شرایط برای سرمایه‌گذاری در صنعت برق فراهم شده است/ تضمین بازگشت سرمایه با نرخ بیش از ۱۵ درصد به صورت ارزی

وزیر نیرو گفت: با اصلاح اقتصاد صنعت برق و تصویب قوانین حمایتی، بستر مطمئنی برای سرمایه‌گذاری فراهم شده و بازگشت سرمایه با نرخ بیش از ۱۵ درصد به صورت ارزی قابل تضمین است.
شرایط برای سرمایه‌گذاری در صنعت برق فراهم شده است/ تضمین بازگشت سرمایه با نرخ بیش از ۱۵ درصد به صورت ارزی
دیگران چه می خوانند:

به گزارش شماواقتصاد: "عباس علی‌آبادی" در پنجمین همایش صندوق توسعه ملی با ارائه گزارشی از وضعیت شبکه برق کشور با اشاره به شکاف عمیق میان رشد مصرف و میزان سرمایه‌گذاری در صنعت برق، علت اصلی این نابرابری را ضعف در اقتصاد این صنعت عنوان کرد و گفت: در سال‌های گذشته به دلیل نبود جذابیت اقتصادی، صندوق‌های سرمایه‌گذاری شکل نگرفت و سرمایه‌گذاری متوقف شد؛ در حالی که مصرف، به‌ویژه در مناطق گرمسیر، به شکل تصاعدی افزایش یافت.

وی ادامه داد: برای جبران این فاصله، تلاش کردیم با ایجاد مشوق‌های اقتصادی، کاهش ریسک، تأمین بازگشت سرمایه و بهبود محیط سرمایه‌گذاری، صنعت برق را برای سرمایه‌گذاران جذاب کنیم.
علی آبادی افزود: در جلسات مختلف با مسئولان اقتصادی، به مدل‌هایی دست یافتیم که می‌تواند بازگشت سرمایه و سود سرمایه‌گذاران را تضمین کند. این اقدامات پس از تصویب در دولت و مجلس، اکنون با پشتوانه قانونی در حال اجراست. خوشبختانه صندوق توسعه ملی نیز همراهی قابل توجهی دارد و سرمایه‌گذاران متعددی برای ورود به پروژه‌ها اعلام آمادگی کرده‌اند.
به گفته وزیر نیرو، در حال حاضر بیش از 76 هزار مگاوات متقاضی سرمایه‌گذاری در صنعت برق وجود دارد که از این میزان، حدود 36 هزار مگاوات پروانه صادر شده است.
وی با دعوت از سرمایه‌گذاران برای ورود به این حوزه، تصریح کرد: طی بیش از 15 سال فعالیت در این حوزه، شرایط سرمایه‌گذاری در صنعت برق را هیچ‌گاه به این اندازه مساعد ندیده‌ام.

علی آبادی در این نشست همچنین شرایط توسعه صنعت برق را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: در سال 1357 جمعیت کشور حدود 36.4 میلیون نفر و ظرفیت نیروگاهی ایران 7000 مگاوات بود؛ امروز جمعیت به بیش از 86 میلیون نفر رسیده است، اما امروز ظرفیت نیروگاهی به بیش از 94 هزار مگاوات افزایش یافته که نشان از رشد 13 برابری دارد.
وزیر نیرو ادامه داد: میزان انرژی تولیدی نیز از 17.4 میلیارد کیلووات ‌ساعت به 397 میلیارد کیلووات‌ساعت رسیده که نشان‌دهنده رشدی 23 برابری است. این اعداد دقیق و مستند هستند و نشان از ظرفیت فنی بالای کشور دارند.

وی با اشاره به مقایسه جهانی افزود: در حالی که ظرفیت نیروگاهی جهان طی این سال‌ها تنها 4.5 برابر شده، این عدد در ایران به 13 برابر رسیده است. از نظر تولید انرژی نیز رشد جهانی 3.4 برابر و رشد ایران 22 برابر بوده است.
علی‌آبادی تصریح کرد: امروز ایران از نظر توان فنی، رتبه اول منطقه را دارد و حتی در روسیه نیروگاه طراحی و احداث می‌کند. این دستاوردها با وجود تحریم‌ها و محدودیت‌های بین‌المللی حاصل شده‌اند.

وی با اشاره به مشکلات موجود در مصرف انرژی گفت: از سال گذشته تا امروز بیش از 248 هزار دستگاه ماینر غیرمجاز استخراج رمز ارز کشف شده‌ است. برخی خانه‌ها در ظاهر مسکونی ودر عمل مرکز استخراج رمز ارز هستند؛ این نشان می‌دهد که بخش‌هایی از مصرف برق غیرواقعی و پرهزینه‌اند.
وزیر نیرو در بخش دیگری از سخنانش به وضعیت پایداری شبکه اشاره کرد و گفت: در 22 سال گذشته هیچ خاموشی گسترده‌ای در شبکه برق کشور نداشته‌ایم. در حالی که کشورهایی مانند اسپانیا و پرتغال در سال‌های اخیر با خاموشی‌های گسترده مواجه بوده‌اند.
وی با اشاره به اینکه 100 درصد جمعیت شهری و بیش از 99.8 درصد جمعیت روستایی ایران به برق دسترسی دارند، افزود: در حالی که متوسط جهانی دسترسی برق برای جمعیت شهری 97.6 درصد و جمعیت روستایی حدود 84 درصد است، ایران با وجود شرایط جغرافیایی سخت، توانسته این شاخص را تقریباً به حد کامل برساند.



پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)

شرایط برای سرمایه‌گذاری در صنعت برق فراهم شده است/ تضمین بازگشت سرمایه با نرخ بیش از ۱۵ درصد به صورت ارزی

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟