سیدحسین حسینیان اظهار داشت: بانک توسعه صادرات ایران در سال 1401، در مجموع 2هزار و 110 میلیارد تومان به شرکتهای دانش بنیان تسهیلات پرداخت کرد که از این رقم 240 میلیارد تومان، مربوط به طرحها و یک هزار و 870 میلیارد تومان هم برای تامین سرمایه در گردش بوده است.
وی با بیان اینکه مجموع تسهیلات پرداختی این بانک به شرکتهای دانشبنیان در سال 1400 حدود 1200 میلیارد تومان بوده است، گفت: به طور تقریبی، تسهیلات پرداختی به شرکتهای دانشبنیان در سال گذشته نسبت به سال قبل از آن، هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.
هدفگذاری برای پرداخت 3 همت تسهیلات به دانشبنیانها
رییس اداره صادرات کالا بانک توسعه صادرات اعلام کرد که این بانک برای پرداخت بیش از 3 هزار میلیارد تومان تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان تا پایان سال 1402 هدفگذاری کرده است.
حسینیان اظهار داشت: اگزیمبانک ایران هدفگذاری کرده که تا پایان سال جاری هم در قالب منابع بانک و هم از منابع صندوقهای توسعه ملی و صندوق نوآوری و شکوفایی صنعت نفت، بیش از 3 هزار میلیارد تومان تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان پرداخت کند که این رقم حدود یک هزار میلیارد تومان از تسهیلات پرداخت شده در سال 1401 بیشتر خواهد بود.
وی با تشریح روند همکاری بانک توسعه صادرات با صندوقهای مختلف در چارچوب تفاهمنامههای امضا شده، گفت: کارگروه نظارت بر فعالیتهای صندوقهای پژوهشی و فناوری به طور دائم عملکرد این صندوقها را رصد میکند. این صندوقها همواره در چارچوب مقررات تعیین شده نسبت به انجام تعهد و صدور ضمانت نامه اقدام می کنند و بانک ها نیز بر همین اساس مشتریان دانش بنیان خود را به منظور ارائه ضمانت نامه برای پوشش تسهیلات خود به صندوق ها معرفی می کنند.
به گفته حسینیان، صندوق پژوهش و فناوری توسعه صادرات شریف از جمله صندوق های متعلق به بانک توسعه صادرات ایران و دانشگاه شریف است که بانک از آن برای اعتبارسنجی شرکت های دانش بنیان استفاده می کند.
حسینیان گفت: با توجه به ساختار شرکت های دانش بنیان و حضور نخبگان دانشگاهی، این دسته از مشتریان مقید به ایفای تعهدات مالی خود در سررسید مقرر هستند. لازم به ذکر است مانده مطالبات غیر جاری این شرکت ها طی حدود ده سال گذشته نزدیک به صفر درصد است.
وی با بیان اینکه بانک توسعه صادرات هیچ محدودیتی برای همکاری و ارائه تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان ندارد، افزود: با وجودی که بانک توسعه صادرات، یک بانک تخصصی است و منابع خود را باید تنها در حوزه صادرات تخصیص دهد اما در حوزه دانشبنیان هر تعداد درخواستی که وجود داشته باشد، حتی اگر شرکت صادرکننده هم نباشد، امکان تامین مالی داریم و محدودیتی نداریم.
رییس اداره صادرات کالا بانک توسعه صادرات منابع تامین مالی شرکتهای دانشبنیان را به چند دسته تقسیم کرد و افزود: براساس بخشنامه شورای پول و اعتبار، نرخ سود منابع بانکها برای اعطای تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان و غیر از آن، 23 درصد است و بانک توسعه صادرات برابر مقررات این نرخ را برای اعطای تسهیلات از مشتریان دریافت میکند.
وی توضیح داد که نرخ سود 23 درصدی این بانک، نرخ سود موثر بوده و هیچ مبلغی بالاتر از آن از تسهیلاتگیرندگان دریافت نمیشود.
جزییات تفاهمنامه با صندوق نوآوری و شکوفایی صنعت نفت
رییس اداره صادرات کالا بانک توسعه صادرات با تشریح روند همکاری این بانک و صندوقهای نوآوری و شکوفایی و صندوق توسعه ملی گفت: بانک توسعه صادرات تفاهمنامهای با صندوق نوآوری و شکوفایی دارد که در چارچوب آن تفاهمنامه نرخ سود برای شرکتهای دانش بنیان 6 درصد تخفیف خواهد داشت.
حسینیان ضمن تشریح علت افزایش نرخ سود به شرکت های دانش بنیان، اعلام کرد: با افزایش نرخ سود تسهیلات بانکی توسط شورای پول و اعتبار و نیز افزایش نرخ سود سپرده های صندوق توسعه ملی نزد بانک های عامل، نرخ سود موثر تسهیلات اعطایی به شرکت های دانش بنیان نیز افزایش یافته است.
رییس اداره صادرات کالا بانک توسعه صادرات ضمن تشریح تسهیلات موضوع بند دوم از جزء یک بند ب تبصره 16 قانون بودجه سال 1401 کل کشور، اعلام کرد: منابع تخصصی بر اساس سهمیه مشخص شده توسط بانک مرکزی تماما به شرکت های معرفی شده از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی تخصیص داده شده است.
حسینیان اذعان داشت: سال گذشته از محل منابع موضوع تبصره 18 قانون بودجه در حوزه صنعت نفت، گاز و پتروشیمی به حدود یک صد شرکت عمدتا دانش بنیان با نرخ 9 درصد تسهیلات پرداخت شد که در صورت تامین منابع از سوی دستگاه ذیربط، این روند همچنان ادامه خواهد داشت.
وی در پایان اضافه کرد: با توجه به استقرار نماینده بانک در محل صندوق نوآوری و شکوفایی، شرکت های دانش بنیان می توانند با مراجعه حضوری به نمایندگی بانک از نحوه همکاری بانک، خدمات قابل ارائه و سایر اطلاعات مرتبط در حوزه دانش بنیان اطلاع حاصل نموده و تقاضای خود را از طریق نمایندگی جهت بررسی و تصمیم گیری در اختیار بانک قرار دهند.
0 دیدگاه