روش سرمایه گذاری 2023 با استراتژیهای نوین از جمله اقداماتی است که سرمایهگذاران حرفهای از آن استفاده میکنند. سرمایهگذاران به خوبی میدانند که نمیتوانند فاکتورهای موثر در بازارهای سرمایهای و موقعیتهای سرمایهگذاری سنتی مانند بانکها و صندوقهای درآمد ثابت را کنترل کنند. از این رو این احتمال همواره وجود دارد که سرمایهگذاری در چنین موقعیتهایی تحت یک اتفاق نادر مانند یک جنگ، یک بیماری یا یک رکود بیسابقه اقتصادی دچار زیان شود.
در چشم انداز روش سرمایه گذاری 2023، سرمایهگذار سعی میکند درصدی از سرمایه خود را از معرض این ریسک خارج کند و آن را وارد جریان سرمایهگذاری در بازارهای خصوصی کند. در واقع سرمایهگذاری موفق است که بتواند تنوع خوبی از سرمایهگذاری سنتی و جدید در سبد خود ایجاد کند.
بهترین سرمایهگذاری بر اساس استراتژیهای جدید به نوعی میتواند نقش بیمه سبد سرمایهگذاری را بازی کند. در چنین حالتی سرمایهگذار میتواند نسبت به بازگشت سود و اصل سرمایه خود در بازه زمانی مشخص (حتی در صورت وجود تورم پایدار و سرمایهگذاری در بازارهای نزولی بالقوه) مطمئن باشد.
ما در ادامه این مقاله میخواهیم بدانیم روش های سرمایه گذاری 2023 به چه شکلی باید صورت بگیرد و چه کارکردی میتواند داشته باشد؟ همچنین به دنبال این هستیم که بدانیم بهترین ابزار برای استفاده از این نوع سرمایهگذاری در اقتصادهای پر نوسانی مانند اقتصاد ایران چیست؟ برای پاسخ به این سوالات لازم است برخی از مفاهیم و عناصر موثر در این موضوع را مورد بررسی قرار دهیم.
روش سرمایه گذاری 2023 مبتنی بر چیست؟
سرمایهگذار حرفهای کسی است که بتواند بهترین بازدهی از مجموعه سرمایهگذاری خود داشته باشد. یکی از مهمترین عواملی که باعث میشود یک سرمایهگذار دچار شکست و ضرر مالی قابل توجهی شود، تعصب او نسبت به یک سهام، بازار یا استراتژی است.
به طور مثال عده ای تنها بازار بورس ایران را به عنوان بازار سرمایهگذاری هدف در نظر گرفتهاند. عده ای تنها به طلا به عنوان یک سرمایهگذاری حرفهای نگاه میکنند و دستهای دیگر بازار ارزهای دیجیتال را برای کسب سود انتخاب میکنند. دستهای دیگر از سرمایهگذاران نیز سراغ سرمایهگذاریهای کم ریسک تری مانند سپردههای بانکی یا سپردهگذاری در صندوقهای درآمد ثابت هستند.
اما واقعیتی که باید به آن توجه داشته باشید این است که در نهایت یک شاخص برای تشخیص موفقیت همه این سرمایهگذاریها مورد استفاده قرار میگیرد. سرمایهگذاری صورت گرفته چند درصد سود نسبت به دوره سرمایهگذاری برای فرد به همراه داشته است؟
اگر بخواهیم کمی واقع بینانه تر به موضوع نگاه کنیم باید بگوییم که بر اساس این شاخص اندازهگیری موفقیت در سرمایهگذاری، مهم نیست که شما در چه بازاری فعالیت کرده و یا به چه نوع استراتژیهایی وفادار بودهاید. مهم این است که آیا این روش و بازار هدف شما توانسته بازدهی مناسبی داشته باشد یا خیر؟
بر اساس تجربه مشخص شده است که استفاده از یک استراتژی یا حضور در یک بازار خاص و ثابت نمیتواند بازدهی مناسبی به خصوص برای مدت طولانی داشته باشد. به طور مثال بازار بورس ایران طی چند ماه در سال 98 توانست سود دهی فوقالعادهای داشته باشد. همین عامل باعث شد افراد بسیاری وارد این بازار سرمایهای شوند و تمام سرمایه خود را در آن قرار دهند.
اما بعد از گذشت دوران سود دهی، بازار بورس دچار یک روند نزولی پایدار و البته شدید شد. حاصل این اتفاق از بین رفتن سرمایه افراد مختلف بود. بسیاری دولت یا حاکمیت را مقصر این اتفاق میدانند؛ اما باید به این پرسش پاسخ داد که آیا سرمایهگذار نمیتوانست با استراتژی بهتری وارد بازار بورس میشد؟ آیا این سرمایهگذار نمیتوانست به دنبال سرمایهگذاری جدید و جایگزین باشد تا در صورت نزولی شدن بازار امکان بازگشت سرمایه و بهرهوری خود را حفظ کند؟
روش سرمایه گذاری 2023 با ایجاد تنوع در پرتفوی
روش سرمایه گذاری 2023 بر اساس سرمایهگذاریهای جایگزین امروز تبدیل به یکی از موقعیتهای مهم سرمایهگذاری در میان افراد حرفهای شده است. در واقع بازارهای سرمایهای با تمام ثبات و اعتباری که داشته باشند میتوانند تحت تاثیر یک خبر دچار بی ثباتی شدیدی شوند.
به طور مثال با شروع جنگ روسیه و اوکراین بازارهای بزرگ سرمایه در تمامی جهان از جمله آمریکا دچار یک افت و نوسان شدید شد. اینجاست که اهمیت سرمایهگذاریهای جدید خودش را نشان میدهد. در نظر داشته باشید که اگر یک پرتفوی سرمایهگذاری نتواند در زمان بروز بحران و شرایط گوناگون اجتماعی سیاسی بهرهوری خود را حفظ کند بدین معنی است که عملا تنوع خوبی نداشته است.
حال برای ایجاد تنوع دو راهکار وجود دارد. در روش سنتی، سپردههای بانکی، صندوقهای درآمد ثابت و سایر صندوقهای سرمایهگذاری به عنوان سرمایهگذاری جایگزین مورد استفاده قرار میگیرند. در این حالت سرمایهگذار تا حدودی مطمئن است که در زمان نزولی بودن بازار بتواند بهرهوری مجموع سرمایهگذاری خود را از طریق این موقعیتهای سرمایهگذاری تضمین کند؛ اما در عمل این سیستم بهرهوری لازم را دارد؟
برای پاسخ به این سوال باید دانست که درصد سرمایهگذاری جایگزین نسبت به سرمایهگذاری اصلی چقدر است؟ همچنین سرمایهگذار چه دوره بازگشتی برای اصل و سود سرمایه خود در نظر گرفته است؟ به صورت عادی گفته میشود که بیش از 60 درصد سرمایهگذاری باید به شکل تهاجمی باشد؛ یعنی سرمایهگذار در موقعیتهای با ریسک متوسط یا بالا سرمایهگذاری کند.
حال آیا 40 درصد باقی مانده میتواند ریسک ضرر سرمایهگذاری تهاجمی صورت گرفته را جبران کند؟ در کشورهای سطح اول جهان نرخ بهره بانکی و درصد سود پرداختی توسط صندوقها میتواند به این پرسش پاسخ دهد. در ادامه ما از دید اقتصاد داخلی به این مسئله خواهیم پرداخت و با روشهای سرمایهگذاری 2023 آشنا خواهیم شد.
بیشتر بخوانید: بهترین سرمایه گذاری در سال 1402
استراتژی جدید در بازار پر نوسان ایران
نوسان در بازار ایران
در بازارهای سرمایهای ایران از جمله بازار بورس، بازار طلا و ارز عملا ریسک بالایی وجود دارد. همواره عوامل گوناگونی در این بازارها میتواند به صورت مستقیم و غیر مستقیم تاثیرگذار باشد؛ بنابراین استراتژی مناسب این است که فرد بیش از 50 درصد سرمایهگذاری خود را به این نوع سرمایهگذاری اختصاص ندهد.
اما مسئله دیگری که باید به آن توجه داشته باشید این است که استفاده از سیستم جایگزین سنتی در اقتصاد ایران نیز چندان پاسخگو نیست. چرا که اولا نرخ بهره بانکی همواره نسبت به نرخ تورم پایدار بسیار کم است. به طور مثال نرخ بهره بانکی در دوره سرمایهگذاری یک ساله 25 درصد در نظر گرفته شده است، این در حالی است که نرخ تورم پایدار چیزی حدود 40 درصد طی سالهای گذشته بوده است.
از طرف دیگر صندوقهای درآمد ثابت با وجود این که ریسک کمتری نسبت به بازارهای سرمایهای دارند اما همچنان متاثر از این بازارها محسوب میشوند؛ بنابراین با پایدار مانند روند نزولی بازار سرمایهای عملا نمیتوان بازدهی بالایی از صندوقهای درآمد ثابت یا سایر صندوقهای وابسته انتظار داشت.
به طور کلی به نظر نمیرسد در اقتصادهایی مانند اقتصاد جذاب ایران! سرمایهگذاری جایگزین سنتی توانایی جبران ریسک را داشته باشد. این موضوع حتی در سیستم سرمایهگذاری جهانی نیز اثبات شده است. از این رو در روش سرمایهگذاری 2023، موقعیتهای سرمایهگذاری مطرح میشود که بتواند استقلال خود را نسبت به بازارهای سرمایهای و نهادهای اقتصادی دیگر تا حدودی حفظ کند و کمترین تاثیر را از آنها داشته باشد. در ادامه بیشتر در این خصوص صحبت خواهیم کرد.
بیشتر بخوانید: برای سرمایه گذاری چی بخریم؟
سرمایهگذاری در موقعیتهای مستقل
سرمایه گذاری به صورت مستقل
آن چیزی که امروز تحت عنوان سرمایهگذاری جدید یا یک استراتژی نوین برای سرمایهگذاری جایگزین به آن توجه میشود، سرمایهگذاری بر روی موقعیتهای مستقل از بازارهای سرمایهای است. در کلام سادهتر سرمایهگذاری در بازار خصوصی و محدود نشان داده است که میتواند بازدهی مناسب در دورههای مختلف سرمایهگذاری داشته باشد.
این روش سرمایهگذاری به سبب محدود بودن بازار هدف، کمتر تحت تاثیر شرایط اقتصادی ، اجتماعی، سیاسی و دیگر بازارهای سرمایهای قرار میگیرد. بگذارید با یک مثال این مسئله را توضیح دهیم.
فرض کنید که شرکتی قصد دارد در حوزه فناوری هوش مصنوعی محصولات خود را توسعه دهد. این یک موقعیت و بازار خصوصی و محدود محسوب میشود. این شرکت بازار هدف خاصی دارد و سعی میکند این بازار را در موقعیتهای مختلفی حفظ کند. حال اگر شما به عنوان سرمایهگذار وارد این طرح شوید، در واقع بر روی بازاری محدود و قابل پیش بینی سرمایهگذاری کردهاید.
همچنین شرکت سرمایه پذیر دوره بازگشت اصل سرمایه و سود شما را تضمین میکند؛ بنابراین شما میدانید که در چه زمانی از چه درصد سودی برخوردار خواهید شد. حال اگر این سودآوری بتواند تورم پایدار را کنار بگذارد میتواند گزینه مناسبی برای انتخاب سرمایهگذاری محسوب شود. این همان استراتژی است که طی سالهای گذشته به عنوان یک سرمایهگذاری جدید و البته جایگزین در کنار سایر بازارهای سرمایهای مطرح شده است.
بیشتر بخوانید: بهترین سرمایه گذاری در ایران
کرادفاندینگ در ایران
سرمایه گذاری دسته جمعی یا کراد فاندیگ
روش های سرمایه گذاری 2023 نکات مختص خودش را دارد. در واقع سرمایهگذار در این نوع سرمایهگذاری امکان نقد شوندگی سرمایه خود پیش از اتمام دوره را نخواهد داشت؛ اما این عدم نقد شوندگی با جبران سود همراه است. در کلام سادهتر بازار خصوصی در ازای دریافت سرمایه و تضمین حفظ این گردش سرمایه، سود بالاتری نسبت به نرخ بهره، نرخ تورم و صندوقهای درآمد ثابت به سرمایهگذار اعطا میکند.
سرمایهگذار میتواند از طرق مختلف این بازارها را کشف کند؛ اما مسئله اینجاست که آیا سرمایهگذار میتواند نسبت به بازگشت سرمایه و سود حاصل از آن اطمینان داشته باشد؟ برای پاسخ به این سوال سرمایهگذاری جدیدی تحت عنوان سرمایهگذاری جمعی یا همان کرادفاندینگ مطرح میشود.
در این روش سرمایهگذاران خرد و کلان در کنار یکدیگر اقدام به سرمایهگذاری با پول کم یا زیاد بر روی طرح توسعه یک شرکت یا نهاد تجاری میکنند. در ایران این روش سرمایهگذاری تحت پلتفرم دونگی اجرا شده است.
در کلام سادهتر شرکتها با ارائه طرحهای خود در دونگی امکان جذب سرمایه و تامین سرمایه از طریق صدها سرمایهگذار را پیدا میکنند. همچنین سرمایهگذاران نیز با بررسی طرحها و اهداف ارائه شده و همچنین سود تضمین شده در دوره سرمایهگذاری مشخص میتوانند نسبت به سرمایهگذاری بر روی یک یا چند طرح اقدام کنند.
نکتهای که وجود دارد این است که دونگی اعتبار سنجیهای لازم را نسبت به طرحهای ارائه شده توسط شرکتها انجام میدهد و همچنین این شرکتها موظف به ارائه ضمانتهایی برای تضمین بازگشت اصل سرمایه هستند؛ بنابراین عملا سرمایهگذاران میتوانند بدون هیچ ریسکی نسبت به انتخاب طرح و سرمایهگذاری بر آن اقدام کنند.
این روش سرمایهگذاری جدید این امکان سودآوری در دورههای دو تا دوازده ماه را فراهم میآورد. همچنین در نظر داشته باشید که در کرادفاندینگ امکان سودآوری تا 45 درصد به صورت سالانه وجود دارد. این در حالی است که دونگی هیچ کارمزدی از سرمایهگذار دریافت نکرده و سرمایهگذار از پرداخت مالیات معاف خواهد بود.
پرسشهای متداول
چرا سیستم سرمایهگذاری جایگزین سنتی کارایی کمتری دارد؟
چون این سیستم وابستگی بالایی به فاکتورهایی مانند سیستم اقتصاد کلان، بازارهای سرمایهای و مسائل سیاسی و اقتصادی دارد. همچنین با وجود درصد بالا تورم عملا سیستم سنتی توان حفظ ارزش سرمایه و یا سودآوری را نخواهد داشت.
مهمترین عامل سودآوری در روش سرمایه گذاری 2023چیست؟
در سیستم سرمایهگذاری جایگزین جدید، بازار هدف کوچکتر شده است. با کوچکتر شدن بازار عملا فاکتورهای موثر در آن نیز کوچکتر و بیاثر تر میشوند. از این رو میتوان نسبت به سودآوری در سرمایهگذاری جدید مطمئنتر بود.
0 دیدگاه