ایران خودرو (با نام تجاری ایکو، IKCO) شرکت خودروسازی ایرانی است که دفتر مرکزی آن در تهران قرار دارد ایران خودرو در مرداد ۱۳۴۱ دو برادر بهنامهای احمد و محمود خیامی آن را بنیان نهادند. ایران خودرو نخست ایران ناسیونال نام داشت و نخستین گروه تولیدات آن، گونهای اتوبوس بود. ایران خودرو اخیرا فراخوان بازگشت تعدادی از خودروهای فروخته شده خود را صادر کرده است.
بشتابید فروش ایران خودرو بدون قرعه کشی
گروه صنعتی ایران خودرو در راستای اجرای قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» و نیز عمل به مسوولیتهای اجتماعی خود در قبال جامعه، نیمی از ظرفیت طرحهای فروش محصولات خود را به مادران دارای دو فرزند و بیشتر اختصاص میدهد.
در پی تصویب قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» گروه صنعتی ایرانخودرو در نظر دارد، طرح فروش ویژه مادران را همزمان با سایر روشهای فروش اجرا کند و بدین ترتیب پس از ابلاغ بخشنامه، امکان ثبتنام برای مادرانی که تولد فرزندشان از تاریخ نوزدهم آبان ماه امسال به بعد است، فراهم خواهد شد.
در صورتیکه تعداد مادران متقاضی بیش از ظرفیت فروش باشد، از طریق قرعهکشی و در غیر اینصورت بدون قرعهکشی ثبتنام انجام میشود.
پس از ثبتنام اولیه، اطلاعات مادران برای تایید شرایط به مراجع ذیربط ارسال میشود و پس از آن امکان ثبت نام قطعی و واریز وجه فراهم خواهد شد.
ماجرای فراخوان ایران خودرو
ایران خودرو اخیرا فراخوان بازگشت تعدادی از خودروهای فروخته شده خود را صادر کرده است. اما خودروسازان در برابر موضوع باز نشدن کیسههای هوا در تصادف زنجیرهای بهبهان سکوت کردهاند. ماجرای آن فراخوان و این سکوت چیست؟
اخیرا خبری منتشر شد که یکی از دو خودروساز اصلی کشور فراخوانی را مبنی بر مراجعه مشتریان برای بازبینی و بهروز رسانی نرمافزارهای ACU به نمایندگیهای خود ارائه کرده است. پیگیریهای تجارتنیوز نشان میدهد که این شرکت ایران خودرو بوده است.
در این فراخوانها، برای مشتریان نوبت پذیرش در زمانهای مختلف تعیین شده تا نرمافزار خودروها که از قطعات مرتبط با ایربگ هستند، بازبینی و به صورت رایگان بهروز رسانی میشود.
این خودروساز در این فراخوانها تاکید کرده است که در صورت عدم حضور مشتری در موعد مقرر، مسئولیت بروز ایرادها و حوادث با منشاء فراخوان از این شرکت ساقط میشود.
ایران خودرو فراخوان خود را از سه ماه پیش صادر کرده است و موضوع هیچ ارتباطی با تصادف زنجیرهای بهبهان و نقص در عملکرد خودروها ندارد.
سکوت در برابر فاجعه جاده بهبهبان!
در پی بازنشدن کیسه هوای خودروها در تصادف زنجیرهای بهبهان، مسئولان بهانههای مختلفی را برای این موضوع مطرح کردند.
رئیس انجمن قطعهسازان علت باز نشدن کیسههای هوا را برخورد از عقب خودرو اعلام کرد. رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی در رابطه با این تصادف گفت خودروسازان بجای فرافکنی و انحراف افکار عمومی باید به دنبال اصلاح کیفیت خودروها باشند. اما در این میان خودروسازان واکنشی نشان ندادند.
این در حالی است که ایران خودرو و سایپا تا کنون پاسخ قانعکنندهای به این موضوع ندادهاند.
فربد زاوه، کارشناس صنعت خودرو گفت: احتمال پاسخگویی صنعت خودرو و اعلام فراخوان در ایران بسیار پایین است. به این دلیل که مصرفکننده برای خودروسازان اهمیتی ندارد. اگر مصرفکننده برای خودروساز مهم بود، خودروی با کیفیت تولید میکرد.
او افزود: در صورت بروز نقصی در خودرویی مانند اتفاق تصادف زنجیرهای بهبهان باید متصدی ایمنی کشور یعنی سازمان استاندارد، اقدام و اعلام جرم عمومی کند.
اقدام معمول خودروسازان دنیا
زاوه گفت: معمولا در چنین اتفاقاتی اداره ایمنی کشورها به مساله ورود و با قطعهساز برخورد میکنند. در این مورد باید جریمههایی نیز در نظر گرفت.
او بیان کرد: در تمام دنیا اگر در خودرویی شائبه ایمنی پیش بیاید کمیتهای تشکیل میشود و موضوع را به صورت دقیق و سریع بررسی و برطرف میکنند.
پیشبینی قیمت خودرو در هفته آینده
مسعود نقیزاده گفت: قیمت خودروها تنها در سایتها و کارخانه کاهشی بود، اما قیمتها در بازار با چنین کاهشی مواجه نشد و فقط افزایش قیمت متوقف شد.
او افزود: در این هفته با خبرهای خوبی که از مذاکرات آمد بازار به ثبات و به یک آرامشی رسیده است. با این وجود خریدار واقعی در بازار نیست و مردم منتظر کاهش قیمت هستند.
او ادامه داد: به نظر میرسد در هفته آینده نیز روند قیمتها به همین شکل ادامه پیدا کند و با ثبات نسبی همراه باشد.
بالاخره شورای رقابت پس از سالها از فرآیند قیمتگذاری دستوری خودرو کنار گذاشته شد و با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد که بر اساس مصوبه شصت و سومین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی، شورای رقابت رسما از قیمتگذاری خودرو کنار گذاشته شده است.
البته این موضوع به معنی پایان قیمتگذاری دولتی و آزادسازی نرخگذاری در بازار خودرو نیست و قرار شده است تنظیم قیمت این بازار فعلاً بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت و با هماهنگی ستاد تنظیم بازار باشد اما این موضوع چه تاثیری روی بازار خودرو خواهد داشت؟ آیا وزارت صنعت قیمت خودرو را به صورت دستوری به سیر نزولی میاندازد؟
فربد زاوه، تحلیلگر صنعت خودرو در این زمینه میگوید که حذف شورای رقابت از قیمتگذاری دستوری خودرو تاثیر خاصی بر بازار ندارد مگر اینکه ستاد تنظیم بازار وزارت صنعت بخواهد با دستورالعمل جدیدی وارد این بازار شود.
وضعیت بازار خودرو
بررسی بازار خودروها در سومین هفته بهمن ماه نشان می دهد که در هفته ای که پشت سر گذاشته شد، ۱۱ خودروی پرطرفدار بازار یعنی «سمند LX با موتور EF۷»، «سمند سورن»، «دنا معمولی»، «دنا پلاس توربو اتومات»، «پژو ۲۰۶ تیپ۲»، «پژو ۲۰۶ تیپ ۵»، «پژو ۲۰۶ صندوقدار»، «کوییک R»، «تیبا صندوقدار»، «تیبا ۲» و «ساینا» کاهش قیمت های ۲ تا ۸ میلیون تومانی را ثبت کردند. تنها ۲ خودروی «رانا پلاس» و «شاهین»، ثبات قیمت داشتند و «کوییک معمولی» تنها خودرویی بود که در هفته کاهش قیمت ها در بازار، رشد قیمت را در کارنامه معاملاتی خود ثبت کرد.
منبع: تجارت نیوز
0 دیدگاه