محمدباقر قالیباف (زادهٔ ۱ شهریور ۱۳۴۰) نظامی، سیاستمدار اصولگرای ایرانی، نماینده حوزه انتخابیه تهران و ششمین رئیس مجلس شورای اسلامی است. محمدباقر قالیباف عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و به مدت سه دوره شهردار تهران بود و پیش از آن نیز در قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا، نیروی هوایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی انتظامی سمت فرماندهی داشتهاست.
خبر مربوط به پارتیبازی در حل مشکل اضافهبار سفر زن و بچه محمدباقر قالیباف به ترکیه، آنهم برای تهیه سیسمونی، در روزنامه الجریده کویت نیز انعکلاس یافت!
در پی انتشار تصاویری از سفر همسر، دختر و داماد محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی به هنگام به بازگشت از ترکیه، الیاس قالیباف از عموم مردم عذرخواهی کرد.
داماد قالیباف کیست؟
داماد محمدباقر قالیباف امیر رضا بحیرایی است و اطلاعات چندانی نسبت به داماد قالیباف منتشر نشده است.
سفر همسر و فرزند قالیباف به ترکیه جنجالی شد
در پی انتشار تصاویری از سفر همسر، دختر و داماد «محمدباقر قالیباف» رئیس مجلس شورای اسلامی به هنگام به بازگشت از ترکیه، «الیاس قالیباف» پسر رئیس مجلس شورای اسلامی طی مطلبی از عموم مردم عذرخواهی کرد و در صفحه شخصی خود نوشت که خواهر و داماد خانواده نیز باید عذرخواهی کنند.
الیاس قالیباف نوشت: خواهرم و همسرش کاری انجام دادند که حتماً غلط است. این سفر آن هم در این شرایط اقتصادی مردم یقیناً اشتباه است.
آنها برای خرید سیسمونی نرفته بودند و ناراستیها و بزرگنماییهایی در متنهای منتشر شده وجود دارد اما به هر صورت انجام این سفر خطایی نابخشودنی است، چرا که باعث میشود همه تهمتهایی که در گذشته به پدرم و خود آنها زده شده است را صحیح جلوه دهد. آنچه این خطا را نابخشودنیتر میکند آن است که به امید و اعتماد مردم ضربه میزند و زبان ضد انقلاب و بدخواهان را دراز میکند.
این رفتار حتماً مخالف نظر و مشی و مرام پدرم است. آنان که میخواهند خطای فرزند را به پای پدر بنویسند، بدانند که این کار از قبل مورد مخالفت ایشان قرار گرفته بود ولی متأسفانه نادیده گرفته شد.
بنده به سهم خودم از همه مردم عذرخواهی میکنم و آنها هم حتماً باید عذرخواهی نمایند. انشاءالله خدا در این شبهای قدر همه قصورها و خطاهای ما را ببخشد.
انتشار اخبار و تصاویر سفر خانواده قالیباف به ترکیه، حواشی زیادی در فضای مجازی ایجاد کرده و گفته میشود خریدهای بیش از حد خانواده قالیباف در این سفر موجب ایجاد برخی حواشی در فرودگاه (هنگام بازگشت) شده است.
انتشار این تصاویر انتقادات زیادی را در فضای مجازی در پی داشته است.
زندگی شخصی محمدباقر قالیباف
وی در اول شهریور سال ۱۳۴۰ در شهر طرقبه زاده شد. پدرش حسین قالیباف اصالتاً کُرد زبان و مادرش خیرالنساء بوژمهرانی اصالتاً فارس زبان بودند. برادرش حسن قالیباف طرقبهای در عملیات کربلای ۴ در جریان جنگ ایران و عراق به مقام والای شهادت رسید.
محمدباقر قالیباف در سال ۱۳۶۱ در سن ۲۱ سالگی ازدواج کرد. همسر او زهرا سادات مشیر، زنی از محلهٔ طرقبه است که همسایه قالیباف بود. دوران دبیرستان را به پایان نرسانده بود که رهبر کبیر انقلاب امام خمینی، صیغه عقدشان را جاری کرد. او در سازوبرگ همسرش سمت مدیریت اداره امور بانوان شهرداری تهران و مشاور شهردار را داشتهاست. البته بنا به ادعای قالیباف، وی در این پستها، حقوقی دریافت نکردهاست. افزون بر آن، او شعر میگوید، نقاشی میکند و جامعهشناسی میخواند. وی پس از نامزد شدن شوهرش در انتخابات ریاستجمهوری ایران (۱۳۹۲) از مدیریت کل امور بانوان شهرداری تهران استعفا کرد تا در صورت انتخاب همسرش حضوری فعال در دولت وی داشته باشد.
تحصیلات محمدباقر قالیباف
وی دانشآموختهٔ رشتهٔ جغرافیای سیاسی دانشگاه تهران در مقطع فوق لیسانس و دکترای همین رشته در دانشگاه تربیت مدرس، همزمان با فرماندهی نیروی هوایی سپاه، میباشد که در هر دو مقطع تحصیلی با سهمیه ایثارگری پذیرش گرفتند. پایاننامهٔ دکترای وی بررسی سیر تکوین نهادهای محلی ایران در دورهٔ معاصر بودهاست.
استادی دانشگاه
قالیباف دانشیار گروه جغرافیای سیاسی دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران است. علاوه بر مقالات گوناگون، تا اکنون سه کتاب از وی به چاپ رسیدهاست:
حکومت محلی یا استراتژی توزیع فضایی قدرت سیاسی در ایران، منتشر شده توسط مؤسسه انتشارات امیرکبیر
ایران و دولت توسعهگرا، منتشر شده توسط مرکز انتشارات وزارت امور خارجه
خاورمیانه معاصر: تاریخ سیاسی پس از جنگ جهانی اول، منتشر شده توسط انتشارات قومس
یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی
در ۲۸ بهمن ۹۸ نشست هماندیشی مجلس و اقتصاد دانش بنیان با حضور محمدباقر قالیباف، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نظام، سیدمحسن دهنوی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، و مجتبی توانگر در ایستگاه نوآوری شریف برگزار شد. وی در این نشست و در جریان تبلیغات انتخاباتی مجلس مدعی شد با انتقال مجموعه فرودگاه مهرآباد به فرودگاه امام یا کل ایستگاه راهآهن تهران به حرم امام خمینی، میتوان زمینهایی در تهران برای ایجاد اشتغال در اختیار حوزه کسب و کارهای اینترنتی قرار داد. وی همچنین به نبود «قانون حمایت از افراد و سازمانهایی که افشاگری میکنند» و به خطر افتادن امنیت روانی و حیثیت این افراد اشاره نمود. وی در انتهای اظهاراتش مدعی به پرداخت هر هزینه ای برای ایجاد فرصتهای مناسب برای جوانان شد.
محمدباقر قالیباف توانست در یازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی با کسب یک میلیون و ۲۶۵ هزار و ۲۸۷ رأی، به عنوان نفر اول از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر از شهر تهران انتخاب گردد. میزان مشارکت مردم تهران در این دوره از انتخابات مجلس ۲۵/۴ درصد عنوان شد.
کارنامه دوره مدیریت در شهرداری
برداشت یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان برای انتخابات با امضای دو قرارداد
در پروژهای که فساد مالی داشته، سرمایهگذاری اموال صندوق ذخیرهٔ کارمندان شهرداری
افزایش نشست زمین به دلیل برداشت زیاد از چاههای آب تهران
بدهی حدود ۵۰ هزار میلیارد تومانی شهرداری ۳ برابر بودجهٔ فعلی
استخدام ۱۳ هزار نفر در آستانهٔ انتخابات ریاست جمهوری
پرونده عیسی شریفی
در تمام مدت ۱۲ ساله مدیریت قالیباف در شهرداری، عیسی شریفی از نزدیکترین افراد به وی، به مدت ۱۲ سال قائم مقام و معاون او در شهرداری تهران بودهاست. وی همچنین دو بار زمانی که محمدباقر قالیباف برای ریاست جمهوری نامزد شد، سرپرستی شهرداری تهران را برعهده گرفته بود. پس از تغییر اعضای شورای شهر تهران، با شروع صحبتها از فساد در شهرداری تهران، شریفی از کشور خارج شد و پس از ورود به کشور به دلیل پرونده «فساد سنگین مالی» در زمان مدیریت شهری خود بازداشت شدهاست
0 دیدگاه