قیمت خودرو در ایران روزانه تغییر می کند. قیمت خودرو دو نرخی است. قیمت خودرو در بازار و کارخانه متفاوت است کارشناسان معتقدند، هیچ اتفاق تازهای در بازار رخ نداده که قیمت خودرو را ارزان کند. نه تیراژ تولید بالا رفته که تعادل به بازار برگردد و نه تکلیف واردات خودرو مشخص شده که سیگنال کاهش قیمت به خریداران بدهد. پس چرا برخی محصولات خودرویی در حال کاهش قیمت هستند؟ قیمت خودرو صفر داخلی روز پنجشنبه، 3 شهریور 1401 با توجه به آمار و قیمت روزانه سایت دیوار با تغییراتی همراه شد.
در حال حاضر بازار خودروی کشور در وضعیت رکودی قرار دارد. اگر مذاکرات وین به نتیجه برسد، بازار مجددا در رکود میرود و با اندکی کاهش قیمت مواجه خواهیم بود. اما این روند کوتاه مدت است و سپس روند تورمی بسیار کندی را پیش میگیرد.
قیمت خودرو صفر داخلی روز پنجشنبه سوم شهریور ۱۴۰۱ با توجه به آمار و قیمت روزانه سایت دیوار با تغییراتی همراه شد.
قیمت خودرو صفر داخلی امروز پنجشنبه سوم شهریور ۱۴۰۱ در بازار ایران به شرح زیر است:
پراید ۱۱۱ با قیمت ۲۰۴ میلیون تومان به فروش میرسد.
پراید ۱۳۱ نیز با قیمت ۱۷۹ میلیون تومان عرضه میشود. دنا معمولی مدل ۱۴۰۱ نیز امروز شه میلیون تومان افزایش داشت و به ۴۰۳ میلیون تومان رسید.
پژو ۲۰۷ اتومات هم در قیمت ۶۰۰ میلیون تومان خرید و فروش میشود.
قیمت خودروهای پرطرفدار
تیبا هاچبکپلاس هماکنون در محدوده ۲۱۰ میلیون تومان قیمت دارد.
پژو ۲۰۶ تیپ دو مدل ۱۴۰۱ نسبت به روز گذشته چهار میلیون تومان افزایش قیمت داشت و به ۲۹۷ میلیون تومان رسید. ۲۰۶ تیپ پنج نیز در بازار کشور تا نرخ ۳۵۵ میلیون تومان پیش رفت.
تارا اتوماتیک نیز پنج میلیون تومان افزایش داشت و امروز در قیمت ۵۷۷ میلیون تومان خرید و فروش میشود.
اما در این میان خودروی پژو پارس اتوماتیک نسبت به روز گذشته ۱۳ میلیون تومان کاهش داشت و به ۴۵۳ میلیون تومان رسید.
پیشبینی قیمت خودرو در روزهای آینده
فربد زاوه، کارشناس صنعت خودرو در گفتگو با تجارتنیوز گفت: در حال حاضر بازار خودروی کشور در وضعیت رکودی قرار دارد. اگر مذاکرات وین به نتیجه برسد، بازار مجددا در رکود میرود و با اندکی کاهش قیمت مواجه خواهیم بود. اما این روند کوتاه مدت است و سپس روند تورمی بسیار کندی را پیش میگیرد.
او افزود: اما اگر مذاکرات به نتیجهای نرسد، در فصل پاییز جهش قیمت در بازار دیده میشود. دولت نیز سعی در گفتار درمانی و کنترل قیمتها خواهد کرد.
چندی پیش نیز، کاظم محمدی نیکخواه، کارشناس صنعت خودرو در گفتگو با تجارتنیوز میگوید: هیچ اتفاق تازهای در بازار رخ نداده که قیمت خودرو را ارزان کند. نه تیراژ تولید بالا رفته که تعادل به بازار برگردد و نه تکلیف واردات مشخص شده که سیگنال کاهش قیمت به خریداران بدهد.
این کارشناس خودرو میگوید تنها عاملی که بر کاهش قیمتها اثر گذاشته است، کاهش قیمت دلار است. به گفته این کارشناس، خودرو در سالهای گذشته به یک کالای سرمایهای تبدیل و بازار آن تبدیل به یک بازار دلاری شده است. یعتی قیمت خودرو مستقیما به قیمت دلار وابسته است. دلار ارزان شود، خودرو هم کمی ارزان امیشود و افزایش نرخ دلار، باعث رشد قیمتها میشود.
حضور خودروسازان ایرانی در بازار روسیه | همکاری خودرویی به نفع روسیه است
ماهها است که اخباری مبنی بر تولید مشترک خودرو بین ایران و روسیه منتشر میشود. اما همچنان این دو کشور خبری از چگونگی این همکاری منتشر نکرده اند. برخی میگفتند که احتمال ساخت یک پلتفرم اشتراکی وجود دارد.
حضور خودروسازان در نمایشگاه خودرو روسیه
اما حالا یک خودروی ایرانی در نمایشگاه روسیه با نام لادا گرانتا معرفی شد. به نظر میرسد لادا گرانتا ۲۰۲۳، که در واقع سدان دنا است، قرار است به زودی در بازار روسیه حاضر شود.(نیوزین)
البته حضور خودروسازان در بازار روسیه تنها به این شرکت محدود نمیشود و سایپا نیز قرار است همکاریهایی با این کشور داشته باشد. سایپا اعلام کرد که بازار خودروی روسیه، یک بازار جذاب برای خودروسازان ایرانی است. به همین دلیل محصولات شاهین و کوییک در این بازار مورد مطالعه جایگاهیابی قیمتی در مقایسه با رقبا قرار گرفت. در نتیجه، به منظور دستیابی به توافقات در نمایشگاه اتوموبیلیتی مسکو که از سی و یکم مردادماه تا سوم شهریورماه در کشور روسیه برگزار می شود، حاضر میشود.
همچنین سایپا اعلام کرد که مذاکرات خود را جهت همکاری مشترک با قطعه سازهای اصلی و تامینکنندگان OE برای تامین قطعات تولیدی خودروهای رنو و لادا در سایت های تولیدی روسیه آغاز کرده است.(سایپانیوز)
خودروهای ایرانی توان رقابت دارند؟
آیا محصولات خودروسازان ایرانی میتوانند در بازار روسیه، با سایر برندها رقابت کنند؟ همکاری ایران و روسیه موفقآمیز خواهد بود؟
سعید مدنی، مدیرعامل اسبق سایپا در گفتگو با تجارتنیوز گفت: ایران و روسیه در گذشته نیز با یکدیگر همکاری کرده بودند و این دو کشور صادراتی به یکدیگر داشتند. اما این همکاری برای زمانی بود که خودروسازان اروپایی در روسیه سرمایهگذاری نکرده بود. هنگامی که خودروهای اروپایی، مانند رنو در روسیه تولید میشد، این کشور از محصولات ایرانی کمتر استقبال کرد.
او افزود: اما در شرایط تحریمی روسیه، به احتمال زیاد برخی خودروهای ایرانی مورد استقبال بازار این کشور قرار میگیرد.
مدیرعامل اسبق سایپا در ادامه توضیح داد: به نظر میرسد این همکاری ادامه داشته باشد. البته ایران باید ملاحظات جانبی در همکاری با روسیه را در نظر بگیرد.
همکاری به نفع روسیه است
مدنی ادامه داد: خودروهای روسی در سطح کیفی مناسبی نیستند که وارد بازار کشور شود و آن را اقناع کند. در نتیجه این همکاری تاثیری در قیمتها در بازار کشور ندارد.
او توضیح داد: شاید این ارتباط بیشتر به نفع روسیه باشد. به نظر نمیرسد که از صنعت خودروسازی این کشور، چه از نظر تکنولوژی و چه از نظر مدلهای جدید خودرو، به ایران اضافه کند. البته این ارتباط برای ایران منفعت تجاری و کسب درآمد خواهد داشت.
رئیس اسبق سایپا گفت: این کسب درآمد میتواند در آخر موجب کاهش زیاندهی خودروسازان داخلی و افزایش کیفیت محصولات آنها شود. فعالیتهای صادراتی، ایران را وارد فضای رقابتی، نه تنها با روسیه، بلکه با سایر خودروسازان کشورهای مختلف میکند.
منبع: تجارت نیوز
0 دیدگاه