ورود ۵ فناوری نوین به بخش آب کشور | سهم ۲ درصدی ایران از آب‌شیرین‌کن‌های خاورمیانه

ورود ۵ فناوری نوین به بخش آب کشور | سهم ۲ درصدی ایران از آب‌شیرین‌کن‌های خاورمیانه
ورود ۵ فناوری نوین به بخش آب کشور | سهم ۲ درصدی ایران از آب‌شیرین‌کن‌های خاورمیانه

به گزارش شما و اقتصاد، هادی هزارخانی در نشست خبری بنیاد جهانی انرژی که در محل اتاق بازرگانی برگزار شد با اعلام خبر فوق، گفت: فناوری اول مربوط به غشای اسمز معکوس (ممبران) است که کاملا در انحصار آمریکایی‌ها می‌باشد و مقدمات انتقال آن به ایران انجام شده است. اگر تکنولوژی شیت یه ایران بیاید که بسیار استراتژیک برای تامین آب شیرین است، در آن زمان خودکفایی کامل در تولید ممبران خواهیم شد.

وی افزود: سوم خردادماه ۱۴۰۱ ما شاهد امضای قرارداد یکی از مهمترین تکنولوژی‌های توسعه پایدار یعنی غشای اسمز معکوس یا همان ممبران به ایران بودیم که خوشبختانه با سرمایه گذاری بخش خصوصی کارخانه مربوطه تاسیس شد.  اگر تکنولوژی شیت یه ایران بیاید که بسیار استراتژیک برای تامین آب شیرین است، در آن زمان خودکفایی کامل در تولید ممبران خواهیم شد.

دیگران چه می خوانند:

​هزارخانی اضافه کرد: در واقع فیلترهای شیرین‌سازی آب دریا یک فناوری منحصر به ایالات متحده بود که به تازگی ژاپن و اتریش هم توانسته‌اند دانش آن را به دست بیاورند. کمپانی اتریشی توانست با حمایت بنیاد جهانی انرژی این فناوری توسعه پایدار را به ایران منتقل کند.

دبیرکل دفتر منطقه‌ای بنیاد جهانی انرژی، فناوری دوم را لوله‌های جی. آر. پی اعلام کرد و تصریح کرد: ورود این لوله‌ها هزینه‌های انتقال آب را تا ۴۰ درصد کاهش می‌دهد و به محیط زیست کمتر آسیب می‌زند. سومین تکنولوژی مربوط به تولید آب از رطوبت هواست که با ورود آن به کشورمان بحث تأمین آب وارد فاز تازه‌ای می‌شود که تاکنون در کشور سابقه نداشته است.

به گفته هزارخانی، این فناوری در کشورهای همسایه خواهان زیادی دارد و ما با سرمایه‌گذاری زودهنگام می‌توانیم به سایر کشورها صادرات نیز داشته باشیم. 

وی ادامه داد: علاوه بر این، با ورود فناوری وسایل نوین کاهنده مصرف آب که دارای کاربرد صنعت و ساختمان است و روش‌های تازه‌تر تصفیه‌خانه فاضلاب در حوزه بازچرخانی با کیفیت بالاتر پساب برای صنایع و شهرها می‌توانیم تاحدود بسیار زیادی مسائل مربوط به آب کشور را بهبود ببخشیم.

دبیرکل دفتر منطقه‌ای بنیاد جهانی انرژی با اشاره به زمان تأسیس این بنیاد در سال ۱۹۹۰ میلادی، تصریح کرد: تحقق اهداف توسعه پایدار با توجه‌ به سه مؤلفه جامعه، اقتصاد و محیط‌زیست از رویکردهای اصلی تاسیس این بنیاد بود. در سال ۱۹۹۰ و با پایان یافتن جنگ سرد، توسعه شدید صنعت، معدن و کشاورزی رخ داد که این رقابت ها بین بلوک شرق و غرب آثار مخربی را در حوزه زیست محیطی دنیا به جای گذاشت.

وی اضافه کرد: در همان سال تصمیم گرفته شد نهادی به وجود بیاید که حاکمیت های جهانی دخالتی در آن نداشته باشند، فلذا انرژی گلوب (بنیاد جهانی انرژی) را تاسیس کردند تا بتوانند اهداف توسعه پایدار کره زمین را در آن برنامه ریزی کنند.

هزارخانی با بیان اینکه روز نهم بهمن با نام رسمی ایران در مسیر توسعه پایدار در تقویم بین‌المللی بنیاد جهانی انرژی ثبت شده است، گفت: بنیاد جهانی انرژی در ۹ بهمن سال ۱۳۹۷ شهر یزد را به‌ عنوان شهر پایتخت تاریخی، فرهنگی شهرهای پایدار ملل متحد انتخاب کرد، اما وقوع کرونا باعث شد تا اعلام این موضوع با تأخیر همراه شود. امسال این امر به‌صورت رسمی وارد تقویم بین‌المللی بنیاد جهانی انرژی شد.

 

طرح ویژه بنیاد جهانی انرژی برای کربن‌زدایی

دبیر کل دفتر منطقه ای بنیاد جهانی انرژی در ایران درباره اقدامات انجام‌گرفته در راستای کاهش کربن به خصوص در بخش فولادسازی ایران، اظهار داشت: کربن اگر به صورت فناورانه تولید شود، یک ماده ارزشمند در دنیا است. الان کربن را در هوا رها می کنیم که موجب ایجاد شرایط خطرناک زیست محیطی می شود. جالب اینجا است که‌ این‌ حوزه ها سرمایه گذاری های چندان زیادی هم نمی خواهد.

وی با اشاره به نیروگاه رامین گفت: این نیروگاه یک نیروگاه فرسوده است و به دلیل اینکه ۱۴۰۰ مگاوات برق در روز تولید می کند نمی‌تواند از چرخه خارج شود چون این اقدام باعث می‌شود شوک عظیمی به خوزستان در بحث تولید برق وارد شود.

هزارخانی ادامه داد: ضمن اینکه این نیروگاه آب بسیار سنگینی را از کارون برداشت می کند و پساب بسیار آلوده ای را به کارون تزریق می کند و در پایین دست هم اهواز از این آب برای تصفیه و شرب بهداشت مردم اهواز برداشت می کند. از آنطرف هم در هوا نیز کربن را منتشر می کند.

بنابر اعلام دبیر کل دفتر منطقه ای بنیاد جهانی انرژی در ایران، طرحی با همکاری معاونت علم و فناوری،بنیاد جهانی انرژی، وزارت نیرو و وزارت صمت و با همراهی وزارت نفت تدوین شده است که کربن را از نیروگاه رامین تولید کنند. براساس این طرح سیستم آب با کمک قانون R&D شرکت‌های دانش‌بنیان تغییر می‌کند و از کربن به دست‌آمده در درآمدزایی و تزریق به چاه‌های نفت بهره‌برداری خواهد شد که ۵ تا ۱۰ درصد ظرفیت چاه‌ها افزایش می‌یابد.

 

سهم ۲ درصدی ایران از کل آب شیرین کن‌های جهان

دبیر کل دفتر منطقه ای بنیاد جهانی انرژی در ایران همچنین به سهم ۲ درصدی ایران از کل آب شیرین‌کن‌های جهان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۱۳ درصد از آب شیرین کن‌های دنیا در اروپا، ۹ درصد در آمریکا و بالغ بر ۶۰ درصد هم در خاورمیانه است که از این میزان خاورمیانه فقط دو درصد سهم کشور ما می‌باشد. حدود ۹۸درصد از آب خلیج فارس و دریای عمان توسط ۵کشور حوزه خلیج فارس یعنی عربستان، کویت، قطر، امارات و عمان برداشت می شود.

وی افزود: این در حالی است که منابع آبی در دنیا رو به کاهش می‌باشد و فقط تکنولوژی‌ها می‌توانند کشورها را در برابر این مباحث نجات بدهد. به همین دلیل نهادهای بین‌المللی بر روی این امر فعالیت‌های بسیاری را آغاز کرده‌اند. 

هادی هزارخانی در پایان تاکید کرد: کشور ایران از مهمترین‌ کشورهای دنیا به دلیل دارابودن انرژی‌ها و نعمت‌های فراوان است، اما به دلیل اینکه به فناوری‌ها اهمیت نداده‌ایم و متمایل به خام‌فروشی بودیم، نتوانستیم آنطور که شایسته‌ است در این زمینه شکوفا باشیم. باید یک تفکر نوین در حوزه فناوری‌ها و نوآوری‌های کشور ایجاد شود.

 

ورود ۵ فناوری نوین به بخش آب کشور | سهم ۲ درصدی ایران از آب‌شیرین‌کن‌های خاورمیانه

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟