به گزارش شما و اقتصاد: بسیاری از کاربران فضای مجازی با انتقاد شدید از تغییر نام شب یلدا و چهارشنبه سوری در تقویم صحبت کرده و از مسئولان پرسیدهاند که چرا آنها سعی دارند نام و عنوانی که مردم با آن خو گرفتهاند را در تقویم تغییر دهند؟
یکی از کاربران در اینباره نوشته است: دوست دارم از مسئولان بپرسم چه دلیلی برای این تغییر نام دارند؟ مگر «شب یلدا» و «چهارشنبه سوری» که از قدیم در تاریخ ما وجود داشته چه ایرادی دارد؟
یکی دیگر از کاربران نیز با اشاره به عنوان «روز ترویج فرهنگ میهمانی و پیوند با خویشان» که قرار است در تقویم ۱۴۰۳ ثبت شود، نوشته است: به هیچ عنوان نمیتوانید رسوم ایرانی را از بین ببرید، تلاش نکنید.
کاربر دیگری نوشته است: شب چله یا یلدا سنتی دیرینه است و تغییر نام آن نابخردی است.
مراقبت های روز چهارشنبه سوری
اکنون شورای عالی انقلاب فرهنگی به این انتقادات واکنش نشان داده است: «شب یلدا» از تقویم حذف نشده و چهارشنبه آخرسال هم برای اولین بار است که به تقویم اضافه میشود.
در ادامه شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرده که از سال ۱۴۰۳ روز ۳۰ آذر بهعنوان «روز ترویج فرهنگ میهمانی و پیوند با خویشان» و سهشنبه آخر سال هم بهعنوان «روز تکریم همسایگان» در تقویم رسمی کشور ثبت میشود.
با وجود پاسخ شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر حذف نشدن نام شب یلدا از تقویم، نمیتوان این تغییر نام را کتمان کرد. شاید بهتر بود شورای عالی انقلاب فرهنگی این توضیح را هم اضافه کند که این تغییر بر اساس کدام معیار یا نظرسنجی صورت گرفته است
واکنش شورای فرهنگ عمومی به خبر حذف شب یلدا و چهارشنبه سوری از تقویم
در این اطلاعیه آمده است: شورای عالی انقلاب فرهنگی هرساله بر اساس مصوبات شورای فرهنگ عمومی، مناسبتهای جدیدی را با توجه به پیشنهادات اشخاص حقیقی و حقوقی برای درج در تقویم رسمی کشور تایید میکند. در همین رایطه شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه ۸۹۹ مورخ ۱۴۰۲/۷/۱۸ هشت مناسبت برای درج در متن تقویم و پنج مناسبت را برای درج در ضمیمه تقویم رسمی کشور تصویب کرده است.
در ادامه اطلاعیه شورای فرهنگ عمومی بیان شده است: از جمله مناسبتهای جدید «روز ترویج فرهنگ میهمانی و پیوند با خویشان» است که همزمان با ۳۰ آذر (شب یلدا) و در کنار عنوان شب یلدا است. شب یلدا جزء فرهنگ غنی مردم ایران اسلامی است که نه تنها یک امر ملی است بلکه به خاطر حضور اعضای خانوادهها در کنار یکدیگر به عنوان یک امر دینی مورد توجه است.
در پایان این اطلاعیه آمده است: برای استفاده بهینه فرهنگی از روزهای پایانی سال به ویژه چهارشنبه سوری که در جامعه ایرانی مورد توجه است، مناسبت «روز تکریم همسایگان» برای درج در متن تقویم رسمی کشور در روز سه شنبه آخر سال تصویب شده است./ایرنا
دو مناسبت فوق با توجه به ویژگیهای فرهنگی و هویتی ایرانیان به تقویم اضافه شده است.
0 دیدگاه