به گزارش شماواقتصاد و به نقل از رویکرد کیش تیم مدیریت جدید سازمان منطقه آزاد کیش از ابتدای فعالیت خود، رویکردی مبتنی بر تحولگرایی و تسهیلگری امور در حوزه های مختلف را با تمرکز بر حذف بوروکراسی، کاهش فرایندهای زائد، استفاده از فناوری اطلاعات و شفافیت بیشتر را به طور جد در دستور کار خود قرار داده است.
همچنین در این زمینه تلاشها متمرکز به جلوگیری از خروج سرمایه و جذب سرمایهگذاران جدید برای رونق بخشی صنعت گردشگری و به حرکت در آوردن چرخ اقتصادی این منطقه یکی از خبرهای مسرت بخش به جامعه کیش و تزریق امید در میان عموم کیشوندان است و عموم مردم این تغییرات را به وضوح احساس کردند.
بنابراین گزارش، برنامه های عملیاتی سازمان که در راستای سیاست های تبیین شده در حوزه مسوولیت های اجتماعی به مرحله اجرا رسیده است در نیمه نخست امسال می توانتاثیرات آن را به عنوان اقدامات شاخص مانند”حذف استعلامها، الکترونیکی شدن مجوزها، تسریع در فرآیندها و سیاستهای نوین حملونقل و گمرکی” عنوان کرد که همه این اقدامات ارزشمند و تاثیرگذار بر تسهیل گری امور نشاندهنده جهتگیری راهبردی برای افزایش کارایی و جلب رضایت فعالان اقتصادی در جزیره کیش بود.
مزیت های رقابتی در این دوره از مدیریت سازمان منطقه آزاد کیش به نحوی مورد توجه قرار گرفته است که می توان از این اقدام مهم و ارزشمند به عنوان “خاکریز فسادزدایی” در منطقه آزاد کیش یاد کرد.
در کنار حرکت به سمت سیاستهای تشویقی و ایجاد مزیتهای رقابتی، مدیران سازمان منطقه آزاد کیش تلاش کردهاند تعارضات و تضادهای موجود در حوزه قانونگذاری را با تغییر رویکرد و تبیین استراتژیهای تازه؛ کاهش دهند و در مسیر تسهیل گری ارائه خدمات و کاهش بوروکراسی های اداری گام بردارند.
حذف بخشنامههای متناقض و پیگیری امور مردمی، ضمن کاستن از فسادپذیری و ناکارآمدی، زمینه اعتمادسازی هرچه بیشتر در محیط های اقتصادی کیش را فراهم کرده است.
نگاه راهبردی به آینده و جلب مشارکت سطوح بالای تصمیمگیری با دعوت از مقامات ارشد کشوری به جزیره کیش به منظور آشنایی میدانی و بیواسطه با مشکلات فعالان اقتصادی و ساکنان منطقه، یکی از اقدامات هوشمندانه برای همراستا کردن اهداف و تسریع در حل مسائل زیرساختی این منطقه محسوب می شود.
خوشبختانه با تدبیر اندیشیده شده مسوولان سازمان این رویکرد واقعگرایانه میتواند نقطه آغاز تغییرات مثبت و عملیاتی در سیاست گذاری های کیش حائز اهمیت باشد.
رویکرد کیش در ادامه می افزاید: در کنار اقدامات راهبردی در حوزه های مختلف، چالش مالیات و رکود بازارها که حوزه اقتصادی این منطقه را تحت تاثیر قرار داده نمی توان بی توجه از کنار آن گذشت. چرا که فشار افزایش هزینههای مالیاتی به وضوح آسیب رساندن به فلسفه وجودی منطقه آزاد کیش است؛ یعنی آن فضای رقابتی و فرصتآفرینی برای جذب سرمایهگذار در معرض تهدیدهای جدی قرار گرفته است.
کاهش رفاه عمومی و مشاهدات میدانی از غرفههای خالی برخی از بازارها نشانه مرگ تدریجی اقتصادی کسب و کارهای این حوزه خبر می دهد که بدون اصلاح سیاستهای مالیاتی و حمایت مؤثر، تشدید خواهد شد و دستاوردهای مثبت سایر حوزهها را نیز تحت تاثیر خود قرار میدهد.
در ادامه این گزارش آمده است: لزوم اصلاح ساختارها و چابکسازی تصمیمگیری ها از هر زمان دیگری برای رفع مشکلات موجود برجسته تر می شود و در نهایت، هرچند تیم مدیریتی نگاه تحولخواه و کارآمدی از خود نشان داده است، اما تحقق مأموریتها در گرو اعطای اختیارات کاملتر، اصلاح فوری بوروکراسی، ثبات مقررات، حمایت قضایی و قطعیت تصمیمات اقتصادی است. در واقع بدون ایجاد وحدت رویه و اراده ملی در حمایت از کیش به عنوان پیشران اقتصاد غیرنفتی، تحقق اهداف توسعهای ممکن نخواهد بود.
رویکرد کیش
0 دیدگاه