در این مقاله آس چارتر به معرفی این کلیسا می پردازد، با ما همراه باشید. شما نیز می توانید برای سفر به آبادان از سایت آس چارتر بلیط چارتر تهران آبادان را به راحتی و با کمترین هزینه تهیه نمایید.
معرفی کلیسای سورت گاراپت
کلیسای گاراپت در سال 1336 خورشیدی در دوران پهلوی ساخته شد. که این کلیسا از آثار ملی و جاذبه های دیدنی شهرآبادان است. در زمان حکومت عثمانی ها، بزرگان و قدرتمندان عثمانی برای ایجاد کشور جدید تصمیم گرفتن تمام اقلیت های دیگر مانند ارامنه ها باید کشته شوند، این قتل عام و کشتارجمعی باعث شد بیشتر ارمنی ها برای حفظ جان خود به کشورهای نزدیک پناه ببرند، به همین منظور بیشتر ارامنه ها پناهنده کشور ایران شدن و در آبادان ساکن شدن از این رو این کلیسا را برای عبادت خود بنا کردند. این کلیسا مکان اجتماعات ارمنی های آبادان به حساب می آید، که زیر نظر شورای خلیفه گری ارامنه جنوب و اصفهان فعالیت می کرد. کلیسای گاراپت در زمان جنگ ایران و عراق آسیب دید، که بعد از پایان جنگ تحمیلی مورد مرمت قرار گرفت و در پایان سال 1378 با حضور دکتر کوریون پاپیان وارامنه جنوب ایران و اصفهان و مهمانانی از کشور لبنان و چندی از مسئولان محلی و 400 مهمان از شهرهای تهران، اصفهان و شیراز دوباره بازگشایی شد. در گذشته دو کلیسای دیگر آبادان بنام کلیسای کریستوفر که متعلق به پروتستان ها و کلیسای آشوری که مخصوص متعلق به آشوریان وجود داشت، که امروزه خبری این دوکلیسا وجو ندارند. حدود 1700 خانوار ارامنی در آبادان زندگی می کردند که در زمان جنگ رژیم بعثی عراق به ابادان کسی در آنجا نماند و بعد از جنگ هم عده کمی به آنجا بازگشتند. هم جواری کلیسا گاراپت با مسجد بهبهان یا هما مسجد موسی بن جعفر در هیچ جای کشور حتی در شهر تهران نمی توانید همچین کلیسایی را در همسایگی مسجد پیدا کنید. از این رو کلیسای سورت گاراپت شهرت جهانی دارد. کلیسای گاراپت در 9 اردبیهشت 1382 با شماره ثبت 8352 بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت ملی رسیده است.
معماری کلیسای سورت گاراپت
کلیسا با بنایی سفید که دارای چهار در و دولنگه ی قهوهای رنگ چوبی است که بر هر لنگه ی در نقش صلیبی برجسته طراحی شده است. همچنین این کلیسا دارای دو گنبد مخروطی شکل از جنس آلومینیومی است که یکی بر روی ساختمان اصلی کلیسا و دیگری در قسمت انتهایی کلیسا، در جایی که ناقوس کلیسا واقع شده قرار دارند.
معرفی بخش های مختلف کلیسای سورت گاراپت
کلیسای سورت گاراپت در حیاط مدرسه ادب قرار دارد، فضای درون کلیسا در هنگام ورود دو درب چوبی قهوه ای رنگ وجود دارد که در بالای هر درب صلیب طلایی وجود دارد، فضای درونی کلیسا در طرفین فرش ها نیمکت های چوبی وجود دارد که در کنار هر نیمکت نقش یک صلیب کشیده شده است. مسیحیانی که وارد این کلیسا می شوند در روی نیمکت ها نشسته و به دعا و نیایش می پردازند. راهروی کلیسا را تا اخر بروید به محراب می رسید، که در مقابلش تابلو مریم مقدس و حضرت عیسی مسیح، کشیده شده است.
جاهای دیدنی نزدیک کلیسای گاراپت
از اماکن گردشگری در نزدیکی کلیسای گاراپت می توان به پارک کودک، سینما رکس، سینما نفت ابادان اشاره نمود.
آیین ارامنه کلیسای سورت گاراپت
در اکثر شهرها و کشورها کلیساهای بسیار زیبایی وجود دارد که مکانی برای عبادت و نیایش مردمان سایر ادیان میسحیان ساخته شده است. ارامنه آیین های مذهبی خود را در طول سال مانند: تولد حضرت عیسی (ع)، مراسم ژانویه و آغاز سال میلادی، مراسم غسل تعمید برگزار می شود. و همچنین نیز آیین عبادت انجام و ناقوس کلیسا در روزهای یکشنبه به صدا درمی آید و گروه سرود مذهبی می خوانند و کشیش نیز برای عبادت کنندگان دعا می خواند. حضور این همه ادیان در این شهر ریشه در هزاره های پیشین دارد: ابن بطوطه جهانگرد مسلمان که در قرن هشتم هجری از این شهر دیدن نموده به وجود مساجد، معابد و رباطهای بسیار در آبادان اشاره دارد و اسطخری در بیش از هزار سال پیش این شهر را شهری مسلمان با حضور پیروان بسیار از سایر ادیان را معرفی می کند.
بهترین فصل سفرو بازدید از کلیسای گاراپت
اولین چیزی در هنگام شنیدن اسم شهر ابادان به به ذهن خطور می کند، گرمی هوای آبادان است. اما بهترین فصل سفربه آبادان فصل بهار و پاییز است.
دسترسی به کلیسای سورت گاراپت
کلیسای گاراپت مقدس آبادان، در ابتدای خیابان زند، جنب مسجد بهبهانی ها قرار دارد.
0 دیدگاه