امیکرون | درمان امیکرون | پیشگیری از امیکرون

زنگ خطر امیکرون به صدا درآمد | افزایش ابتلا به امیکرون در کشور | شاد هم بی شاد فقط مدارس حضوری است

زنگ خطر امیکرون به صدا درآمد | افزایش ابتلا به امیکرون در کشور | شاد هم بی شاد فقط مدارس حضوری است
کدخبر : 550907

سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد که مجموع مبتلایان به اُمیکرون در کشور به 733 مورد رسیده است.

سویه امیکرون سارس کووید ۲ (انگلیسی: SARS-CoV-۲ Omicron variant)، که با نام lineage B.۱.۱.۵۲۹ نیز شناخته می‌شود، یک سویه از کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ است که باعث بیماری کووید ۱۹ می‌شود. ۹ نوامبر ۲۰۲۱ اولین مورد شناخته شده امیکرون در بوتسوانا شناسایی شد. در ۲۶ نوامبر ۲۰۲۱، سازمان جهانی بهداشت امیکرون را به عنوان سویه نگران‌کننده معرفی کرد و نام آن را از روی حرف یونانی امیکرون گذاشت. امیکرون جهش‌های زیادی داشته و یکی از تغییریافته‌ترین موارد جهش ویروس کروناست.

زنگ خطر امیکرون به صدا درآمد

با افزایش موارد ابتلا به اومیکرون در کشور، برخی از خانواده‌ها و دانش‌آموزان نگران حضوری بودن مدارس هستند. وزیر آموزش‌وپرورش درباره مدارس گفته: «از ستاد ملی مبارزه با کرونا درخواست کرده‌ایم تا جایی که امکان دارد اجازه بدهند مدارس به صورت حضوری به فعالیت خود ادامه دهند و از تعطیل کردن مدارس خودداری کنند.»

با افزایش موارد ابتلا به کرونای اومیکرون، بار دیگر نگرانی‌ها از شکل‌گیری پیک جدید کرونا در کشور شکل گرفته است. در همین حال برخی از خانواده‌ها نگران حضور دانش‌آموزان در مدارس هستند.

امیکرون

افزایش ابتلا به اومیکرون در کشور

آنطور که محمد هاشمی، سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت در توییتر خود خبر داده، ابتلا به اومیکرون در کشور تا روز چهارشنبه به ۷۳۳ مورد بوده و رو به افزایش است.

در حالی شمار مبتلایان به اومیکرون رو به افزایش است که به گفته محسن زهرایی، رئیس ایمن‌سازی بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت هفت میلیون نفر در کشور هنوز واکسینه نشده‌اند.

مینو محرز، عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونای وزارت بهداشت هم می‌گوید: «بررسی‌های انجام شده در مراکز درمانی کشور هم نشان می‌دهد که بیش از نیمی از کسانی که با کرونای شدید در بیمارستان‌ها بستری می‌شوند، واکسن نزده‌اند.»

آموزش‌وپرورش: از تعطیلی مدارس خودداری شود

در چنین شرایطی برخی از خانواده‌ها نگران حضور فرزندان خود در کلاس‌های درس هستند. احمد وحیدی، وزیر کشور در این مورد گفته وزارت بهداشت هیچ ممنوعیتی از نظر وزارت بهداشت برای برگزاری کلاس‌ها وجود ندارد.

روز گذشته نیز یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش درباره حضوری بودن مدارس گفت: «از ستاد ملی مبارزه با کرونا درخواست کرده‌ایم تا جایی که امکان دارد اجازه بدهند مدارس به صورت حضوری به فعالیت خود ادامه دهند و از تعطیل کردن مدارس خودداری کنند.»

وزارت آموزش و پرورش طی نامه‌ای به وزارت بهداشت در مهرماه سال جاری، برای واکسیناسیون دانش‌آموزان ۱۲ تا ۱۸ ساله علیه کرونا، اعلام آمادگی کرده بود. تاکنون بیش از ۷۴ درصد دانش‌آموزان این رده سنی، دوز دوم واکسن را دریافت کرده‌اند.

اولین نشانه ابتلا به اُمیکرون چیست؟

تحقیقات پژوهشگران آفریقای جنوبی نشان می‌دهد که اُمیکرون باعث التهاب در ناحیه گلو می‌شود. در این مطالعه پیش از بروز علائم دیگر ابتلا به کرونا، تغییر در صدایی که شنیده می‌شود می تواند به عنوان اولین نشانه محسوب شود

به گفته پروفسور تیم اسپکتور از پروژه تحقیقاتی «زو»، علائمی از جمله خستگی، آبریزش بینی و تغییر صدا از علائم ابتلا به کرونا می‌باشد

در دوره نهفتگی بیماری کرونا که فرد از ابتلای خود به بیماری آگاه نیست،

تغییر صدا، می‌تواند دلیلی مهمی برای انجام تست کرونا باشد.

گروهی از محققان به منظور بررسی علائم گونه اومیکرون ویروس کرونا اطلاعات پزشکی مربوط به بیش از ۵۲ هزار فرد که تست کرونا انجام داده بودند را مورد ارزیابی قرار دادند. نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که افراد مبتلا به گونه جدید ویروس کرونا بر خلاف دیگر گونه‌ها علائمی مانند تب، سرفه و از دست دادن حس بویایی را به ندرت تجربه می‌کنند.

محققان به این نتیجه رسیدند که فقط ۵۰ درصد افراد مبتلا به گونه اومیکرون ویروس کرونا سه علائم ذکر شده کلاسیک را داشتند. با این حال، برخی از دست دادن اشتها و مه مغزی را به عنوان علائم رایج این گونه جهش یافته گزارش کرده بودند. متخصصان معتقدند که علائم گونه اومیکرون ویروس کرونا معمولاً خفیف است و شبیه به علائم سرماخوردگی است.

نتایج به دست آمده از این مطالعه با داده‌های ارائه شده توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا (CDC) مطابقت دارد. محققان ۴۳ فرد مبتلا به گونه اومیکرون را در بازه زمانی اول تا هشتم دسامبر مورد ارزیابی قرار دادند و به این نتیجه رسیدند که سرفه، خستگی، گرفتگی بینی یا آبریزش بینی جز علائم رایج بیشتر افراد بوده است. گروهی دیگر از پژوهشگران نیز اعلام کردند که خستگی به همراه سردرد، بدن درد و خارش گلو رایج‌ترین علائم مشاهده شده در میان افراد مبتلا به گونه اومیکرون است.

امیکرون (1)

امیکرون چگونه از سیستم ایمنی میزبان فرار می‌کند؟

سیستم ایمنی بدن ما، به‌وسیلۀ سلول‌ها و پروتئین‌های مختلفی، از ما در برابر عوامل بیماری‌زا محافظت می‌کند. یکی از این موارد پادتن‌ها یا آنتی‌بادی‌ها هستند. این مولکول‌ها مانند یک گیرنده به مولکول‌های سطحی عوامل بیگانه متصل می‌شوند و انهدام آن‌ها را توسط سیستم ایمنی تسهیل می‌بخشند.

در کرونا امیکرون، توسط جهش‌هایی که ایجاد شده است، تغییراتی در مولکول‌های سطحی آن رخ داده است که باعث شده برای سیستم ایمنی قابل شناسایی نباشند؛ حتی در افرادی که قبلاً واکسن زده‌اند یا به سویه‌های دیگر کرونا مبتلا شده‌اند.

ابتلا به امیکرون چقدر احتمال بستری شدن را افزایش را می‌دهد؟

کاملاً نمی‌توان به این سؤال پاسخ داد؛ زیرا، ویژگی‌ها و رفتار سویه امیکرون هنوز کاملاً شناخته نشده است. بااین‌حال، شواهد اولیه دلایلی برای خوش‌بینی ارائه می‌دهد. به نظر تعداد موارد امیکرون در این مرحله به اندازۀ موارد مشابه آلفا یا انواع دیگر نیست.

امیکرون

امیکرون چگونه شناسایی شد؟

آنجلیک کوتزیه درباره نحوه شناسایی سویه اومیکرون می‌گوید که به خوبی به یاد می‌آورد که در روز ۱۸ نوامبر بیماری به او مراجعه کرد که مشکل اصلی خود را «خستگی شدید» طی دو روز گذشته، «بدن درد» و «سردرد» عنوان می‌کرد.

وی می‌گوید: «علائمی که مطرح می‌شدند بسیار مشابه یک عفونت ویروسی عادی بودند. از آنجایی که طی ۸ تا ۱۰ هفته قبل از آن شاهد بیماری کووید ۱۹ نبودیم تصمیم گرفتیم که از بیمار تست بگیریم.»

آنجلیک کوتزیه می‌افزاید که در همان روز تعداد بیشتری از بیماران با علائم مشابه به او مراجعه کردند و وی دریافت که «عامل دیگری در کار است.»

این پزشک پس از آن هر روز بین دو تا سه بیمار مبتلا به سویه اومیکرون را معاینه کرده است. او می‌گوید: «در موج سوم بیماران زیادی معاینه کرده بودم که مبتلا به سویه دلتا بودند و این [رویداد] با چشم‌انداز بالینی موجود همخوانی نداشت.»

آنجلیک کوتزیه در همین راستا مقامات پزشکی کشورش را در جریان احتمال شیوع گونه جدیدی از ویروس کرونا و مشاهدات بالینی‌اش گذاشت.

او می‌گوید: «اکثر بیماران علائم بسیار بسیار خفیفی داشتند و هیچ کدام از آنها تاکنون بستری نشده‌اند. ما توانستیم به حال این بیماران در خانه رسیدگی کنیم.»

منبع: ایرنا

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۳ نفر از بازدیدکنندگان
ارسال نظر: