رتبه بندی معلمان | طرح رتبه بندی معلمان

شرط جنجالی شورای نگهبان برای طرح رتبه بندی معلمان | جزئیات جدید از رتبه بندی معلمان

شرط جنجالی شورای نگهبان برای طرح رتبه بندی معلمان | جزئیات جدید از رتبه بندی معلمان
کدخبر : 551411

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: اگر رفع اصل ۷۵ صورت بگیرد شورای نگهبان حتماً با طرح رتبه بندی معلمان موافقت خواهد کرد.

رتبه‌بندی معلمان به‌شدت با مسئله بودجه گره خورده و همین امر سبب شد که در طول بررسی و تصویب این لایحه در مجلس، شاخص‌های رتبه‌بندی معلمان چندین مرتبه به نفع محدودیت‌های بودجه‌ای، تعدیل شوند.حقوق معلمان نیازمند اصلاح است و فرهنگیان به میزان حقوق دریافتی خود اعتراض دارند و امید داشتند تا با طرح رتبه بندی معلمان عدالت برقرار شود. حقوق معلمان بر اساس لایحه رتبه‌بندی معلمان که در مجلس تصویب شد، باید چهار تا هشت میلیون تومان افزایش یابد. حالا وزیر آموزش‌وپرورش گفته: «۲۵ هزار میلیارد تومان اعتبار برای رتبه‌بندی در سال آینده در نظر گرفته شده است، اما نیاز بیشتری دارد.»

رتبه بندی معلمان

شرط جنجالی شورای نگهبان برای طرح رتبه بندی معلمان

محمد مهدی زاهدی در پاسخ به این سوال که آیا فردا طرح رتبه بندی معلمان به جمع بندی نهایی خواهد رسید و اشکالات شورای نگهبان برطرف خواهد شد، افزود: شورای نگهبان چند اشکال به این طرح وارد کرد که اصلی‌ترین آن اشکالات، وجود اصل ۷۵ بوده است.

وی با بیان اینکه ابهامات دیگر موجود در طرح به راحتی قابل حل است، ادامه داد: باید تلاش کنیم تا با هماهنگی و تفاهم با سازمان برنامه و بودجه موضوع اصل ۷۵ را حل کنیم.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با تاکید بر اینکه این کمیسیون روز یکشنبه حتماً تصمیمات لازم را برای سرانجام رسیدن این طرح خواهد گرفت، گفت: به هر حال این تصمیمات گرفته خواهد شد اما اینکه شورای نگهبان تصمیمات اتخاذ شده را این بار قبول کند یا نه، این بحث دیگری است.

نماینده کرمان و راور در مجلس با اشاره به اینکه تفاهم کمیسیون آموزش با سازمان برنامه هم اینگونه خواهد بود که اگر دولت با آنچه روز یکشنبه در کمیسیون آموزش به تصویب رسد، موافقت کند اصل ۷۵ تکرار نمی‌شود، افزود: اعلام موافقت دولت در صحن علنی موجب می‌شود این بار دیگر اصل ۷۵ پیش نیاید.

زاهدی با تاکید بر اینکه موضوع اصلی مخالفت شورای نگهبان وجود اصل ۷۵ قانون اساسی است، گفت: اگر رفع اصل ۷۵ صورت بگیرد، شورای نگهبان حتماً با طرح رتبه بندی معلمان موافقت خواهد کرد.

بر اساس اصل هفتاد و پنجم قانون اساسی طرح‌هایی که نمایندگان مجلس در خصوص لوایح قانونی عنوان می‌کنند و به تقلیل درآمد عمومی یا افزایش هزینه‌های عمومی می‌انجامد، تنها در صورتی قابل طرح در مجلس است که در آن روش جبران کاهش درآمد یا تأمین هزینه جدید نیز معلوم شده باشد.

جزئیات جدید از رتبه‌بندی معلمان

نوری، وزیر آموزش و پرورش: در لایحه پیشنهادی دولت، بودجه رتبه‌بندی تقریباً  ۲۵ هزار میلیارد تومان در سال دیده شده بود، ولی با تغییرات ایجاد شده در مجلس به نظرم بودجه آن باید به ۳۶ هزار میلیارد تومان برسد.

 رتبه‌بندی ۷۸۰ هزار نفر از همکاران فرهنگی را شامل می‌شود. طرح تغییرات مطلوبی داشت مخصوصاً برای دوره ابتدایی، همکاران استثنایی و معلمان مناطق محروم و عشایری، کاهش زمان رتبه‌ها و غیره.

در حوزه کارکنان، یک عده از همکاران ما آموزشی و یک عده اداری صرف هستند که تعداد اداری‌ها که مشمول رتبه‌بندی نمی‌شوند بسیار کم است و شاید به حدود ۱۰ هزار نفر برسد.

 سال‌ها بود که نظام رتبه‌بندی معلمان بلاتکلیف بود و سرانجام در ۲۴ آذرماه در مجلس تصویب شد اما در همین ابتدای راه وزیر آموزش‌وپرورش کمبود بودجه برای اجرای رتبه‌بندی را مطرح کرده است. ماجرا چیست؟

بارها معلمان برای تصویب و اجرایی شدن نظام رتبه‌بندی معلمان در شهرها مختلف تجمع و اعتراض داشتند. مانع اصلی برای تصویب نشدن لایحه رتبه‌بندی کمبود بودجه بود. نمایندگان مجلس این لایحه را با اختصاص بودجه ۲۵ هزار میلیارد تومانی تصویب کردند. اما چقدر امکان اجرایی شدن آن با این بودجه وجود دارد؟

رتبه بندی معلمان

کسری بودجه دولت برای اجرای رتبه‌بندی معلمان

پیش‌تر منادی سفیدان، رئیس کمیسیون آموزش مجلس گفته بود ۷۳۰ هزار معلم شامل طرح رتبه‌بندی معلمان می‌شوند. همچنین او گفته بود با اجرایی شدن لایحه رتبه‌بندی، حقوق معلمان از چهار تا هشت میلیون تومان افزایش می‌یابد.

او همچنین گفته بود حقوق معلمان باید هشت میلیون و ۸۰ هزار تومان و حداکثر کمی بیش از ۱۶ میلیون تومان باشد.

از سوی دیگر افزایش حقوق لحاظ شده در این طرح قرار است از ابتدای مهرماه برای معلمان لحاظ شود. بنابراین تنها برای ۶ ماهه دوم سال و برای ۷۳۰ هزار معلم اگر چهار میلیون افزایش حقوق در نظر بگیریم حدود ۱۷ هزار و ۵۲۰ میلیارد تومان می‌شود.

به عبارتی بودجه اختصاص داده شده برای اجرای لایحه رتبه‌بندی کفاف افزایش حقوق معلمان در سال ۱۴۰۰ را می‌دهد. در صورتی که پیش‌تر مجید نصیرایی، نماینده مجلس در این مورد به تجارت‌نیوز گفته بود: «اختصاص ۲۵ هزار میلیارد تومان برای رتبه‌بندی معلمان شامل سال ۱۴۰۱ هم می‌شود.»

اگر هم افزایش حقوق هشت میلیون تومانی را در نظر بگیریم حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان برای اجرای لایحه رتبه‌بندی معلمان لازم است. این به معنای این است که دولت برای اجرای آن ۱۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه دارد. آن هم فقط برای افزایش حقوق معلمان در سال ۱۴۰۰٫

آموزش‌وپرورش از کسری بودجه مزمن رنج برده

دیروز هم یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش با اشاره به بودجه وزارت آموزش و پرورش در لایحه بودجه ۱۴۰۱ گفت: «به نظر می‌آید باتوجه به بودجه‌ای که برای سال آینده بسته شده، در ابتدا کسری آنچنانی نداشته باشیم؛ ولی مطمئن باشید در بین راه مصوباتی را خواهیم داشت که با کسری مواجه خواهیم شد.»

نوری گفت: «۲۵ هزار میلیارد تومان اعتبار برای رتبه‌بندی در سال آینده در یکی از ردیف‌ها درنظر گرفته شده است، اما اینکه آیا برای مصوبه مجلس که اکنون در شورای نگهبان است کافیست یا خیر، به نظر ما نیاز بیشتری دارد و پیشنهاد نمایندگان در مجلس نیز این است که این بودجه را به اندازه نیازی که ما داریم ارتقاء دهند.»

او همچنین گفته وزارت آموزش و پرورش همواره از درصدی کسری بودجه مزمن رنج می‌برده است.

بودجه وزارت آموزش‌وپرورش در لایحه بودجه ۱۴۰۱نسبت به سال گذشته ۱۴ درصد افزایش داشت. این درحالی است که بودجه وزارت ارتباطات ۱۳۴ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۱ نفر از بازدیدکنندگان
ارسال نظر: