قیمت روغن

جزئیات افزایش قیمت روغن | سونامی قیمت روغن در بازار ادامه دارد؟

جزئیات افزایش قیمت روغن | سونامی قیمت روغن در بازار ادامه دارد؟
کدخبر : 556751

اتاق اصناف ایران در اطلاعیه قیمت روغن خوراکی را اعلام کرد.

یکی از نرخ هایی که برای مردم دارای اهمیت بوده، قیمت روغن است. قیمت روغن به طرز باورنکردنی افزایش پیدا کرد.اتاق اصناف ایران در اطلاعیه قیمت روغن خوراکی را اعلام کرد. قیمت روغن مایع آفتابگردان ۸۱۰ گرمی پخت و پز ۶۳۰ هزار ریال و قیمت روغن مایع ۸۱۰ گرمی سرخ کردنی ۶۲۰ هزار ریال برای مصرف کننده است.

اتاق اصناف ایران پیرو اطلاعیه شماره ۲ ستاد تنظیم بازار مورخ ۱۴۰۱.۲.۲۱ درباره مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها، نرخ حداکثری فروش انواع روغن خوراکی را برای مصرف کننده در سراسر کشور مطابق با جدول پیوست اعلام می دارد.

براساس این اطلاعیه قیمت مصرف کننده روغن مایع آفتاب گردان ۸۱۰ گرمی پخت و پز ۶۳۰ هزار ریال و قیمت مصرف کننده روغن مایع ۸۱۰ گرمی سرخ کردنی ۶۲۰ هزار ریال است.

به استناد این مصوبه از امروز مورخ ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ هر گونه اعلام قیمت بالاتر از قیمت های مصوب در تمامی شبکه های توزیع اعم از زنجیره ای، صنفی و مجازی تخلف گران فروشی محسوب شده و گشت های مشترک نظارت و بازرسی اتاق ها و اتحادیه های صنفی و سازمان تعزیرات با اندک خاطیان احتمالی برخورد قانونی خواهند کرد.

بسیاری از کارشناسان اقتصادی عقیده دارند که بازار تحت تاثیر جنگ روسیه و اوکراین قرار می گیرد. جنگ روسیه و اوکراین بر بازار روغن نباتی نیز اثر خواهد گذاشت. روغن نباتی یکی از کالاهای اساسی مردم است که کمبود روغن نباتی ممکن است مردم را دچار مشکل کند هرچند برخی دیگر از کارشناسان عقیده دارند حمله روسیه به اوکراین سبب کاهش تولید روغن نباتی نمی شود.

روغن نباتی

کمبود و گرانی روغن نباتی در بازار

هر چند برخی تحلیلگران معتقدند که ادامه‌ تنش‌ها ممکن است باعث کم شدن عرضه روغن در بازار ایران شود اما رئیس انجمن روغن نباتی گفت: حمله روسیه به اوکراین سبب کاهش تولید روغن نمی‌شود.

آغاز جنگ روسیه و اوکراین تبعات زیادی را برای بازارهای بین‌المللی به همراه دارد. اخیرا لبنان اعلام کرده است که ۶۰ درصد مایحتاج گندم خود را از اوکراین وارد می‌کند.

با آغاز جنگ صادرات گندم اوکراین به تعویق افتاده و ذخایر گندم لبنان تنها برای یک ماه کافی است. حال گویا دولت میقاتی مذامرات فوری را با آمریکا و هند برای خرید گندم آغاز کرده است.

برای ایران اما برخی تحلیلگران می‌گویند ممکن است بازار دانه‌های روغنی را دچار چالش کند. چنانچه این اتفاق بیافتد ممکن است عرضه روغن به بازار کاهش پیدا کند.

آینده واردات روغن به ایران

آیا بازار ایران با کمبود روغن مواجه می‌شود؟ احسان عزیزی یک تاجر نهاده‌های روغنی در روسیه به تجارت‌نیوز گفت: جنگ بین روسیه و اوکراین پیش‌بینی وضعیت واردات و صادرات مواد غذایی را سخت کرده است. فعلا وضعیت صادرات دانه‌های روغنی به بازارهای جهانی از جمله به ایران نامشخص است. باید تا پایان فوریه منتظر ماند تا بازارها از استرس جنگ خارج شود.

عزیزی توضیح داد: روسیه و اوکراین صادرات ۲۹ درصدی گندم، ۸۰ درصدی روغن آفتابگردان و ۱۹ درصد ذرت دنیا را در اختیار دارند. بنادر «اودسا»، «آزوف» و « نووراسیسک» بنادر صادراتی غله و فراورده‌های روغنی هستند که فعلا دو بندر از دسترس خارج شدند.

او ادامه داد: لبنان، ترکیه، مصر، مراکش، عربستان صعودی و امارات متحده عربی مشتریان مورد تهدید روسیه و اوکراین هستند.

عزیزی گفت: در سال ۲۰۲۰ از بندر سالیانکا-آستاراخان ۱۳۵ هزار تن انواع روغن به ایران و از بندر علیا آستاراخان نزدیک به ۱۲۸ هزار تن وارد شده است.

تاثیر تحریم‌ بانک‌های روسی برای ایران

این تجار اضافه کرد: یک شوک دیگر برای بازار غلات تحریم بانک‌ها از جمله (VTB BANK) است. این بانک سهامدار بزرگترین هولدینگ غلات روسیه است. این بانک روبل و یورو را تعویض و امکان نقل و انتقال پول از آلمان به روسیه را فراهم می‌کرد.

او ادامه داد: خیلی از پول‌های ایرانی که در اشبرکاسه بانک یا وارن گولد بانک آلمان بودند توسط این بانک به روسیه منتقل و پرداخت می‌شد. حالا با تحریم این بانک، ایران یکی از ابزارهای نقل و انتقال پول را از دست داده است.

عزیزی گفت: ایران از طریق بندر ماخاچکالا و آستاراخان تامین کالا می‌شد. همچنین بار بنادر جنوب اکثرا از آلمان، برزیل، آرژانتین و وارگوئه وارد ایران می‌شود.

روغن نباتی

کمبود روغن نداریم

در این میان رئیس انجمن روغن نباتی ایران به تجارت‌نیوز گفت: دانه‌های روغنی از کشورهای مختلف وارد ایران می‌شود. مثلا در برخی فواصل دانه آفتابگردان از اوکراین و روسیه وارد ایران می‌شد. برخی دیگر از دانه‌های روغنی نیز از آرژانتین، روسیه، پالم را نیز از مالزی و اندونزی وارد کشور می‌کنیم.

ابوالحسن خلیلی توضیح داد: با حمله روسیه به اوکراین قیمت جهانی نفت و دانه‌های روغنی افزایش پیدا کرد. اکنون ذخایر ایران زیاد است و جنگ اخیر نگرانی چندانی برای ما ایجاد نمی‌کند.

او بیان کرد: تولید روغن برای شب عید کافی است و جای نگرانی برای کمبود روغن در بازار وجود ندارد.

کمبود روغن قنادان

براساس این گزارش، اخیرا برخی از شهرهای ایران کمبود روغن را گزارش داده بودند. اخیرا هم قنادان اعلام کردند که روغن شیرینی‌پزها در بازار کمیاب است. در این مورد علی بهره‌مند، رئیس اتحادیه قنادان گفت: کارخانه‌ها، روغن مارگارین ندارند و به جای آن روغن مایع و جامد را جایگزین روغن کره‌ای و مارگارین کرده‌اند!

بر اساس نامه دبیر ستاد تنظیم بازار، کارخانه‌های تولیدی در سال جاری باید نسبت به تولید ماهانه ۱۸۰ هزار تن روغن که ۱۲۰ هزار تن در بخش‌های خانوار، ۲۵ هزار تن در بخش صنف و ۳۵ هزار تن در بخش صنعت خواهد بود، اقدام کنند. بنابراین براساس نیاز، تولید در هشت ماهه امسال باید به یک میلیون و ۴۴۰ هزار تن می‌رسید که تفاوت زیادی با تولید سال جاری ندارد.  

گزارش‌های گمرک نیز حاکی از افزایش وزنی و ریالی واردات روغن در ۹ ماهه سال جاری است. در این مدت ۲۰.۱ میلیون تن کالای اساسی شامل گندم، جو، ذرت، دانه‌های روغنی، روغن خام و بخشی از دارو و تجهیزات پزشکی به ارزش ۱۱.۱ میلیارد دلار با ارز ترجیحی به کشور وارد شده که روغن خوراکی جایگاه دوم را از بین آن‌ها به خود اختصاص داده است.

بر این اساس در ۹ ماهه امسال ۱.۵ میلیون تن روغن به ارزش دو میلیارد دلار به کشور وارد شده که به ترتیب به لحاظ وزنی و ارزشی ۱۰۲ و ۲۳۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته که افزایش ارزش واردات به دلیل افزایش قیمت جهانی است. همچنین در این مدت ۱.۹ میلیون تن دانه روغنی به ارزش ۱.۳ میلیارد دلار وارد شده که وزن و ارزش آن به ترتیب هشت و ۴۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است.

منبع: فارس

جزئیات افزایش قیمت روغن | سونامی قیمت روغن در بازار

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان

خبر داغ روز

ارسال نظر: