سلطان خودرو

طناب دار بر گردن سلطان خودرو و همسرش | جرم سلطان خودرو چیست؟

طناب دار بر گردن سلطان خودرو و همسرش | جرم سلطان خودرو چیست؟
کدخبر : 557002

وحید بهزادی و نجوا لاشیدایی زوج جوان دهه شصتی، متهم ردیف اول و دوم پرونده اختلاس و کلاهبرداری ۳۳۰۰ میلیارد تومانی از شرکت خودروسازی سایپا ملقب به سلطان خودرو هستند.

سلطان خودرو وحید بهزادی و همسرش نجوا لاشیدایی است. سلطان خودرو عمده‌ «فعالیت اقتصادی» خود را اواسط دهه‌ هشتاد در یکی از همین شرکت‌ های هرمی به اسم «پالینور» آغاز کردند. سلطان خودرو  در سال های گذشته موفق به پولشویی کلان سه هزار و ۲۰۰ میلیارد تومانی شدند. سلطان خودرو با ثبت چند شرکت تو در تو به نام خود یا بستگان درجه ‌یکشان و ضمن تبانی با شبکه ‌ای از مدیران بانکی فاسد، به ثبت سفارش صوری واردات خودرو دست زدند.

طناب دار بر گردن سلطان خودرو و همسرش

سخنگوی قوه قضائیه:«وحید بهزادی» و همسرش «نجوا لاشیدایی» به جرم اخلال کلان در بازار ارز و پیش خرید ۶۷۰۰ خودرو از شرکت سایپا، مشارکت در پولشویی ۳۲.۰۰۰ میلیارد ریال، و کشف ۲۴۷۰۰ سکه تمام بهار آزادی به علاوه ۱۰۰ کیلو طلا از منزلشان به اعدام محکوم شدند.

نجوا لاشیدایی و وحید بهزادی چه کسانی هستند؟

نجوا لاشیدایی و وحید بهزادی، زوج جوان دهه شصتی، متهم ردیف اول و دوم پرونده اختلاس و کلاهبرداری ۳۳۰۰ میلیارد تومانی از شرکت خودروسازی سایپا، در سال‌های ۹۶ و ۹۷ هستند. به گزارش رکنا، سابقه آشنایی و همکاری این دو جوان که این روزها به دلیل مافیای خودرو بودن و خرید و فروش صوری خودرو و اخلال در نظام ارزی و تولیدی کشور به اعدام محکوم شده‌اند، به فعالیت‌های شرکت هرمی پالینور در دهه هشتاد شمسی برمی‌گردد.

شرکتی که مثل گلدکوئست و گلدماین و یونیک فاینانس از هزاران تن از هم‌وطنان به ادعای سرمایه‌گذاری در بورس و فلزات، کلاهبرداری کرد و شماری از لیدرهای آن از کشور فرار کردند و شماری نیز دستگیر شدند. اما طبق اعلام نماینده دادستان، نجوا لاشیدایی میلیاردها تومان با عضویت و فعالیت در این شبکه در دهه هشتاد شمسی، به‌دست آورد و به فهرست بانوان میلیاررد زیر ۴۰ سال ایران اضافه شد. حساب بانکی نجوا لاشیدایی در بانک صادرات از سال ۸۶ تا ۸۸ گردش مالی ۱۳ میلیارد تومانی داشته است و تعدادی از اعضای شرکت پالینور با وی همکاری می‌کردند.

 بازی عجیب زوج کلاهبردار با خانواده خود

نجوا لاشیدایی و وحید بهزادی، حتی افراد خانواده خود را نیز وارد بازی‌شان کردند و از خواهر و برادر و مادر نیز استفاده کردند. آن‌ها از افراد مختلف، با پرداخت پول، وکالت‌نامه می‌گرفتند تا با حساب بانکی آن‌ها کار کرده و جابه‌جایی پول را در شرکت‌های خود از طریق این حساب‌های بانکی اجاره‌ای انجام دهند که مصداق پول‌شویی بود.

همکاری نجوا لاشیدایی و وحید بهزادی با ۲۴ نفر سبب شده تا پرونده تخلفات در شرکت خودروسازی سایپا در سال ۹۶ و ۹۷ که موجب گرانی و کمبود خودرو شد، ۲۶ متهم داشته باشد.

نجوا لاشیدایی و همسرش با کمک مادرانشان که آن‌ها را عضو علی‌البدل و بازرس شرکت‌هایی چون هرمس فارمد و هرمس ویونا کرده بودند، سفارش صوری و غیر واقعی خودرو انجام داده و معامله ارزی در سطح کلان را با تبانی با معاونان ارزی بانک‌های خصوصی و یکی از مسئولان بانک مرکزی، صورت دادند که موجب کیفرخواستی در حوزه اخلال در نظام ارزی کشور شده است.

سلطان خودرو

نجوا لاشیدایی چگونه به این ثروت رسید؟

همچنین روزنامه شرق ضمن انتشار اطلاعاتی درباره نجوا لاشیدایی که پیش‌تر در بند ۲۰۹ زندان اوین بازداشت بود، نوشت: نجوا لاشیدایی پس از شش ماه به زندان قرچک منتقل شد.

براساس اطلاعات رسیده، او از خانواده‌ای ثروتمند در تهران می‌آمد و همسرش فردی معمولی بود. آن‌ها برای چندسال از طریق ثبت‌نام پیش‌فروش خودرو و سکه، سرمایه‌گذاری می‌کردند.

پس از آنکه پیش‌فروش سکه در بانک ملی گشایش یافت، آن‌ها ۵۰ میلیاردتومان پیش‌خرید کرده و به دلیل نوسانات بازار برای خود سودهای کلانی دست‌وپا کرده بودند، اما به دلیل آنکه رانت خانوادگی نداشتند، از جمله نخستین افرادی بودند که در پی گرانی ارز و سکه در سال ۹۷، بازداشت شدند.‌ هم‌زمان با حضور نجوا در زندان اوین، همان‌گونه که سخن‌گوی قوه قضائیه نیز به آن اشاره داشت، احکام مصادره اموال او به‌صورت پی‌درپی به او ابلاغ می‌شد.‌

نجوا و همسرش با ایجاد بستر پیش‌فروش سکه از سوی دولت و همچنین مهیاشدن بستر پیش‌فروش خودرو از سوی خودروسازی سایپا، با هدف سرمایه‌گذاری وارد این بازار شدند، اما اگر چنین بستری از سوی دولت و یکی از خودروسازی‌های زیرمجموعه دولت فراهم نمی‌شد، امکان چنین تخلفاتی فراهم بود؟

چگونه این زوج در صنعت خودرو فساد کردند؟

قضیه از این قرار بود که وحید و نجوا یک روز تصمیم می‌گیرند ثروت خود را در یک فعالیت اقتصادی مولد سرمایه‌گذاری کنند.

به این ترتیب از طریق یکی از نمایندگی‌ های شرکت سایپا قرارداد «مشارکت در ساخت» محصولات سایپا را منعقد می‌کنند.

شرکت نیز با میانگین پیش‌ پرداخت کمتر از پنج میلیون تومان، خودروها را تحویل این زوج خوشبخت می‌دهد.

اگر پیش تر برای شما هم این سؤال پیش آمده بود که چطور خودروی صفر در نمایندگی‌ های شرکت‌ های خودروساز وجود دارد، اما در «بازار» نیست، چطور نمایندگی ‌های بزرگ صدها دستگاه خودرو را در چند ساعت می ‌خرند اما مصرف ‌کننده باید پس از پرداخت پول ماه ‌ها منتظر دریافت خودرو بماند، چطور قیمت مصوب کارخانه با قیمت نمایندگی همان کارخانه میلیون ‌ها تومان تفاوت دارد یا چطور است که در روز پیش‌ فروش خودرو، ظرف چند دقیقه موجودی تمام و سایت بسته می‌ شود، پاسخ این پرسش‌ ها را باید از کسانی مثل آقای جمالی مدیرعامل قبلی سایپا و آقای بهزادی و همسر محکومه ‌شان بگیرید.

سلطان خودرو

چه اتهاماتی در دادگاه به سلاطین خودرو تفهیم شد؟

فهرست ابتکارات و خلاقیت ‌های اقتصادی سلطان خودرو بقدری بلند بالاست که مرور آن توسط نماینده‌ دادستان تمام وقت اولین جلسه‌ محاکمه را به خود اختصاص داد.

مشارکت در اخلال کلان در نظام پولی و ارزی منجر به قاچاق ارز از کشور از طریق ثبت سفارشات صوری و غیرواقعی و انجام عملیات حوالجات ارزی و امور صرافی بدون اخذ مجوز، مشارکت در اخلال کلان در نظام توزیعی نیازمندی ‌های عمومی از طریق پیش ‌خرید ۶۷۰۰ خودرو، مشارکت در اخلال کلان در نظام اقتصادی از طریق مشارکت در عضوگیری و فعالیت مدیریتی در شرکت هرمی پالینور به میزان ۲۶۳ میلیارد ریال، جعل سند رسمی و استفاده از سند مجعول، مشارکت در انجام عملیات پولشویی سازمان ‌یافته به میزان ۳۲ هزار میلیارد ریال معادل ۳۲۰۰ میلیارد تومان با بهره‌گیری از حساب ۲۴۰ شخص حقیقی و حقوقی و کشف ۲۴ هزار و ۷۰۰ سکه تمام‌بهار و یکصد کیلوگرم طلا از منزل این زوج، اتهاماتی بود که در دادگاه به آنان تفهیم شد.

این یعنی هزاران میلیارد تومان گردش مالی غیرقانونی بدون پرداخت یک ریال مالیات!

سخنگوی قوه‌ قضائیه در نشست خبری دیروز خود احکام ۳۴ مجرم دخیل در این پرونده‌ چندجانبه (ارز، سکه و خودرو) را اعلام کرد.

دادگاه ویژه‌ مبارزه با جرائم اقتصادی، وحید و نجوا را که حلقه‌ اتصال تمام این فسادها و فاسدان بودند به اعدام و ضبط کلیه اموال و وجوهی که از طریق خلاف قانون به دست آورده بودند، محکوم کرد.

مدیرعامل سابق سایپا حکم هفت سال زندان گرفت و دو «نماینده‌ مردم» در مجلس فعلی هم بخاطر همکاری در تخلفات سایپا هرکدام حکم پنج سال و یک ماه حبس گرفتند.

اعدام سلطان خودرو تاثیری بر بازار خواهد گذاشت؟

هرچند این احکام قابل تجدید نظرخواهی است، اما بفرض تأیید حکم و اعدام جوانک شیادی که اصرار عجیبی برای سلطان خودرو نامیدن او هست، باید دید بازار خودرو به آرامش می‌رسد؟

آیا اختلاف قیمت کارخانه و بازار از بین خواهد رفت؟ آیا ثبت نام برای خرید خودرو – که امروز از هر زمان دیگری پیچیده‌تر شده – برای آدم‌های معمولی آسان و بی‌دردسر خواهد شد؟

برای دانستن پاسخ لازم نیست ذهن خود را وارد مسائل پیچیده‌ اقتصادی کنید.

فقط کافی است بدانید در سال گذشته بیش از ۸۵۵ هزار خودرو در کشور تولید شد که این زوج تنها کمتر از هشت ‌دهم درصد از آن را دلالی کردند.

این زوج دهه ‌شصتی با پرداخت چند سکه‌ طلا به چند مدیر و معاون در سیستم بانکی توانستند میلیون ‌ها دلار ارز دریافت کنند و با پرداخت مبالغی به مدیران اجرایی و نمایندگان مجلس، دم آنان را هم دیدند.

آدم ‌های رشوه‌ بگیر و رشوه‌ بده همیشه در سیستم اداری و اقتصادی بوده ‌اند و ظاهراً خواهند بود.

چند وقت پیش بود که وحید مظلومین با لقب «سلطان سکه» به اعدام محکوم شد؛ قیمت سکه از آن تاریخ حدود ۳۶ درصد (دو میلیون و ۷۵۰ هزار تومان) گران ‌تر شده است.

 وحید بهزادی و نجوا لاشیدایی چه اعدام شوند و چه زنده بمانند، دور آنان در این بازی به آخر رسیده است؛ اما این پرسش اساسی همواره برجاست که چنین فردی چگونه می‌ شوند «سلطان»؟!

طناب دار بر گردن سلطان خودرو و همسرش | جرم سلطان خودرو چیست؟ ​

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۴ نفر از بازدیدکنندگان
ارسال نظر:

  • ناشناس

    قیافه زنه خطرناکه،،از اون حرفه اییاست

  • ایل بزرگ بختیاری

    کاش بخشیده بشن اما تمام ثروت آنها ازشون گرفته بشه و در یک منطقه محروم تبعید بشن،چون این بندگان خدا نتیجه سیاست های غلط اقتصادی مدیران بالا دستی هستند.

  • امیر

    هرکی پولدار شه اعدامش میکنن و پولاشو بالا میکشن، اسمش و گذاشتن اختلاص ،قتل که نکردن به فرض پولی هم جمع کردن از راه غیر قانونی بوده پولاشون و بگیرین از فعالیت در کلیه کارهای دولتی منع شون کنن ...

  • حسین

    باید تشکر بکنم از عوامل پیگیر چنین پرونده هایی انشالله به سزای اعمالشان برسند هرچه زودتر

  • ناشناس

    چشم تنگ دنیا دوست را ، یا قناعت پر کند یا خاک گور!
    حرص و آز تا کجا و چقدر؟!؟!؟!
    کاش همه ی اخلالگران ، رانت خواران و اختلاسگران با شدت و مدت محاکمه و به اسد مجازات برسند. اعدام کمترین مجازات افرادی است که اعتقاد و اعتماد جوانان و مردم را با رانت و دزدی و بی عدالتی فنا کرده اند. جوانان مملکت رفتند جنگیدند و شهید شدند که میهن و دین بماند حرمت خون آنها ، اعدام اینگونه زالوهاست

  • ناشناس

    باید دست مدیران بانکها و کسانی که از این زوج خوشبخت رشوه گرفته اند قطع کنند و رهایشان کنند زوج خوشبت رو هم یک دست و یک پاشون رو قطع کنن و ولشون کنن