عصر جدید | حواشی عصر جدید | اخبار عصر جدید | فینالیست های عصر جدید | خوانندگان عصر جدید

زمان پخش فینال عصر جدید اعلام شد | خداحافظی تلخ احسان علیخانی در فینال عصر جدید برملا شد

زمان پخش فینال عصر جدید اعلام شد | خداحافظی تلخ احسان علیخانی در فینال عصر جدید برملا  شد
کدخبر : 559952

بالاره انتظارها شنبه شب به پایان خواهد رسید. فینال عصر جدید شنبه شب همزمان با شب عید قربان از شبکه 3 سیما پخش خواهد شد.

عصر جدید شنبه شب پخش می شود. فینال عصر جدید در شب عید قربان از سبکه ۳ پخش می شود. فینال عصر جدید با حضور استعدادهای برتر در شب فرخنده عید قربان پخش می شود. عصر جدید پرمخاطب ترین برنامه ساخته شده در ایران است.

نوروز امسال پخش فصل سوم مسابقه استعدادیابی «عصر جدید» آغاز شد و حالا پس از چند ماه رقابت نوبت به فینال این برنامه رسیده است که شنبه ۱۸ تیرماه، مصادف با شب عید سعید قربان بعد از خبر ساعت ۲۲ روی آنتن شبکه سوم سیما خواهد رفت.

عصر جدید

 در فینال امسال «عصر جدید» ۶ شرکت‌کننده از نقاط مختلف کشور به رقابت می‌پردازند. 

ستیلا و آنیسا از شیراز و بوشهر در رشته آکروبات نمایشی و هوایی، پیمان ابراهیمی از درچه اصفهان در رشته استندآپ کمدی، احسان یاسین از کاشان در رشته خوانندگی، ساینا شیخی از اندیمشک خوزستان در رشته دوبله، علی طولابی از کوهدشت لرستان در رشته خوانندگی و گروه پهلوانک‌های ایران‌زمین از استانهای مختلف ایران در رشته ورزش باستانی رقیبان مرحله نهایی هستند. 

انتخاب قهرمان مسابقه و رده‌بندی بین ۶ فینالیست، تماما با رای‌گیری مردمی خواهد بود و با توجه به آرای مرحله نیمه‌نهایی، پیش‌بینی می‌شود این سری یکی از سخت ترین فینال‌های عصر جدید با رقابتی بسیار نزدیک باشد.

 نتیجه نهایی و قهرمان فصل سوم عصرجدید در شب عید غدیر مشخص خواهد شد.

۶ شرکت‌کننده در فینال «عصر جدید»

«عصر جدید» بالأخره بعد از چند ماه به مرحله فینال رسید و شنبه شب قرار است شاهدِ پخش این رقابت تلویزیونی از شبکه سه سیما باشیم.

نوروز امسال پخش فصل سوم مسابقه استعدادیابی «عصر جدید» آغاز شد.

حالا پس از چند ماه رقابت نفس‌گیر، نوبت به فینال بزرگ این برنامه رسیده است که شنبه 18 تیرماه، مصادف با شب عید سعید قربان بعد از خبر ساعت 22 روی آنتن شبکه سوم سیما خواهد رفت.

در فینال امسال «عصر جدید» این 6 شرکت‌کننده از نقاط مختلف کشور به رقابت می‌پردازند:

- ستیلا و آنیسا از شیراز و بوشهر در رشته آکروبات نمایشی و هوایی

- پیمان ابراهیمی از درچه اصفهان در رشته استندآپ کمدی

- احسان یاسین از کاشان در رشته خوانندگی

- ساینا شیخی از اندیمشک خوزستان در رشته دوبله

- علی طولابی از کوهدشت لرستان در رشته خوانندگی

- گروه پهلوانک‌های ایران‌زمین از استان‌های مختلف ایران در رشته ورزش باستانی

انتخاب قهرمان مسابقه و رده‌بندی بین 6 فینالیست، تماماً با رأی‌گیری مردمی خواهد بود و با توجه به آرای مرحله نیمه‌نهایی، پیش‌بینی می‌شود این یکی از سخت ترین فینال‌های «عصر جدید» با رقابتی بسیار نزدیک باشد.

همچنین گفتنی است نتیجه نهایی و قهرمان فصل سوم "عصر جدید" در شب عید غدیر مشخص خواهد شد.

بینندگان «عصر جدید» می‌توانند هیجان‌انگیزترین شب مسابقه را شنبه ١٨ تیرماه بعد از خبر ٢٢ از شبکه سه سیما تماشا کنند.

در این رقابت سخت و مهیج، ستیلا و آنیسا از شیراز و بوشهر با یک نمایش آکروبات هوایی دیدنی دیگر روی صحنه خواهند آمد و با تلفیق حرکات زیبا و دلهره‌آور خود، قصه رسیدن به یک رویا را روایت خواهند کرد.

پیمان ابراهیمی از درچه اصفهان داستان‌های شیرین و بامزه‌اش از خانواده دوست‌داشتنی‌اش را ادامه خواهد داد و یک استندآپ کمدی گرم و پرانرژی اجرا می‌کند.

احسان یاسین از کاشان، در ادامه اجراهای دلنشین خود، یک قطعه موسیقی عاشقانه و عارفانه را می‌خواند که اختصاصا برای فینال مسابقه ساخته و آماده کرده است.

ساینا شیخی از اندیمشک خوزستان در یک نمایش جذاب، نزدیک به ٢٠ کاراکتر را دوبله می‌کند و با مهارتی در اندازه‌های یک دوبلور حرفه‌ای استعداد خود را به رخ می‌کشد.

علی طولابی از کوهدشت لرستان، ترکیبی از چند قطعه موسیقی پرطرفدار را در یک اجرای خوانندگی شنیدنی روی صحنه خواهد آورد و تماشاگران بسیاری را مجذوب خود می‌کند.

در نهایت، باستانی‌کارانِ گروه پهلوانک‌های ایران‌زمین با یک اجرای ورزشی هماهنگ و خوش‌ریتم روی صحنه خواهند آمد و کباده قهرمانی می‌کشند.

داور مرحله نهایی فقط مردم‌اند و با پایان هر اجرا، رأی‌گیری برای آن آغاز می‌شود. مخاطبان می‌توانند یک یا چند اجرای مورد علاقه خود را انتخاب کنند و برای ثبت رأی خود تا پایان ٢۶ تیر فرصت دارند.

«عصر جدید» برای اعلام قهرمان نیز تدارک خاصی دیده است و شنبه و یکشنبه، ٢۵ و ٢۶ تیرماه با دو ویژه‌برنامه زنده و جذاب مهمان مخاطبان شبکه سه سیما خواهد بود.

بدین ترتیب، فصل سوم عصر جدید با مشخص شدن رده‌بندی نفرات اول تا ششم در شب عید سعید غدیر پایان می‌یابد.

ببینید | همخوانی علی طولابی و وحید موسوی، شرکت‌کنندگان مسابقه عصر جدید 

وحید موسوی و علی طولابی از شرکت کنندگان مسابقه عصر جدید، یکی از آهنگ‌های مشهور موسیقی لری را بازخوانی کردند.

برنامه‌ی عصر جدید به مرحله‌ی فینال خود رسیده و چهار شرکت کننده به فینال عصر جدید رسیده‌اند. برنامه‌ی فینال قرار است در شب عید قربان به صورت زنده پخش شود و در همان برنامه هم تکلیفِ برنده‌ی نهایی مشخص شود.

عصر جدید

در این میان علی طولابی خواننده نوجوانِ اهل لرستان یکی از راه‌یافتگان به مرحله‌ی فینالِ «عصر جدید» است. طولابی که با خواندن قطعه‌هایی در بخش موسیقی نواحی توانست توجه بسیاری از مخاطبان را به خود جلب کند، اکنون در فینال عصر جدید حضور دارد.

حالا وحید موسوی یکی دیگر از شرکت کنندگانِ عصر جدید که در مراحل ابتدایی حضور داشت، به دیدارِ علی طولابی رفته است. موسوی که شخصیتِ ساده و صدایِ گیرایش توجه بسیاری را به خود جلب کرده بود، حالا برای تبریک گفتن سراغِ علی طولابی رفته است.

رضا صفایی یکی از بازیکنان شناخته شده‌ی والیبال کشورمان هم در این دیدار حضور داشته است.

در این دیدار وحید موسیقی در کنار علی طولابی به همخوانیِ یکی از آهنگ‌های معروف لری پرداختند. آنها با هم آهنگِ «یه شو بی» را خواندند. مخاطبان موسیقی نواحی، این آهنگ را با صدای فرج علیپور به یاد دارند.


واقعیت‌هایی درباه علی طولابی، فینالیست عصر جدید | اینجا موسیقی به پول گره نخورده است

عظمت موسیقی شریف نواحی که علی طولابی آن را نمایندگی می‌کند تمام نویزهای حاکم بر فضای شهر را کنار می‌زند. رسانه‌های غربی سال‌هاست نویز و نابه‌سامانی را به خورد مردمان ما می‌دهند تا همه چیز را سیاسی کنند. در روابط میان انسان‌ها نویز وارد می‌کنند. بر کدهای حیاتمان خدشه وارد می‌کنند و با همان نویز برای خود ابزار قدرت و شکلی از سلطه می‌سازند. 

در زمانه‌ای که ارزش‌ها در حال فروپاشی و کالاها با زبانی الکن به جای مردم در حال مکالمه هستند، موسیقی نواحی (بومی/محلی) حافظ سلامتی، تطهیر کننده، احاطه کننده و رهایی‌بخش است، چرا که در بطن واقعیت جامعه است. 

دیشب پس از بخش خبری ساعت ۲۲، یک قسمت دیگر از سری مستندهای «تولد یک ستاره» که مرتبط با زندگی فینالیست‌های عصر جدید است، از شبکه سه سیما پخش شد. در این قسمت به زندگی علی نظری طولابی (این نوجوان با بیش از ۱/۹ میلیون رأی بیشترین آرای مرحله نیمه‌نهایی را کسب کرده) پرداخته شد و بینندگان با او تا «کوهدشت» لرستان سفر کردند. 

اتفاق‌های این مستند را از منظری نشانه شناسانه نگاه می‌کنیم تا نشان دهیم چطور پویایی اجتماعی در همه کشور مستتر است و همین مستند ساده سندی است بر اینکه نباید فریب دروغ‌های رسانه‌های بیگانه را خورد. رسانه‌های بیگانه‌ای که سال‌هاست با بودجه‌های کلان تلاش می‌کنند تفرقه‌افکنی کنند و کشور را در وضعیتی تیره و تار نشان دهند و آینده را به وضعیت‌های مبهم بسپارند. آن‌ها که کشور را به شکست اجتماعی، کسالت و عقب ماندگی و خفقان متهم می‌کنند کافی است مستند علی طولابی خواننده نوجوان «عصر جدید» را به تماشا بنشینند، مستندی که ترکیبی است از هنر موسیقی نواحی، سنت و مذهب در بطن اجتماعی پویا و سرشار از زندگی. 

بی‌شک آن‌ها در مقابل پدیده‌هایی چون علی طولابی و همشهری‌هایش سپر می‌اندازند. پدیده‌ای که بیشتر از هر چیز دیگری پویایی اجتماعی کشور را بازتاب می‌دهد. 

عصر جدید

دوربین «عصر جدید» به کوهدشت شهری دور افتاده در غرب کشور سفر می‌کند و مخاطب را با مردمانی ساده، خون‌گرم، مهربان و بی‌آلایش آشنا می‌کند. آن‌ها در کوی و برزن فرزندشان علی را می‌بوسند و ستایش می‌کنند و برایش آرزوی موفقیت می‌کنند. به راستی چه چیزی جز هنر (موسیقی بومی) می‌تواند اینگونه جامعه‌ای را گرد بیاورد و غرق در نشاط و شادی کند؟ 

شهر کوهدشت جزو فقیرترین شهرهای کشور است. به اصطلاح شهری محروم با مردمانی کم برخوردار است نه سالن سینما دارد و نه آنچنان فضاهایی فرهنگی چشم‌گیری، یک سازمان فرهنگ و ارشاد اسلامی دارد که سال‌هاست میزبان گروه‌های موسیقی، تئاتر و هنرهای تجسمی و…است. با اینکه دوربین عصر جدید فقط گوشه‌هایی از این شهر را بازتاب می‌دهد اما همین مقدار کم کافی است تا نشانه‌هایی از آفتاب تابان در آن پدیدار شود. آفتاب گرمی که در همه جای ایران عزیز می‌درخشد و کشور را سرشار از پویایی زندگی و جوشش کرده است. 

همکلاسی‌های علی، خانواده و عموهایش، مادربزرگش، بچه‌محل‌هایش، مدیران فرهنگی شهر و همشهری‌هایش و… در نهایت امامزاده سید محمد ابوالوفا، در روستای ابوالوفا در ۲۵ کیلومتری غرب شهرستان کوهدشت، بر دامنه کوهی به نام بره کاظم. این‌ها شخصیت‌های اصلی این مستند هستند. 

به محض ورود دوربین عصر جدید به شهر، مشخص می‌شود مردم برای «علی» بنر زده‌اند و به استقبالش آمده‌اند. در مدرسه برایش اسفند دود می‌کنند و به هر کجای شهر که قدم می‌گذارد، دورش جمع می‌شوند و با او سلفی می‌گیرند. اتفاق‌های این مستند به ما یادآوری می‌کند جامعه را با اصواتش، با هنرش، با شور اشتیاق و گردهم آمدن‌هایش داوری کنیم نه با آمارش. 

در این مستند «موسیقی» به واقع تحت کلیتی بزرگ‌تر پنهان می‌شود. برخلاف همه جای دنیا که موسیقی به پول گره خورده است در دیار علی موسیقی در بطن جامعه است. صدای علی که از دل سنتی چند هزارساله بیرون می‌آید به ما یاد می‌دهد که جهان برای شنیدن است. جهان نه دیدنی، که شنیدنی است. از این‌رو است که صدای علی پیشگو است. پیشگوی «امید اجتماعی» و در پیش بودن روزهای خوب. 

در این مستند نظام ستاره‌سالار، و اعلام پرفروش‌ها که از استعمار فرهنگی و نهادی عمیق حکایت می‌کند، جای خودش را به جنب و جوش و پویایی جامعه می‌دهد. موسیقی علی همچون آینه جامعه، توجه‌مان را به این حقیقت بدیهی جلب می‌کند: جامعه چیزی بیش از مقولات اقتصادی است که مارکسیست یا هر کس دیگری وامی‌داردمان باور کنیم. 

این مستند نشان می‌دهد که موسیقی بیش از یک موضوع مطالعه است، شیوه‌ای برای ادراک جهان است. ابزاری برای فهم. امروزه، موسیقی نواحی/بومی انعکاسی از تولید جامعه است؛ موسیقی در مقام ابزار فهم، وامی‌داردمان تا شکل صوتی دانش را رمزگشایی نماییم و یاد بگیریم که هیچ جامعه سازمان یافته‌ای بدون ساختارمند کردن تفاوت‌ها در بطن خویش نمی‌تواند وجود داشته باشد. موسیقی نواحی و بومی از مردم تفکیک ناشدنی است. 

بی‌شک جامعه و فرهنگ بازی آیینه‌هاست که در آن هر فعالیتی منعکس، مشخص، ثبت و ضبط و دستخوش اعوجاج می‌گردد. اگر به آینه بنگریم تنها تصویر دیگری را می‌بینیم. اما گاهی بازی پیچیده آینه‌ها تصویری غنی به دست می‌دهد، زیرا غیر منتظره و پیش گویانه است. 

عصر جدید

عظمت موسیقی شریف نواحی که علی طولابی آن را نمایندگی می‌کند تمام نویزهای حاکم بر فضای شهر را کنار می‌زند. رسانه‌های غربی سال‌هاست نویز و نابه‌سامانی را به خورد مردمان ما می‌دهند تا همه چیز را سیاسی کنند. در روابط میان انسان‌ها نویز وارد می‌کنند. بر کدهای حیاتمان خدشه وارد می‌کنند و با همان نویز برای خود ابزار قدرت و شکلی از سلطه می‌سازند. 

سمبلیسم کلمات منجمد را به کار می‌گیرند تا با نویزهای ضبط شده توانایی تفسیر را از ما بگیرند تا با کنترل تاریخ و دست کاری کردن فرهنگ یک ملت، به مجرا افکندن خشونت و امیدهای آن را پیش بگیرند. اما صدای نوجوان‌هایی چون علی طولابی احساس رهایی تولید می‌کنند. رفتار و هنر نوجوان‌هایی چون طولابی گواهی است بر درخواست‌ها برای استقلال فرهنگی و تکیه گاهی است برای تفاوت‌ها، در عین حاشیه‌ای بودن. 

در تحلیل‌نهایی اینکه در این مستند موسیقی نواحی که از حنجره علی طولابی گسترش می‌یابد پوسته ظاهری پویایی اجتماعی ایران امروز است. چرا که عناصر و درونمایه‌هایی چون زندگی، عشق، امید، رنج، شادی و … در آثار و میراث‌های فرهنگی و هنری این زیست بوم موج می‌زند؛ و ناگفته پیداست که این موتیف‌ها پایه‌های گفتمانی هر فرهنگ اصیلی را بنا می‌کنند. 

موسیقی نواحی حافظه‌ای جمعی است که به افراد اجازه می‌دهد با شنیدن آن معناهای الگویی، معین و شخصی شده خویش، و تایید شده در زمان را ضبط کنند. صدایی است که به فرهنگ و افقِامکانِ ما وسعت و معنا می‌دهد؛ حافظه جمعی نظم و تبارشناسی‌ها، مخزن واژگان و پویایی اجتماعی ایران امروز است.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۴ نفر از بازدیدکنندگان

خبر داغ روز

ارسال نظر: