سلمان رشدی | حواشی سلمان رشدی | سلمان رشدی کشته شد

سلمان رشدی چه شد؟ | آخرین وضعیت سلمان رشدی | ادعای عجیب ضارب سلمان رشدی

سلمان رشدی چه شد؟ | آخرین وضعیت سلمان رشدی | ادعای عجیب ضارب سلمان رشدی
کدخبر : 563184

روز گذشته سلمان رشدی در یک سخنرانی مورد سوءقصد قرار گرفت. آخرین وضعیت سلمان رشدی را در این مطلب بخوانید.

سلمان رشدی کشته شد. هویت ضارب سلمان رشدی برملا شد. سلمان رشدی نویسنده مرتد کتاب آیات شیطانی که به ساحت پیامبر اسلام (ص) مورد حمله قرار گرفت. سلمان رشدی حالش وخیم است. آخرین وضعیت سلمان رشدی را در این مطلب بخوانید.

براساس گزارش‌ها سلمان رشدی، نویسنده مرتد آیات شیطانی که دو روز پیش و در جریان یک برنامه فرهنگی در نیویورک با چاقو مورد حمله قرار گرفت، پس از حمل جراحی، اکنون از زیر دستگاه اکسیژن مصنوعی خارج شده و می‌تواند صحبت ‌کند.

آخرین وضعیت سلمان رشدی

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، تا پیش از اعلام این خبر جدید، اعلام شده شده بود که وضعیت جسمی رشدی ۷۵ ساله وخیم است.

اندرو ویلی، از نزدیکان رشدی این خبر را تایید کرده است، او پیش از این گفته بود که این نویسنده ممکن است یک چشم خود را از دست بدهد.

"هادی مطر" ۲۴ ساله، متهم است که به روی صحنه دویده و حداقل ۱۰ ضربه چاقو به صورت، گردن و شکم رشدی زده است.

پس از این حمله، اندرو ویلی گفته بود که رشدی اعصاب یک دستش قطع شده، کبدش آسیب دیده و احتمالاً یک چشمش را از دست خواهد داد.

سلمان رشدی

ضارب «سلمان رشدی» اعلام بی‌گناهی کرد

«هادی مَطر» که گفته می‌شود روز جمعه در جریان مراسمی، به «سلمان رشدی» نویسنده کتاب موهون «آیات شیطانی» حمله کرده بود، اعلام بی‌گناهی کرد.

«ناتانیل بارون» وکیل تسخیری مطرِ ۲۴ ساله در گفت‌وگو با رویترز این خبر را تأیید کرد و گفت: به نوعی در مراحل ابتدایی هستیم و کاملاً صادقانه بگویم، در چنین پرونده‌هایی به نظرم موضوع حائز اهمیت این است که به یاد داشته باشیم نباید پیش‌داوری کرد بلکه باید همه جوانب را در نظر گرفت. صرفاً نباید تصور کنیم که یک اتفاق به دلیلی که در ذهنمان وجود دارد، رخ داده است.

به گفته بارون، دادرسی بدوی این پرونده روز جمعه هفته جاری برگزار خواهد شد.

هادی مطر، زاده کالیفرنیا بوده و به‌تازگی به نیوجرسی نقل مکان کرده و نیروهای پلیس روز جمعه او را به اتهام حمله به سلمان رشدی بازداشت کردند. بر اساس گزارش تایمز، دادستانی کالیفرنیا در کیفرخواست مطر مدعی شده که او ۱۰ ضربه چاقو به رشدی وارد کرده است.

سلمان رشدی

رشدی که در کتاب موهون خود به ساحت مقدس پیامبر اسلام (ص) هتاکی کرده است، پس از این حمله به بیمارستان منتقل شد و گفته می‌شود به دلیل شدت جراحات بینایی یک چشم خود را از دست داده و در شرایط وخیمی به سر می‌برد.

«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در واکنش به این حمله و بدون اشاره به اهانت‌های سلمان رشدی به ساحت مقدس پیامبر اسلام (ص) و خشم مسلمانان جهان از هتاکی‌های وی، گفت که از این حمله «شوکه و اندوهگین شده و برای سلامتی و بهبودی او دعا می‌کند.»

رشدی اصالتی هندی-انگلیسی دارد و در سال ۲۰۱۶ شهروند آمریکا شد. دولت انگلستان که زمینه انتشار کتاب آیات شیطانی را فراهم کرده بود با صرف هزینه‌های فراوان مسئولیت حفاظت از جان او را به عهده داشت.

سلمان رشدی

حمله به سلمان رشدی در آمریکا

خبرنگار آسوشیتدپرس گزارش داده سلمان رشدی، نویسنده مرتد کتاب آیات شیطانی که به ساحت پیامبر اسلام (ص) اهانت کرده بود هنگامی که قصد سخنرانی در نیویورک داشت مورد حمله واقع شد.

رسانه دولتی انگلیس بی‌بی‌سی گزارش داده سلمان رشدی در حال سخنرانی در یک مرکز آموزش غیرانتفاعی به نام مرکز «چوتوکوآ» در نیویورک بوده است.

اولین تصاویر حمله به سلمان رشدی در آمریکا

سلمان رشدی

شاهدان عینی گزارش داده‌اند مردی به سمت سلمان رشدی حمله‌ور شد و او را با مشت یا چاقو هدف قرار داد. ویدئویی که در فضای مجازی منتشرشده نشان می‌دهد که حاضران در صحنه به سرعت به سمت محل حادثه حرکت می‌کنند.

سلمان رشدی بعد از انتشار رمان موهن «آیات شیطانی» مصادف با سال ۱۳۶۷ هجری شمسی خشم مسلمانان را برانگیخته بود. او به همین دلیل به یک زندگی مخفی با شرایط سخت امنیتی روی آورده بود.

سلمان رشدی

اولین تصاویر حمله به سلمان رشدی در آمریکا | لحظه حمله و انتقال به بیمارستان را ببینید

گفته می شود که در نخستین ماههای پس از انتشار آیات شیطانی و بالاگرفتن اعتراضات مسلمان به محتوای  ضد دینی آن، سلمان رشدی در طول یک ماه بیش از پانزده بار محل سکونت خود را تغییر داد.

دولت انگلستان که زمینه انتشار کتاب آیات شیطانی را فراهم کرده بود با صرف هزینه‌های فراوان مسئولیت حفاظت از جان او را  به عهده گرفته بود.

اولین تصویر ضارب سلمان رشدی را در زیر ببینید:

سلمان رشدی

گزارش پلیس نیویورک‌ حاکی است فردی که با حمله به «سلمان رشدی»، نویسنده مرتد موهن به ساحت پیامبر گرامی اسلام (ص) او را زخمی کرد جوانی ۲۴ ساله به نام «هادی مطر» است که ساکن ایالت نیوجرسی است. 

رسانه‌های آمریکایی گزارش دادند سلمان رشدی ساعت ۱۱ صبح جمعه (به وقت محلی) در ۱۲ اوت ۲۰۲۲ هنگامی که قصد سخنرانی در مرکز «چوتوکوآ» در غرب نیویورک داشت مورد حمله واقع شد.

سلمان رشدی بعد از انتشار رمان موهن «آیات شیطانی» در سال ۱۳۶۷ هجری شمسی خشم مسلمانان را برانگیخته بود. او به همین دلیل به یک زندگی مخفی با شرایط سخت امنیتی روی آورده بود. حضرت امام خمینی (ره) بعد از انتشار این کتاب فتوای ارتداد وی را صادر نمودند.

گفته می شود که در نخستین ماههای پس از انتشار آیات شیطانی و بالاگرفتن اعتراضات مسلمان به محتوای  ضد دینی آن، سلمان رشدی در طول یک ماه بیش از پانزده بار محل سکونت خود را تغییر داد.

دولت انگلستان که زمینه انتشار کتاب آیات شیطانی را فراهم کرده بود با صرف هزینه‌های فراوان مسئولیت حفاظت از جان او را  به عهده گرفته بود.

سلمان رشدی قبل از این حمله در آمریکا زندگی می‌کرد و از مدت‌ها پیش تحت حفاظت قرار داشت. . انگلیس در سال ۲۰۰۷ به سلمان رشدی جایزه داد که این اعتراضات مسلمانان در سارسر جهان را به همراه داشت.

روزنامه دیلی‌میل در خبری شامگاه جمعه مدعی شده بود رشدی مورد اصابت ۱۰ یا ۱۵ ضربه چاقو قرار گرفته، در حالی که رسانه انگلیسی‌زبان دیگر نوشته وی مورد اصابت ۱۰ تا ۱۵ ضربه چاقو و مشت قرار گرفته است.

پلیس نیویورک در بیانیه بامداد شنبه خود تصریح کرد که سلمان رشدی دست‌کم یک بار از ناحیه گردن و یک بار از ناحیه شکم زیر ضرب چاقو قرار گرفته است.

بیوگرافی سلمان رشدی

سَلمان رُشدی (متولد ۱۹۴۷ میلادی، بمبئی)، نویسنده تبعه انگلیس و هندی‌تبار که با نگارش کتاب «آیات شیطانی»، شخصیت پیامبر اسلام(ص)، صحابه و همسران او را مورد اهانت قرار داد. دستمایه وی در این داستان‌پردازی‌ها، افسانه‌های جعلی مندرج در کتاب‌های حدیثی اهل سنت بود. حکم اعدام سلمان رشدی از سوی امام خمینی، در ۲۵ بهمن سال ۱۳۶۷ش صادر شد. او هنوز زنده است و در آمریکا تحت تدابیر امنیتی قرار دارد. سلمان رشدی در ۲۱ مرداد ۱۴۰۱ش در مراسمی در شهر نیویورک آمریکا هنگامی که روی صحنه سخنرانی بود، با چاقو مورد حمله قرار گرفت و از ناحیه گردن زخمی شد.

زندگی‌نامه

سلمان احمد رشدی پنجشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۲۶ در شهر بمبئی هند از خانواده‌ای مسلمان به دنیا آمد. نام پدر او انیس احمد رشدی و نام مادرش نگین بهات بود. پدرش وکیل و فارغ التحصیل دانشگاه کمبریج بود که به تجارت روی آورد. سلمان رشدی سه خواهر دارد. او در کتاب خاطرات خود در سال ۲۰۱۲ نوشته پدرش نام رشدی را از نام ابن رشد، اخذ کرده است.

سلمان رشدی هم‌چنین در مصاحبه‌ای گفته‌است: «خانواده من به اسلام گرایش داشتند، ولی در خانه ما خبری از دین نبود. فقط سالی یک بار مرا برای عبادت به مسجد می‌بردند. مثل مراسم سال نو مسیحیان. یک دایه مسیحی داشتم...، اکثر دوستان من غیرمسلمان بودند. پدرم از قانون قرآن در منع نوشیدن مشروبات الکلی تبعیت نمی‌کرد. خوشبختانه می‌توانم بگویم که پدر و مادر من مسلمان بدی بودند». 

سلمان رشدی پس از تحصیلات ابتدایی در بمبئی به یک مدرسه انگلیسی در هند با عنوان (کلیسای جامع و مدرسه جان کانن) رفت. تدریس انجیل،‌ جزو متون آموزشی این مدرسه بود. در آن زمان، تربیت در یک مدرسه انگلیسی برای هندیان ارزش خاصی داشت.

خود درباره تحصیل در این مدرسه انگلیسی می‌گوید: "در آنجا من دو چیز را کشف کردم؛ اول نداشتن تعصبات نژادی و دوم، درک و تجسم خارجی بودن؛ تجربه‌هایی که انسان پیش خود می‌اندوزد". او به گفته خودش، بعدها برای از میان برداشتن حس تعصب و خارجی بودن، مبارزات بسیاری را انجام داده است.

سلمان رشدی برای ادامه تحصیل در ۱۴ سالگی عازم انگلستان شد. در مدرسه مختلط «راگبی» انگلیس درس خواند و به دانشگاه سلطنتی کمبریج راه‌یافت و در رشته تاریخ، تحصیل کرد.  او در انگلستان با نوشتن مقالات تبلیغی به تأمین مخارج زندگی پرداخت، شناسنامه انگلیسی گرفت و تبعه آنجا گردید. 

سلمان رشدی تا کنون چند بار ازدواج کرده و روابط متنوعی داشته است:

همسر اول وی کلاریسا لورد نام داشت که از سال ۱۹۷۶ تا ۱۹۸۷ با او زندگی کرده و در سال ۱۹۷۹پسری به نام ظفر به دنیا آورده است. همسر دوم وی، ماریان ویگینز، رمان‌نویس آمریکایی که از سال ۱۹۸۸ تا ۱۹۹۳ با او زندگی کرد و طلاق گرفت.  همسر سوم وی،‌ الیزابت وست بود که از سال ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۴، با او زندگی کرد و در سال ۱۹۹۷ پسری به نام میلان به دنیا آورده است. همسر چهارم وی، پامدا لاکشمی، بازیگر و مدل دورگه آمریکایی که از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۷، با او زندگی کرد و جدا شد. 

رشدی پس از این نیز با زنان دیگری رابطه داشته که پیا گلن، مدل آمریکایی، یکی از آن‌ها است و او نیز مانند همسران قبلی سلمان رشدی علیه او مصاحبه کرده و از رشدی به نیکی یاد نکرده است. ریا سن، بازیگر هندی نیز با سلمان رشدی، رابطه داشته است. 

سلمان رشدی پس از انتشار کتاب «آیات شیطانی» و اعلام حکم اعدام وی از سوی امام خمینی، به زندگی مخفی در انگلیس پناه برد. وی در مصاحبه‌ای با روزنامه انگلیسی «دیلی‌میل» درباره اولین احساسش پس از شنیدن حکم امام خمینی(ره)، می‌گوید: «حس خوبی نبود. حس کردم که من یک مرد مرده‌ام... قدم زدن بدون یک محافظ شخصی، رفتن به خرید، دیدن خانواده، پرواز با هواپیما و تمام این‌ها در آن زمان برای من غیرممکن بود». 

وی تا سال ۱۹۹۸ تحت حفاظت بسیار شدید قرار داشت و پلیس انگلیس سالانه یک میلیون دلار برای محافظت از سلمان رشدی هزینه می‌کرد. از این رو مالیات‌دهنگان انگلیسی‌ به این امر اعتراض کردند.شاهزاده چارلز، ولی‌عهد انگلستان اعلام کرد: «سلمان رشدی سرباری پرخرج برای مالیات‌دهندگان انگلیسی است». [نیازمند منبع]هم‌چنین شرکت هواپیمایی بریتیش ایرویز، حضور رشدی را در هواپیماهای خود ممنوع اعلام کرده بود و شرکت هواپیمایی ایرکانادا تا چند سال از سفر رشدی با پروازهای خود جلوگیری کرد.در کتاب خاطرات «ران اوانس»، یکی از محافظان سلمان رشدی درباره ترس او از فتوای امام خمینی می‌نویسد: «سلمان رشدی از بیم جان خود جرأت نداشت هیچ کدام از دوستان و آشنایانش را ملاقات کند و حتی اجازه نمی‌داد پسر ۱۰ ساله‌اش ظفر به دیدار او بیاید».

رشدی در این باره می‌گوید: «بزرگترین مشکلی که من همیشه به آن فکر می‌کردم، این بود که من نمرده بودم. اگر من مرده بودم هیچ‌کس در انگلیس به هزینه‌های امنیت من اعتراض نمی‌کرد».

او در نهایت مجبور شد به آمریکا مهاجرت کند. وی تا کنون در نزدیکی میدان اونیون (وحدت) شهر منهتن ایالت نیویورک آمریکا زندگی کرده است.

منبع: ایسنا

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
ارسال نظر: