یارانه ۱۰ میلیونی چیست ؟ / زمان واریز یارانه

یارانه 10 میلیونی چیست ؟ / زمان واریز یارانه
کدخبر : 543834

یارانه 10 میلیون تومانی چگونه توزیع می شود ؟

 به گزارش شماواقتصاد : یارانه خودرو چند وقتی است که در حال توزیع است . این یارانه حواشی زیادی داشته و عده ای مخالف توزیع این یارانه به صورت قرعه کشی بودند . اما ایران خودرو و سایپا چندین دوره است که در فروش های فوق العاده خود مشغول توزیع این نوع یارانه است . 

 

در هرکدام از طرح‌های پیش‌فروش خودروسازان چه به صورت تحویل فوری و چه به صورت تحویل مدت‌دار به دلیل اختلاف قیمت کارخانه و بازار، رانت یا همان یارانه چند میلیونی به یک تعدادی از خاص از مشتریان داده می‌شود. این مشتریان کسانی هستند که اسم آنها از سبد قرعه‌کشی بیرون می‌آید.

در هرکدام از طرح‌های پیش‌فروش خودروسازان چه به صورت تحویل فوری و چه به صورت تحویل مدت‌دار به دلیل اختلاف قیمت کارخانه و بازار، رانت یا همان یارانه چند میلیونی به یک تعدادی از خاص از مشتریان داده می‌شود. این مشتریان کسانی هستند که اسم آنها از سبد قرعه‌کشی بیرون می‌آید.

 

این بار نوبت به فروش کوئیک آر رسیده است.

خودروسازان در اوج زیان همچنان سیاست پیش‌فروش خودرو را دنبال می‌کنند. این بار قرار است خودرو کوئیک آر با اختلاف قیمت ۱۰ میلیون تومانی نسبت به بازار به تعدادی خاص از مشتریان تحویل شود. قیمت کوئیک آر در هر دو رنگ حدود ۱۶۰ میلیون تومان در بازار است اما در طرح فروش فوری تحویل سه ماهه قرار است این خودرو با حدود ۱۵۰ میلیون تومان قیمت واگذار شود. در واقع اگر کسی بتواند در این قرعه‌کشی برنده شود ۱۰ میلیون تومان رانت یا همان یارانه به جیب خواهد زد.

 

فروش فوری و پیش‌فروش خودروی سایپا کوییک R از صبح دو روز پیش آغاز شد و تا سه روز ادامه دارد. بر اساس اطلاعیه گروه خودروسازی سایپا، در طرح فروش فوری کوییک R، قیمت این خودرو ۱۴۹ میلیون و ۴۱۶ هزار تومان اعلام شده و گفته می‌شود خودرو سه ماهه تحویل مشتری داده می‌شود.

 
 

اما در طرح پیش‌فروش موعد تحویل خودرو دی، بهمن و اسفندماه است. متقاضیان باید مبلغ ۷۴ میلیون و ۷۰۸ هزار تومان در زمان ثبت‌نام پرداخت کنند. مابقی هزینه خودرو به قیمت روز و هنگام تحویل در زمستان ۱۴۰۰ از مشتریان دریافت می‌شود.

 

همچنین این خودروساز اعلام کرده که در این مرحله از فروش فوق‌العاده و پیش‌فروش یکساله کوییک آر به درخواست متقاضیان برخی از محدودیت‌ها از جمله پلاک فعال انتظامی، سند در رهن و فک رهن زودتر از موعد، تطابق کدپستی متقاضی و نمایندگی و همچنین عدم خرید طی ۴۸ ماه گذشته از سایپا و ایران خودرو برداشته شده و مشتریان می‌توانند بدون این محدودیت‌ها ثبت نام کنند.

 

اعلام زمان واریز یارانه نقدی تیر ماه ۱۴۰۰

 یارانه نقدی تیر ماه ۱۴۰۰ مانند دفعات گذشته ۲۰ ام هر ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز می شود.

 
اعلام زمان واریز یارانه نقدی تیر ماه ۱۴۰۰

 

یارانه نقدی تیر ماه ۱۴۰۰ مانند دفعات گذشته ۲۰ ام هر ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز می شود. روز یکشنبه ۲۰ تیر ماه ۱۴۰۰ ، یارانه نقدی این ماه واریز خواهد شد. این ماه نیز قسط وام کرونا از یارانه نقدی کسر خواهد شد.

یکصد و بیست و پنجمین" مرحله یارانه نقدی مربوط به تیر ماه سال جاری روز یکشنبه مورخ ۲۰ تیر ماه ۱۴۰۰ راس ساعت ۲۴ پرداخت خواهد شد.

یارانه پرداختی تیر ماه( ۱۴۰۰ ) مانند سنوات گذشته به ازای هرنفر ۴۵۵۰۰ ریال به همراه افزایش حداقل مستمری خانوارهای تحت حمایت کمیته امدادامام خمینی (ره) وسازمان بهزیستی کشوربه حساب سرپرستان محترم خانوارها واریز و قابل برداشت خواهد بود.

 

کسر سیزدهمین قسط وام کرونا

همچنین براساس مصوبه ستاد ملی کرونا و اطلاع رسانی های قبلی انجام شده ، این ماه سیزدهمین قسط از اقساط تسهیلات قرض الحسنه یک میلیون تومانی مرحله اول وام کرونا از یارانه سرپرستان خانواری که تسهیلات رادریافت کرده اند کسر خواهد شد.

 

یارانه چه کسانی در دولت سیزدهم حذف و به یارانه چه کسانی افزوده می‌شود؟

 یارانه نقدی چه کسانی در دولت سیزدهم حذف و به یارانه چه کسانی افزوده می‌شود؟ این مهمترین پرسشی است که مردم در انتظار پاسخگویی به آن هستند.

یکی از وعده‌های سید ابراهیم رئیسی در جریان رقابت‌های انتخاباتی، افزایش مبلغ یارانه‌ها برای برخی گروه‌های درآمدی بود، این در حالی است که پیش از این، مجلس شورای اسلامی بر هوشمندسازی مبلغ یارانه‌ها تاکید کرده بود و حالا دولت دوازدهم هم در روز‌های پایانی فعالیت خود، فراخوانی برای ثبت نام جاماندگان از یارانه‌ها داده است. آیا قطار یارانه‌ها در دولت سیزدهم ریل عوض می‌کند؟

 

یارانه‌های کنونی و یارانه‌های احتمالی

در حال حاضر یارانه بگیران یارانه نقدی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی و یارانه معیشتی مرتبط با افزایش قیمت بنزین در سال ۱۳۹۸ را دریافت می‌کنند. مبلغ این یارانه برای خانوار‌های یک نفره ۵۵ هزار تومان، دو نفره ۱۰۳ هزار تومان، سه نفره ۱۳۸ هزار تومان، چهار نفره ۱۷۲ هزار تومان و خانوار‌های پنج نفره و بیشتر ۲۰۵ هزار تومان است.

علاوه بر این، در سال جاری در ماه مبارک رمضان نیز یارانه‌ای تحت عنوان یارانه رمضان برای مشمولان واریز شده و در سال گذشته نیز یارانه حمایتی برای آسیب دیدگان کرونا به حساب سرپرستان خانوار واریز شد.

با این همه، ظاهراً نه تنها قرار نیست یارانه‌ها با آغاز به کار دولت جدید افزایش پیدا کنند، که صحبت از کاهش یارانه‌ها هم در میان است. بر این اساس، طبق اعلام کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در زمستان سال ۱۳۹۹، یارانه پرداختی به مردم در سال ۱۴۰۰ قرار بوده که به این شرح باشد: به ۲۳ میلیون نفر مبلغ ۱۳۶ هزار تومان، ۲۰ میلیون نفر مبلغ ۹۰ هزار تومان، ۱۰ میلیون نفر عضو بهزیستی و کمیته امداد مبلغ ۲۶۷ هزار تومان و ۲۵ میلیون نفر مبلغ ۱۸۸ هزار تومان پرداخت می‌شود.

پیش زمینه اجرای این طرح هم تلفیق دو یارانه نقدی و معیشتی بنزین به یک یارانه و افزایش دو برابری مبلغ آن است. این در حالی است که ابراهیم رئیسی در وعده‌های انتخاباتی خود گفته بود که به ازای هر یک از اعضای خانواده ۳ دهک اول، ۲۰۰ هزار تومان و ۲ دهک بعدی ۱۵۰ هزار تومان اعتبار ماهیانه قرض الحسنه اختصاص داده می‌شود.

اما آیا اساساً دولت آینده ایران در وضعیتی خواهد بود که یارانه‌ها را افزایش بدهد؟ فرشاد فاطمی، اقتصاددان، در گفتگو با خبرنگار «پارسینه» در این مورد گفت: یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی رقمی بسیار ناچیز برای یارانه بگیران است، اما همین مقدار هم بار مالی زیادی روی دوش دولت می‌گذارد.

علاوه بر این، به دلیل واسطه تحریم ها، محدودیت منابع صادرات نفت ایجاد شده و هزینه‌های شیوع ویروس کرونا فشار اقتصادی روی خانوار‌ها با درآمد ناپایدار را افزایش داده است. او ادامه داد: سیاست گذاران ما باید تصمیم سخت را اتخاذ کنند و چنانچه قانون هم اجازه داده، یارانه سه دهک بالای درآمدی باید قطع شود. با این همه، به نظر می‌رسد نگرانی‌های سیاسی در اینجا بیش از نگرانی‌های اقتصادی دخالت داشته باشند و مانع از اجرای تصمیمات دشوار باشند.

 

آیا جامعه یارانه بگیران بزرگ‌تر می‌شود؟

با این همه، همین چندی پیش بود که دولت در اطلاعیه‌ای اعلام کرد جاماندگان از دریافت یارانه، می‌توانند برای دریافت یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی ثبت نام کنند. بر اساس اطلاعیه‌ای که توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی منتشر شده بود، «بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۰و آیین‌نامه مصوب دولت، کسانی که در سال ۱۳۹۳ از ثبت نام یارانه‌ها جا مانده یا افرادی که خانواده آن‌ها یارانه بگیر نبوده، اما با ازدواج از خانواده جدا شده اند، چنانچه متقاضی دریافت یارانه هستند، می‌توانند طبق شرایطی که اعلام خواهد شد برای ثبت نام اقدام کنند.»

به این ترتیب، مشخص نیست که سیاست دولت آینده از یک سو و شکل همکاری مجلس با دولت از دیگر سو، چه جهتی به فرآیند پرداخت یارانه‌ها در کشور خواهد داد. از یک سو دولت در پرداخت همین مبالغ کنونی یارانه هم مشکل دارد، از دیگر سو وعده افزایش یارانه داده شده و این همه در حالی است که درآمد دولت سیزدهم هم همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

 

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۳ نفر از بازدیدکنندگان
ارسال نظر:

  • مرتظی کامیاب

    سلام خسته نباشید اگه امکان داره قصدوام۱میلیونی راازیارانه کم نکنی دیگه چیزی برای مانمی مونه خدای گرفتاریم ممنون