عشایر قلب تپنده مراتع و کلید حفظ منابع طبیعی

نادیده گرفتن عشایر در حفظ مراتع و منابع طبیعی فاجعه زیست‌محیطی می‌آفریند
عشایر قلب تپنده مراتع و کلید حفظ منابع طبیعی

به گزارش شماواقتصاد: رئیس سازمان امور عشایر ایران جامعه عشایری را قلب تپنده مراتع ایران و کلید حفظ منابع طبیعی دانست و گفت: نادیده گرفتن تجارب هزاران ساله مرتع‌داران و دام‌داران، کشور را با فاجعه زیست‌محیطی مواجه خواهد کرد.

به گزارش  پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری مهر، جهانبخش میرزاوند در آئین روز ملی مرتعداری که در اصفهان برگزار شد، سه جامعه شهری، روستایی وعشایری را به وحدت برای آبادانی ایران تحت نظام جمهوری اسلامی فراخواند و تأکید کرد: حفاظت از مراتع، آینده آب و خاک کشور را تضمین می‌کند.

دیگران چه می خوانند:

وی خواستار ارائه طرحی نو برای حفاظت از مراتع با مشارکت عشایر شد و افزود: قوانین بدون پشتوانه مطالعات اجتماعی، مرتع‌داران و دام را تخریب‌کننده معرفی کرده که به اکوسیستم آسیب می‌زند.

میرزاوند گفت: در طول تاریخ، جامعه عشایری پیش از جوامع روستایی و شهری، نقشی کلیدی در خودکفایی و امنیت کشور داشته اما امروز به حاشیه رانده شده است.

وی با انتقاد از نگاه نادرست به عشایر به‌عنوان عنصر نامطلوب در مراتع و نادیده گرفتن آنان در برنامه‌های توسعه، اظهار داشت: بی‌توجهی به مرتع‌داران و تجربه زیسته آ‌نها طبیعت و منابع کشور را به ورطه نابودی می‌کشاند و بی‌توجهی به اکوسیستم مرتع، شامل مرتع‌دار، دام و عرصه طبیعی، منجر به طغیان طبیعت، آتش‌سوزی‌های گسترده و تخریب منابع آبی می‌شود.

رئیس سازمان امور عشایر ایران ادامه داد: آتش‌سوزی مراتع، بازیابی پوشش گیاهی را 200 تا 300 سال به تأخیر می‌اندازد و حتی تأمین آب شرب کلان‌شهرها را تهدید می‌کند.

وی با اشاره به برپایی چادرهای عشایری در سازمان منابع طبیعی اصفهان، به طنز گفت: این اقدام می‌توانست به‌عنوان تخریب محیط زیست مورد پیگرد قرار گیرد اما نشان‌دهنده زنده بودن فرهنگ عشایری است.

میرزاوند با اشاره به تجربه‌ای در یک دانشگاه، از بی‌علاقگی دانشجویان و اساتید به شناخت جامعه عشایری ابراز تأسف کرد و گفت: جامعه عشایری جسد نیست که در اتاق تشریح دانشگاه بررسی شود؛ جامعه‌ای پویا و زنده است که باید در دل آن زیست و آموخت.

رئیس سازمان امور عشایر ایران بیان داشت: متأسفانه برخی در کشور به‌جای تکیه بر دانش و تجربه بومی، به دنبال راه‌حل در نشریات خارجی هستند که هیچ تناسبی با جغرافیا، تاریخ و فرهنگ ایران ندارند.

 

عشایر قلب تپنده مراتع و کلید حفظ منابع طبیعی

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟