به گزارش شماواقتصاد: "سعید میرشریفی"، با اشاره به افزایش بیسابقه مصرف برق در اردیبهشتماه سال جاری، از شرایط هشداردهنده در حوزه ناترازی تولید و مصرف برق خبر داد و گفت: در اردیبهشتماه 1404، مصرف برق کشور با رشد خیرهکنندهای به 65476 مگاوات رسید، در حالی که همین عدد در سال گذشته 55053 مگاوات بود. این یعنی رشد 19 درصدی در بازهای یکساله که زنگ خطری جدی برای تابستان است.
وی با اشاره به دلایل این رشد بیسابقه، افزود: حدود 2.5 درصد از این افزایش به افزایش تعداد مشترکین بازمیگردد، اما بخش عمده آن یعنی حدود 16.5 درصد، ناشی از افزایش دمای کمسابقه در اردیبهشت امسال است.
این کارشناس انرژی در همین رابطه تصریح کرد: هر درجه افزایش دما معادل افزایشی 1800 مگاواتی در مصرف برق است، بنابراین با افزایش حدود 4 درجهای میانگین دما، نزدیک به 8000 مگاوات بار اضافی به شبکه تحمیل شده است.
میرشریفی با اشاره به دیگر چالشهای بخش تولید برق در فصل گرم سال جاری ادامه داد: کاهش شدید منابع برقآبی یکی از چالشهای جدی امسال است. ورودی سدهای نیروگاههای برقآبی نسبت به سال قبل 42 درصد کاهش داشته و ذخایر نیز نزدیک به 47 درصد افت کردهاند. در نتیجه از ظرفیت 12 هزار مگاواتی این نیروگاهها فعلاً تنها 6000 مگاوات قابل بهرهبرداری است.
او افزود: در بخش نیروگاههای حرارتی نیز اگرچه تولید نسبت به سال گذشته حدود 7 درصد رشد داشته و به طور متوسط 3000 مگاوات به ظرفیت تولید افزوده شده، اما با در نظر گرفتن عدم فعالیت نیروگاه اتمی با ظرفیت 1000 مگاوات، همچنان با کمبود حدود 4000 مگاواتی نسبت به سال گذشته مواجه هستیم.
این کارشناس انرژی در بخش دیگری از سخنان خود به نقش صنایع در مدیریت بار اشاره کرد و گفت: در شرایط فعلی انتظار میرود صنایع انرژیبر با انتقال نوبتهای کاری خود به ساعات کمباری شبکه یعنی بازهی 0 تا 8 صبح، نقش مهمی در کاهش فشار به شبکه ایفا کنند. این راهکار ساده ولی اثربخش، میتواند جلوی اعمال محدودیتهای گسترده را بگیرد.
میرشریفی تصریح کرد: متأسفانه بررسیها نشان میدهد که بخش صنعت تاکنون بهخوبی از این ظرفیت استفاده نکرده است. این در حالی است که برخی صنایع حساس مانند غذایی و دارویی از محدودیتها معاف هستند و میتوانند با تنظیم برنامه تولید به پایداری شبکه کمک شایانی کنند.
وی در پایان با تأکید بر اهتمام جدی وزارت نیرو برای عبور موفق از تابستان 1404 گفت: وزارت نیرو از ابتدای دولت چهاردهم با تمرکز بر افزایش ظرفیت تولید از یکسو و مدیریت و بهینهسازی مصرف از سوی دیگر، در تلاش است تا ناترازی موجود در شبکه را کاهش دهد. اما حفظ پایداری شبکه برق سال جاری بدون همکاری همگانی، بهویژه در بخش صنعت، ممکن نخواهد بود.
پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون)
0 دیدگاه