قیمت خودرو که در روزهای اخیر رشد چشمگیری داشت با روند کاهشی کار خود را شروع کرد. بازار خودرو نیز به ساماندهی نیاز دارد تا قیمت خودرو به ثبات برسد. قیمت خودرو بدون هیچ نظارتی همچنان در مسیر رشد قرار دارد و خریداران را با نگرانی همراه کرده است که با ثابت ماندن طی این چند روز یه ثبات موقتی رسیده است.
خودروی پراید ۱۱۱ به نرخ ۱۸۹ میلیون تومان درحال معامله است.
پراید ۱۳۱ نیز با افزایش قیمت دو میلیونی نسبت به روز گذشته به نرخ ۱۷۴ میلیون تومان به فروش میرسد.
قیمت خودروهای پرطرفدار
نرخ خودرو تیبا هاچ بک پلاس به نرخ ۲۰۲ میلیون تومان رسید.
پژو ۲۰۶ تیپ دو به قیمت ۲۶۸ میلیون رسید. پژو ۲۰۶ تیپ پنج نیز در قیمت ۳۲۴ میلیون در بازار موجود است.
خودرو پژو پارس اتوماتیک نیز به ۴۳۰ میلیون تومان رسید.
دنا پلاس اتوماتیک به قیمت ۵۰۰ میلیون تومان به فروش میرسد.
خودرو تارا اتوماتیک به نرخ ۷۱۵ میلیون تومان در بازار موجود است. اما تارا دندهای ۱۴۰۰ به قیمت ۴۱۵ میلیون تومان به فروش میرسد.
خریداران خودروهای خارجی در خطر زیان دهی
امیرحسن کاکایی، کارشناس صنعت خودرو هم در این زمینه به اقتصاد آنلاین می گوید: پاسخ به این سوال که مردم برای خرید خودرو اقدام کنند یا تا سال دیگر دست نگه دارند بسیار سخت است. از یک طرف اگر احیای برجام اتفاق بیافتد، دلار به طور موقت افت قیمت خواهد داشت و در پی آن قیمت خودرو افت معنی داری پیدا می کند و در این وضعیت سرمایه گذاران در بازار خودرو زیان شدیدی را تجربه خواهند کرد اما برعکس اگر احیای برجام اتفاق نیافتد جدا از افزایش قیمت دلار، وضعیت صنعت خودرو هم خوب نخواهد بود و افزایشی خواهد شد.
او تاکید می کند: اگر برجام احیا شود بیشترین کاهش قیمت درباره خودروهای خارجی رخ می دهد و خودروهای داخلی از کاهش قیمت دلار چندان متاثر نخواهند شد.
کاکایی در ادامه افزود: به نظر من در شرایط فعلی تنها مصرف کنندگان، خودرو مورد نیاز خود را خریداری کنند. در این وضعیت چه در شرایط سود باشند چه زیان فرقی برای آنها ندارد و در حال استفاده از وسیله خود هستند و من می توانم این ادعا را داشته باشم که میزان زیان آنها زیاد نخواهد بود. به این دلیل که مصرف کننده هستند.
این کارشناس صنعت خودرو تاکید می کند: اما من در حال حاضر سرمایه گذاری در صنعت خودرو را پیشنهاد نمی کنم. در وضعیت فعلی برای سرمایه گذاری بهتر است که مردم دست نگه دارند و در بازارهای مطمئن تری سرمایه خود را وارد کنند.
قیمت خودروهای پرطرفدار
قیمت خودرو تیبا هاچ بک پلاس به نرخ ۲۰۱ میلیون تومان رسید. پژو ۲۰۶ تیپ دو به قیمت ۲۶۷ میلیون رسید. پژو ۲۰۶ تیپ پنج نیز در قیمت ۳۲۳ میلیون در بازار موجود است.
کاهش 3 تا 50 میلیون تومانی قیمت انواع خودرو در بازار
رئیس اتحادیه نمایشگاه داران و فروشندگان خودرو بیان داشت: قیمت پژو پارس از ۲۸۱ میلیون تومان در بازار به ۲۷۷ میلیون تومان و پراید ۱۱۱ نیز از ۱۸۸ میلیون تومان به حدود ۱۸۵ میلیون تومان افت کرده است.
موتمنی در مورد خودروهای مونتاژی نیز اظهار داشت: این خودروها نیز کاهش قیمت داشته است بهعنوان مثال خودرو جک اس ۵ و هایما هر کدام حدود ۳۵ میلیون تومان کاهش قیمت داشته است.
وی افزود: خودروهای ۹۰۰ میلیون تومانی تقریبا ۳۵ میلیون تومان کاهش قیمت داشتهاند و خودروهای که قیمت آنها بیش از یک میلیارد تومان است بین ۴۰ تا ۵۰ میلیارد تومان کاهش یافته است.
رئیس اتحادیه نمایشگاه داران و فروشندگان خودرو اظهارداشت: بهطور کلی بررسی قیمت خودرو در بازار نشان میدهد که خودروهای تولید داخلی حدود ۲ درصد و خودروهای مونتاژی حدود ۴ درصد طی دو هفته اخیر کاهش قیمت داشتهاند.
وی افزود: با وجود کاهش قیمت خودرو، خریداری وجود ندارد و اغلب مشتریان در انتظار کاهش بیشتر قیمتها با توجه به کاهش قیمت ارز هستند.
پیشبینی قیمت خودرو در هفته آینده
مسعود نقیزاده در گفتگو با تجارتنیوز گفت: قیمت خودروها تنها در سایتها و کارخانه کاهشی بود، اما قیمتها در بازار با چنین کاهشی مواجه نشد و فقط افزایش قیمت متوقف شد.
او افزود: در این هفته با خبرهای خوبی که از مذاکرات آمد بازار به ثبات و به یک آرامشی رسیده است. با این وجود خریدار واقعی در بازار نیست و مردم منتظر کاهش قیمت هستند.
او ادامه داد: به نظر میرسد در هفته آینده نیز روند قیمتها به همین شکل ادامه پیدا کند و با ثبات نسبی همراه باشد.
بالاخره شورای رقابت پس از سالها از فرآیند قیمتگذاری دستوری خودرو کنار گذاشته شد و با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد که بر اساس مصوبه شصت و سومین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی، شورای رقابت رسما از قیمتگذاری خودرو کنار گذاشته شده است.
البته این موضوع به معنی پایان قیمتگذاری دولتی و آزادسازی نرخگذاری در بازار خودرو نیست و قرار شده است تنظیم قیمت این بازار فعلاً بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت و با هماهنگی ستاد تنظیم بازار باشد اما این موضوع چه تاثیری روی بازار خودرو خواهد داشت؟ آیا وزارت صنعت قیمت خودرو را به صورت دستوری به سیر نزولی میاندازد؟
فربد زاوه، تحلیلگر صنعت خودرو در این زمینه میگوید که حذف شورای رقابت از قیمتگذاری دستوری خودرو تاثیر خاصی بر بازار ندارد مگر اینکه ستاد تنظیم بازار وزارت صنعت بخواهد با دستورالعمل جدیدی وارد این بازار شود.
او ادامه میدهد: اصولا قیمتگذاری دستوری در بازار خودرو اشتباه بزرگی بوده است که همچنان ادامه دارد. حالا این اشتباه را چه ستاد تنظیم بازار انجام دهد و چه شورای رقابت، نتیجه یکی است.
این کارشناس صنعت خودرو در ادامه میگوید: زمانی که مرحوم پژویان شورای رقابت را تاسیس کرد قیمت پراید ۸ میلیون تومان بود و حالا که آقای شیوا میخواهد کار قیمتگذاری در شورای رقابت را تمام کند قیمت پراید ۱۸۰ میلیون تومان است! اگر قیمتگذاری خودرو موثر بود در حال حاضر نباید قیمت پراید بیشتر از ۲۲ برابر شده باشد!
زاوه درباره پیشبینی خود از بازار خودرو تا پایان امسال هم میگوید که رشد نقدینگی ادامه دارد و نرخ تورم صعودی است. بنابراین تصور اینکه در چهار ماه پایانی سال قیمت خودرو کاهشی میشود دشوار است.
او تاکید میکند: از نظر من قیمت خودرو تا پایان سال صعودی خواهد بود و ممکن است که ترکیب شرایط اقتصادی کشور و رکود بازار باعث شود که شیب صعود قیمت خودرو کند شود و تا حدود ۸ درصد برسد اما نشانهای بر کاهشی بودن قیمت خودرو تا پایان سال وجود ندارد.
فعالان بازار خودرو معتقدند که هماکنون این بازار در رکود کامل قرار دارد، رکودی که تورم هر روزه قیمت خودرو را هم به خود میبیند و قیمتها روندی صعودی دارد.
منبع: تجارت نیوز
0 دیدگاه