وضعیت آب و هوا | هواشناسی

وضعیت آب و هوا تا ۲۰ فروردین ۱۴۰۱ | وضعیت آب و هوای کشور با ورود سامانه بارشی

وضعیت آب و هوا تا 20  فروردین 1401 | وضعیت آب و هوای کشور با  ورود سامانه بارشی
کدخبر : 554998

سازمان هواشناسی با اشاره به تداوم آلودگی هوا ناشی از توده گردوخاک کشور عراق در برخی مناطق کشور نسبت به آب‌گرفتگی و سیلاب ناگهانی در ۸ استان هشدار داد.

وضعیت آب و هوای کشور طی روزهای آینده و امروز با تداوم آلودگی هوا ناشی از توده گردوخاک همراه است. این توده آلودگی هوا از عراق وارد کشور شده است؛ وضعیت آب و هوای کشور را دچار تغییر کرد. سازمان هواشناسی با تشریح وضعیت آب و هوای کشور، از تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور خبر داد و نسبت به به افزایش آلودگی هوای شهرهای صنعتی هشدار داد. در نتیجه وضعیت آب و هوای ناپایدار بوجود آورد. پیش‌بینی وضعیت آب و هوای کشور تا 20 فروردین 1401 نشان از بارش در سطح کشور می دهد و در مناطق شمال غرب، غرب، مناطق غربی و مرکزی دریای خزر و استان‌های واقع در دامنه‌های جنوبی البرز مرکزی بارش روی می‌دهد.

وضعیت آب و هوا تا ۲۰  فروردین ۱۴۰۱

سازمان هواشناسی با اشاره به تداوم آلودگی هوا ناشی از توده گردوخاک کشور عراق در برخی مناطق کشور نسبت به آب‌گرفتگی و سیلاب ناگهانی در ۸ استان هشدار داد.

مطابق تحلیل نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی طی 24 ساعت آینده در استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، غرب کردستان رگبار باران و برای استان‌های خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی و گلستان بارش پراکنده پیش‌بینی می‌شود.

شنبه موج جدید بارشی از شمال غرب وارد کشور شده و در مناطق شمال غرب، غرب، مناطق غربی و مرکزی دریای خزر و استان‌های واقع در دامنه‌های جنوبی البرز مرکزی بارش روی می‌دهد.

بر اساس اعلام سازمان هواشناسی یکشنبه آینده در نوار شمالی کشور در برخی ساعات رگبار و رعدوبرق پیش‌بینی می‌شود. دوشنبه و سه‌شنبه جو آرامی برای کشور پیش‌بینی شده است.

توده گردوخاک وارده از کشور عراق امروز غرب و مناطق مرکزی کشور را تحت تاثیر قرار می‌هد.

طی سه‌روز آینده در اکثر مناطق کشور وزش باد شدید روی می‌دهد و در استان‌های غربی،‌ جنوب غرب و مرکز پدیده گردوخاک پیش‌بینی می‌شود.

*توصیف سامانه اول: ادامه فعالیت سامانه بارشی

زمان شروع: شنبه 1401/01/20

زمان پایان: شنبه 1401/01/20

نوع مخاطره: رگبار باران همراه با وزش باد شدید موقت، رعدوبرق، در نقاط مستعد بارش تگرگ

منطقه اثر:

شنبه 1401/01/20: کردستان، کرمانشاه، زنجان، همدان، گیلان، غرب مازندران، ارتفاعات البرز و تهران.

اثر مخاطره: اختلال در ترددهای برون شهری، احتمال آب‌گرفتگی محلی، احتمال بالا آمدن سطح آب رودخانه‌ها، احتمال برخورد صاعقه و کاهش دید.

توصیه: احتیاط در سفرهای برون شهری، عدم توقف در حاشیه رودخانه‌ها و احتیاط در عبور از کنار مسیل‌ها، احتیاط و محدودیت در فعالیت‌های کوهنوردی و احتیاط در جابجایی عشایر کوچ‌رو.

*توصیف سامانه دوم: وزش باد شدید موقت و انتقال گردوخاک از کشورهای همسایه غربی

زمان شروع: شنبه 1401/01/20

زمان پایان: شنبه 1401/01/20

نوع مخاطره: وزش باد شدید موقت و انتقال توده گردوخاک از کشورهای همسایه غربی به نواحی غرب و جنوب غرب کشور.

منطقه اثر:

شنبه 1401/01/20: کردستان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان، لرستان، همدان، مرکزی.

اثر مخاطره: خیزش گردوخاک، کاهش دید افقی، کاهش کیفیت هوا، احتمال اختلال در تردد، احتمال شکستن درختان فرسوده و نهال‌ها و احتمال آسیب به سازه‌های موقت مانند گلخانه‌ها و تابلوهای تبلیغاتی.

توصیه: اجتناب از تردد غیرضروری، احتیاط در تردد بین شهری، احتیاط در عبور ازحاشیه تابلوهای تبلیغاتی، سازه‌های موقت و نیمه کاره و اطراف درختان فرسوده، عدم پارک خودروها در اطراف موارد ذکر شده و حفاظت از صنعت کشاورزی.

عدم رعایت نکات فنی و تغییر آب و هوا، دلیل ریزش کوه در جاده هراز

با اشاره به ریزش کوه در جاده هراز، افزود: این ریزشی که رخ داده است در کیلومتر ۴۰ جاده هراز شهرستان آمل اتفاق افتاده و از آنجایی که به دلیل تعطیلات عید، معدنکاری در این منطقه متوقف شده، این ریزش با تلفات انسانی همراه نبوده است.

وی اظهار کرد: از دیدگاه زمین‌شناسی این رخداد، در یال جنوبی این منطقه تاقدیسی وجود دارد و از طرف دیگر واحدهای زمین شناسی موجود در این محل سازند شمشک است که از ویژگی‌های آن این است که دارای درز و شکاف‌های فراوانی است.

رنجبر با بیان اینکه جنس این سازند بیشتر "شیل" و "ماسه سنگ" است، خاطر نشان کرد: علاوه بر اینها از آنجایی که این منطقه فرسایش بالایی داشته است، زمین‌شناسی این منطقه سست است و از طرف دیگر لایه‌ها و شیب مورفولوژی منطقه هم جهت است.

سرپرست مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کاسپین خاوری، اظهار کرد: زمانی که شن و ماسه را از پاشنه برداشت می‌کنیم و از طرفی شیب رمپ و جاده‌های دسترسی معدن به درستی رعایت نمی‌شود، موجب افزایش فشار باربری از بالا می‌شود؛ از این رو این ریزش اتفاق افتاده است.

رنجبر با تاکید بر اینکه این ریزش یک ریزش کوچک بوده است، ادامه داد: این ریزش در جاده هراز یک ریزش کوچک بوده و حجم رسوبات آن کم بوده و حجم رسوبات به کارگاه معدن و جاده آسیب نرسانده است، ولی حجم گرد و غبار و ریزگردها به اندازه‌ای زیاد بوده و این معدن نیز چون در کنار جاده اصلی قرار داشته است، این ریزش مورد توجه عموم قرار گرفته است.

به گفته وی، این ریزش‌ها همواره در استان مازندران اتفاق می‌افتاد.

سرپرست مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کاسپین خاوری، دلیل دیگر این ریزش را تغییرات سریع آب و هوایی عنوان کرد و یادآور شد: در این منطقه افزایش دما را داشتیم و افزایش دما موجب می‌شود که رسوبات منبسط شوند و لذا موجب چنین ریزشی شده است.

رنجبر به وضعیت گسل‌های این منطقه اشاره کرد و گفت: گسل‌های اصلی و فرعی در منطقه زیاد هستند و این گسل‌ها موجب بروز درز و شکاف در لایه‌های سنگی می‌شوند و این موضوع نیز بدون تاثیر نیست، ولی اصلی‌ترین دلیل این ریزش مواردی است که گفته شد.

وی خاطر نشان کرد: تا زمانی که نکات فنی را در برداشت معادن رعایت نکنیم و معادن را از بالادست برداشت نکنیم و به سمت پاشنه نیاییم، این اتفاقات رخ خواهد داد.

رنجبر یادآور شد: برداشت این معدن از پاشنه آغاز شده است.

به گزارش ایسنا، ریزش کوه که ۱۴ فروردین ماه در حدود ۴۰ کیلومتری جاده هراز رخ داد، نرسیده به جاده بلده و درست بالا سر یک واحد تولیدی معدنی اتفاق افتاده که گرد و غبار بزرگی را در آن منطقه ایجاد کرده است و برخی مسؤولان اعلام کردند که این اتفاق به دلیل انفجار و معدنکاری بوده است، ولی محققان این حوزه دستکاری بشر در طبیعت و عدم رعایت معدنکاری را در منطقه‌ای با سازند شنی دلیل این ریزش اعلام کردند.

وضعیت آب و هوا تا ۲۰  فروردین ۱۴۰۱ | وضعیت آب و هوای کشور با  ورود سامانه بارشی

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان

خبر داغ روز

ارسال نظر: