بورس | شاخص بورس | افزایش بورس

وضعیت بورس امروز | وضعیت بورس دوشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۰

وضعیت بورس امروز | وضعیت بورس دوشنبه 18 بهمن 1400
کدخبر : 552333

با توجه به توان سمت عرضه، سناریوی تقلیل شاخص کل بورس به نیمه کانال 1.2 میلیون واحد محتمل است.

وضعیت بورس معاملات هفته دوم بهمن با بازدهی مثبت شاخص ها به پایان رسید. در هفته سوم بهمن معامله گران همچنان منتظر تعیین تکلیف رویدادهای مربوط به مذاکرات برجامی وین و تغییرات لایحه بودجه ۱۴۰۱ در کمیسیون های تخصصی بودجه‌اند. در حال حاضر، بورس در شرایط مطلوبی قرار ندارد و این عوامل، موجب نگرانی سهامداران بورس را فراهم کرده است و آیا در روزهای آینده، وضعیت بورس بهتر می شود؟!

بورس منتظر ۲ اتفاق مهم

معاملات بازار سهام در روز دوم هفته شاهد شکست مقاومت حقوقی ها بود. بازار شاهد تشکیل صف های فروش بسیار زیادی بود؛ به طوریکه این نسبت 8 برابر صف های خرید بود.

البته حقیقی ها در روز دوم با خروج شتابان از بازار سهام جزو روزهایی بودند که با بیشترین خروجی پول از بازار سهام مواجه شدند.

نکته مثبت در معاملات بورس و فرابورس

خروج شتابان پول حقیقی ها از بازار سهام در شرایطی که صف های فروش هم برتری بالایی را به ثبت رساندند، پاشنه آشیل معاملات در روز یکشنبه بود. البته مقاومت حقوقی ها دیگر جواب نداد و نوسان گیری ها تنها یک روز در کانال 1.3 میلیون واحد دنبال و دوباره همه چیز به کانال 1.2 میلیون واحد ختم شد.

در شرایط فعلی که بازار همچنان با توان بالای فروشندگان روبه روست و خریداران در سمت حقیقی ها همچنان با تردید بازار را رصد و پیگیری می‌کنند انتظار پایداری بازار در کانال 1.3 میلیون واحد بعید به نظر می آید.

تا زمانی که بر سر مذاکرات برجامی وین توافقی شکل نگیرد و مجلس در خصوص بودجه سال آینده تصمیمات اساسی نگیرد، نمی‌توان منتظر بود شرایط بازار به وضعیت پایداری برسد و نوسان شاخص بورس در همین محدود دنبال می شود. 

نکته مثبت معاملات بازار سهام در این روزها، پایداری سطح معاملات در اعداد بالای 10 هزار میلیارد تومان و سهم 4 هزار میلیارد تومانی ارزش معاملات خُرد است.

شاخص کل بورس دوباره ریزش می کند؟

تازه ترین نظرسنجی اقتصادنیوز هم نشان می دهد که بیشتر فعالان و تحلیلگران بورسی انتظار داشتند بازار از همان روز اول با فشار سمت فروش روبه رو شود، اما مقاومت حقوقی ها و افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی این روند ریزشی را یک روز به عقب انداخت.

معامله گران و تحلیلگران پیش بینی می کنند در صورتی که توان سمت عرضه دوباره در بازار شکل گیرد می تواند نقطه حمایتی فعلا شاخص کل بورس را ه کانال 1.1 میلیون واحد تقلیل دهد. البته در معاملات روز دوشنبه فشار فروش می تواند دوباره شاخص کل بورس را به نیمه‌های کانال 1.2 میلیون واحد نزول دهد.

 

حقیقی ها از کدام سهم ها خارج شدند

همچنین شاخص کل هم وزن بورس نیز با 6.2 هزار واحد افت (معادل 1.87 درصد) در نقطه 326.5 هزار واحد ایستاد.پارسان، فولاد، وغدیر، شبندر، شپنا، فملی و نوری جزو نمادهایی بودند که بیشترین تاثیر را در کاهش شاخص کل بورس داشتند و البته با بیشترین کاهش ارزش بازار هم روبه رو شدند.

همچنین آریا، زاگرس، شگویا، شاوان و صبا نیز جزو نمادهایی بودند که با بیشترین کاهش ارزش بازار، شاخص کل فرابورس را با افت 247 واحدی در نقطه 17.3 هزار واحد قرار دادند.

ارزش کل معاملات  در بازار امروز 10.6 هزار میلیارد تومان بود که سهم ارزش معاملات خُرد 4.22 هزار میلیارد تومان برآورد شد. 

تراز حقیقی ها امروز هم به نفع صندوق های با درآمد ثابت بود. حقیقی ها 1442 هزار میلیارد تومان از بازار سهام خارج کرد. امروز سنگین ترین خروج پول از سهام در پنج ماه اخیر رقم خورد. #فولاد و #فملی جمعا با خروج بیش از نیم همت، در تیر راس فروش های حقیقی قرار گرفت. همچنین حقیقی ها 169.3 میلیارد پول وارد صندوق‌های با درآمد ثابت کردند.

همانطور که گفته شد بیشترین خروج پول حقیقی ها در معاملات امروز در نمادهای فولاد با 263.4 میلیارد تومان و فملی با 256.3 میلیارد تومان شکل گرفت. در نمادهای شبندر با 65.6 میلیارد تومان، وبملت با 56.9 میلیارد تومان و شتران با 56.8 میلیارد تومان شاهد بیشترین خروجی پول حقیقی ها بودیم. تنها در نماد وسرمد شاهد ورودی پول حقیقی ها با 12.9میلیارد تومان بودیم.

حقوقی ها هم در نمادهای کرازی، خودرو، فولاد، فملی و وبصادر بیشترین موقعیت خرید و در نمادهای کمند و وتجارت نیز بیشترین موقعیت فروش را شکل دادند.

سرانه معامله حقیقی ها در بورس و فرابورس

سرانه معامله حقیقی ها با 5.6 میلیون تومان به نفع فروشندگان به ثبت رسید. سرانه خرید حقیقی ها 13.3 میلیون تومان و سرانه فروش حقیقی ها 18.9 میلیون تومان بود. 

ارزش صف های خرید نیز از 582.6 میلیارد تومان به 149 میلیارد تومان تقلیل یافت. ارزش صف های فروش هم از 231 میلیارد تومان به 846.1 میلیارد تومان رسید که نزدیک 8 برابر ارزش صف های خرید بود. تعداد نمادهای دارای صف فروش (296 نماد) نزدیک 7 برابر تعداد نمادهای دارای صف خرید (43 نماد) بود.

بیشترین نسبت حجم به شناوری برای مفاخر با 17.4 درصد بود. توسعه فناوری اطلاعات خوارزمی در بازار اول فرابورس امروز شاهد تشکیل صف های خرید و با بازدهی 4.95 درصد روبه رو بود.

منبع: اقتصاد نیوز

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۱ نفر از بازدیدکنندگان

خبر داغ روز

ارسال نظر: