بورس | شاخص بورس | افزایش بورس

وضعیت بورس امروز | وضعیت بورس جمعه ۲۲ بهمن ۱۴۰۰

وضعیت بورس امروز | وضعیت بورس جمعه 22 بهمن 1400
کدخبر : 552661

در 4 روز کاری پایانی هفته خالص ارزش تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بورس تهران منفی بود و بیش از هزار میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از بازار سهام خارج شد.

وضعیت بورس معاملات هفته دوم بهمن با بازدهی مثبت شاخص ها به پایان رسید. در هفته سوم بهمن معامله گران همچنان منتظر تعیین تکلیف رویدادهای مربوط به مذاکرات برجامی وین و تغییرات لایحه بودجه ۱۴۰۱ در کمیسیون های تخصصی بودجه‌اند. در حال حاضر، بورس در شرایط مطلوبی قرار ندارد و این عوامل، موجب نگرانی سهامداران بورس را فراهم کرده است و آیا در روزهای آینده، وضعیت بورس بهتر می شود؟!

وضعیت بورس جمعه ۲۲ بهمن ۱۴۰۰ 

در سومین هفته کاری بهمن ماه روند خروج سرمایه حقیقی از بورس ادامه داشت و برای یازدهمین هفته پی در پی شاهد خروج نقدینگی حقیقی بودیم با این تفاوت که این هفته میزان خروج سرمایه افزایش یافت. 

نُهمین روز خروج پول حقیقی

بورس در شرایطی به استقبال معاملات روز شنبه رفت که روز چهارشنبه پیش از آن، چهارمین روز خروج پول حقیقی ثبت شده بود. روز شنبه روند خروج نقدینگی حقیقی ادامه یافت و 340 میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از بورس خارج شد و روز یکشنبه با نزول شاخص‌های بازار سهام باز هم نقدینگی حقیقی از بورس خارج شد و ارزش آن به هزار و 409 میلیارد تومان افزایش یافت.

خروج پول حقیقی روز دوشنبه ادامه پیدا کرد و 422 میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از بازار خارج شد. این رقم در روز سه‌شنبه به 46 میلیارد تومان کاهش یافت کرد و روز چهارشنبه در نهمین روز خروج متوالی به 315 میلیارد تومان رسید. 

در مجموع کل هفته 2 هزار و 532 میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از بازار سهام خارج شد و میانگین روزانه خروج پول حقیقی 506 میلیارد تومان بود که نسبت به هفته پیشین افزایش 134 درصدی داشته است. 

رکوردداران خروج پول حقیقی

در این هفته، همانند هفته گذشته، نماد دو فملی (شرکت ملی صنایع مس ایران) و فولاد (شرکت فولاد مبارکه اصفهان) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. پس از این دو نماد بزرگ بازار، نماد اتکای (شرکت بیمه اتکایی ایرانیان) بیشترین خروج نقدینگی حقیقی را داشت. 

روز شنبه، فولاد، فملی و وگردش بیشترین خروج نقدینگی حقیقی را داشتند. روز یکشنبه بیشترین خروج پول به سهام فولاد (شرکت فولاد مبارکه) اختصاص داشت و پس از آن فملی و شبندر قرار داشتند. بیشترین تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی بازار در روز دوشنبه به فملی تعلق داشت و اتکای و خودرو در رتبه‌های بعدی قرار دارند. اتکای روز سه‌شنبه در صدر جدول بیشترین خروج پول حقیقی قرار داشت و فولاد و شپنا پائین‌تر از آن قرار گرفتند. در آخرین روز کاری هفته نیز فملی، اتکای و فولاد بیشترین خروج نقدینگی حقیقی را داشتند. 

افزایش ورود نقدینگی حقیقی به صندوق‌های با درآمد ثابت

در تمامی روزهای هفته اخیر شاهد ورود پول حقیقی به صندوق‌های با درآمد ثابت بودیم. روز شنبه 90 میلیارد تومان پول حقیقی به این صندوق‌ها وارد شد و روز یکشنبه 231 میلیارد تومان نقدینگی حقیقی به صندوق‌های قابل معامله درآمد ثابت وارد شد. روز دوشنبه هم برای پنجمین روز متوالی پول حقیقی به صندوق‌ها وارد شد که ارزش آن 310 میلیارد تومان بود.

اما روز سه‌شنبه 168 میلیارد تومان نقدینگی حقیقی روانه صندوق‌های درآمد ثابت شد. در آخرین روز معاملاتی هفته نیز 102 میلیارد تومان پول حقیقی وارد شد. 

در مجموع این هفته 901 میلیارد تومان پول حقیقی به صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس وارد شده است. به عبارت دیگر طور میانگین روزانه 180 میلیارد تومان پول حقیقی به این صندوق‌ها وارد شده است که نسبت به هفته قبل 15 برابر -معادل هزار و 400 درصد- بیشتر شده است.

خروجی پول حقیقی ها در بورس از فملی ادامه دارد

ارزش معاملات بازار سهام هم امروز به مثابه دوشنبه‌های هر هفته متاثر از عملیات بازار باز 162.1 هزار میلیارد تومان برآورد شد که سهم ارزش معاملات خرد سهام 2.97 هزار میلیارد تومان بود.

تراز پول حقیقی ها امروز هم به نفع صندوق های با درآمد ثابت بود. حقیقی ها امروز با شدت کمتری نسبت به روز قبل (بیش از یک سوم شدت دیروز) 445.4 میلیارد تومان پول از بازار سهام خارج کردند و 188 میلیارد تومان هم به صندوق های با درآمد ثابت وارد کردند.

بیشترین خروجی پول حقیقی ها هم برای نماد فملی با 53.4 میلیارد تومان بود. حقیقی ها همچنین در نمادهای اتکای با 25.5 میلیارد تومان، خودرو با 25.4 میلیارد تومان، خساپا با 18.3 میلیارد تومان و شاراک با 15.8 میلیارد تومان  شاهد بیشترین خورج پول حقیق یها بود. حقیقی ها در نمادهای وتوکا با 7.8 میلیارد تومان و شپدیس با 7.7 میلیارد تومان ورودی پول داشتند.

حقوقی ها هم در نمادهای وبملت، وبصادر، شتران، شبندر و ملت بیشترین موقعیت خرید و در نمادهای صندوق‌هیا سرمایه‌گذاری و حق تقدم‌ها شاهد بیشترین موقعیت فروش بودند.

همچنین سرانه معامله حقیقی ها امروز به نفع فروشندگان بود. شکاف سرانه معامله حقیقی ها 2.4 میلیون تومان به نفع فروشندگان بود. بدین ترتیب سرانه خرد 13.6 میلیارد تومان و سرانه فروش 16.1 میلیارد تومان برآورد شد.

ارزش صف های خرید نیز از 437.5 میلیارد تومان به 238.4 میلیارد تومان رسید. ارزش صف های فروش نیز از 435.4 میلیارد تومان به 374.1 میلیارد تومان رسید. تعداد نمادهای دارای صف فروش (158 نماد) بیش از 2 برابر تعداد نمادهای صف خرید (74 نماد) بود. شکاف میان صف های خرید و فروش امروز نسبت به دیروز بسیار کمتر شده بود.

بیشترین نسبت حجم به شناوری نیز برای نماد غگز (گز سکه) به عنوان یکی از شرکت های کوچک و متوسط فرابورس با 13.7 درصد بود. غگز امروز با تشکیل صف خرید مواجه شد.

کدام سهم ها در بورس و فرابورس بازدهی داشتند

در بورس بیشترین بازدهی ها برای نماد کسرا با 10.5 درصد پس از بازگشایی بود. بیشترین کاهش قیمت هم برای دپارس با 4.97 درصد بود. بیشترین حجم معاملات امروز بازار سهام برای نمادهای خودرویی (خودور، خساپا، خگستر و خبهمن) و نمادهایی پالایشی (شتران) بود. برترین گروه های صنعت در بورس برای گروه خودرو، فلزات اساسی، فرآورده نفتی، شیمیایی و بانک ها بود.

در فرابورس بیشترین بازدهی برای دکپسول با 4.76 درصد بود. بیشترین کاهش قیمت هم برای حآفرین با 4.97 درصد بود. بیشترین هم برای نمادهای تجلی، کرمان و اوراق مرابحه و اسناد خزانه اسلامی بود.

منبع: اقتصاد نیوز

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۲ نفر از بازدیدکنندگان

خبر داغ روز

ارسال نظر: