شکر | قیمت شکر | کاهش قیمت شکر | افزایش قیمت شکر

شکر ارزان شد | هرکیلو شکر در بازار چند؟

شکر ارزان شد | هرکیلو شکر در بازار چند؟
کدخبر : 559442

قیمت شکر در عمده فروشی های به کیلویی 18 هزار تومان رسید. این یعنی شکر 4 هزار تومان کاهش قیمت داشته است.

به گزارس شماواقتصاد؛ قیمت شکر در بازار کاهش یافت. شکر ارزان شد. شکر در بازار عمده فروشی به کیلویی ۱۸ هزار تومان رسید. قیمت شکر این روزها روند کاهشی داشته است.

دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی از کاهش چهار هزار تومانی قیمت هر کیلوگرم شکر در عمده فروشی خبر داد و گفت: اکنون قیمت هر کیلوگرم شکر در سطح عمده فروشی‌ها به ۱۸ هزارو ۲۰۰ تومان رسیده است.

شکر

قاسمعلی حسنی در گفت‌وگو با ایرنا در خصوص وضعیت بازار شکر، افزود: پیش از این قیمت شکر در سطح عمده فروشی ها ۲۲ هزار و ۲۰۰ تومان بود که اکنون به ۱۸ هزارو ۲۰۰ تومان رسیده است که حدود چهار هزار تومان کاهش نرخ را نشان می ‌دهد.

دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی تصریح‌کرد: این کاهش نرخ در سطح عمده فروشی‌ها مربوط به واردات محموله‌های بزرگ شکر به کشور است که توسط بخش خصوصی انجام شده است و امیدواریم کاهش نرخ در این محصول تداوم یابد.

وی درباره رکود در بازار شکر، اظهار کرد: اکنون بازار شکر با اندکی کاهش تقاضا روبه‌رو است، بنابراین واردکنندگان برای رقابت با یکدیگر اقدام به کاهش قیمت این محصول و عرضه فراوان آن در بازار کرده‌اند.

شکر

کشف 20 تن برنج و شکر احتکاری در پاکدشت

رئیس اداره صمت شهرستان پاکدشت گفت: طی بازرسی‌های انجام شده یک انبار بزرگ احتکار و عرضه خارج از شبکه ۱۰ تن شکر و ۱۰ برنج تنظیم بازار کشف شد.

 طی بازرسی‌های صورت گرفته توسط تیم‌های کارگروه اقدام مشترک اداره صمت شهرستان پاکدشت، یک انبار بزرگ احتکار و عرضه خارج از شبکه ۱۰ تن شکر و ۱۰ برنج تنظیم بازار کشف و توسط عوامل پلیس آگاهی و دستور مقام قضایی ضبط و انبار پلمب شد.

حجت فضلعلی رئیس اداره صمت شهرستان ضمن اعلام این خبر، ارزش تقریبی این کشفیات را تقریبی ۴۱۵۰۰۰۰۰۰۰ ریال دانست و افزود: این محموله که در یکی از مناطق حاشیه‌ای شهرستان کشف و ضبط گردیده، در حال سیر مراحل قانونی توسط مقام قضایی است.

شکر

ابداع یک پلاستیک گیاهی قوی که به شکر تبدیل می‌شود

دانشمندان موفق به توسعه یک نوع پلاستیک گیاهی شده‌اند که به اندازه پلاستیک PET قوی است و مهمتر اینکه در محیط به شکر تبدیل می‌شود.

پلاستیک‌ها مواد سخت و چندمنظوره‌ای هستند که برای استفاده‌های مختلف یک گزینه عالی هستند، اما وقتی دع می‌شوند و در محیط زیست قرار می‌گیرند، برای آن خوب نیستند. اکنون دانشمندان در دانشگاه "اکول پلی‌تکنیک فدرال لوزان"(EPFL) اکنون یک ماده پلاستیکی جدید شبیه به "PET" ساخته‌اند که از مواد زائد گیاهی به دست می‌آید و می‌تواند به صورت شیمیایی بازیافت شود یا در محیط به قندهای بی‌ضرر تجزیه شود.

شکر

"پلی‌اتیلن ترفتالات"(PET) یک ترکیب شیمیایی است که معمولاً به اختصار PET , PETE یا PETP یا PET-P نوشته می‌شود و رایج‌ترین رزین پلیمری ترموپلاستیک از خانواده پلی استر است و در الیاف لباس، ظروف مایعات و مواد غذایی و ترموفرمینگ برای تولید و در ترکیب با الیاف شیشه برای رزین‌های مهندسی کاربرد دارد.

اما ماده‌ی جدید ابداعی محققان این مطالعه، استحکام قابل مقایسه با پلاستیک خود را از "لیگنین" که یک پلیمر زیستی است که دیواره سخت سلول‌های گیاهی را می‌سازد، به دست می‌آورد.

این تیم در کار قبلی خود روشی را برای تولید مواد گیاهی غیرخوراکی مانند چوب و پوسته درخت در مواد شیمیایی ارزان قیمت ابداع کرد که "لیگنین" را استخراج کرده و برای تولید مواد اولیه پلاستیکی پایدار نگه می‌دارد.

اکنون در این مطالعه جدید، محققان از یک ماده شیمیایی متفاوت اما مرتبط برای ساخت یک پلاستیک زیستی همه‌کاره استفاده کرده‌اند.

"لورنز مانکر" نویسنده ارشد این مطالعه گفت: با استفاده از یک آلدئید متفاوت - اسید گلیوکسیلیک به جای فرمالدئید - می‌توانیم به سادگی گروه‌های چسبنده را روی دو طرف مولکول‌های قند بچسبانیم که سپس به آنها اجازه می‌دهد تا به عنوان بلوک‌های سازنده پلاستیک عمل کنند. با استفاده از این روش ساده می‌توانیم تا ۲۵ درصد وزن زباله‌های کشاورزی یا ۹۵ درصد شکر خالص را به پلاستیک تبدیل کنیم.

بیوپلاستیک یا پلاستیک زیستیِ به دست آمده بسیاری از خواص مطلوب پلاستیک‌های معمولی را نشان می‌دهد. این ماده می‌تواند تا دمای ۱۰۰ درجه سانتیگراد را تحمل کند، استحکام کششی تا ۷۷ مگاپاسکال، سختی تا ۲۵۰۰ مگاپاسکال دارد و مانعی قوی برای اکسیژن و بخار آب است. همچنین همه‌کاره است و تیم تحقیقاتی نشان داد که می‌توان از آن برای ساخت نوار بسته‌بندی، رشته‌هایی برای چاپ سه بعدی یا الیافی که می‌توانند به پارچه تبدیل شوند، استفاده کرد.

شکر

سازگاری این ماده با محیط زیست، به ایجاد آن محدود نمی‌شود، بلکه دفع آن نیز سبز است و با استفاده از فرآیندی که در حال حاضر برای بازیافت پلاستیک‌های PET استفاده می‌شود، می‌توان آن را به صورت شیمیایی بازیافت کرد و اگر وارد محیط زیست شود، به جای میکروپلاستیک، به قندهای گیاهی تشکیل دهنده خود تجزیه می‌شود.

بیوپلاستیک‌های گیاهی زیادی در حال توسعه هستند و شرکت‌های بزرگی مانند "لگو" و "کوکاکولا" در حال آزمایش آن‌ها در محصولات خود هستند. اما مانند دیگر پیشرفت‌ها، هنوز موانعی وجود دارد که باید قبل از اینکه بتوان آنها را به تولید انبوه رساند، بر آنها غلبه کرد. اما در این مورد، تیم تحقیقاتی می‌گوید که شیمی ساخت این بیوپلاستیک جدید، ساده‌تر از سایرین است و از مواد شیمیایی ارزان‌قیمت استفاده شده است و در حال حاضر در حال استفاده گسترده است.

"جرمی لوترباچر" نویسنده اصلی این مطالعه گفت: این نوع پلاستیک، دارای خواص بسیار هیجان انگیزی، به ویژه برای کاربردهایی مانند بسته بندی مواد غذایی است و چیزی که آن را منحصر به فرد می‌کند، وجود ساختار شکر دست نخورده در آن است. این امر، تولید آن را بسیار آسان می‌کند، زیرا نیازی نیست آنچه را که طبیعت به شما می‌دهد تغییر دهید و تجزیه آن را ساده می‌کند، زیرا می‌تواند به شکل مولکولی که در طبیعت فراوان است، بازگردد.

این تحقیق در مجله Nature Chemistry منتشر شده است.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان

خبر داغ روز

ارسال نظر: