پیام‌های دریافتی

هشدار / مردمهرگز این پیامک ها را باز نکنند

هشدار / مردمهرگز این پیامک ها را باز نکنند
کدخبر : 589958

برخی با عجله کردن در خواندن پیام‌های دریافتی در گوشی و رایانه‌هایشان، به هکرها اجازه ورود می‌دهند

چندی پیش در یکی از پیام‌رسان‌های ایرانی پیامی دریافت شد با این مضمون که شما احضاریه‌ای دارید و من مأمور تحویل آن هستم، اما آدرس را پیدا نمی‌کنم.برای همین این اپلیکیشن را دانلود کنید تا نامه را دریافت کنید.

 

به‌طور حتم شما نیز انواعی از چنین پیام‌هایی را از طریق پیام‌رسان‌های گوناگون، ایمیل و حتی پیامک دریافت کرده‌اید. متأسفانه برخی حتی با داشتن آگاهی از این امر، بازهم در دام کلاهبرداران سایبری می‌افتند؛ چرا؟ به این دلیل که مثلا در انتظار یک حکم از دادگاه هستند و باتوجه به اهمیت چنین احکامی، شخص دریافت‌کننده پیام در یک لحظه همه‌‌چیز درباره داستان هک و فیشینگ را از یاد می‌برد.

فیشینگ چیست؟

 

تلاش برای به‌دست آوردن اطلاعاتی مانند نام کاربری، گذرواژه، اطلاعات حساب بانکی، IP و چیزهایی مانند آنها از طریق جعل یک وبگاه، آدرس ایمیل و... را فیشینگ می‌گویند.

به‌عبارت ساده‌تر، هنگامی که شخصی تلاش می‌کند دیگری را فریب دهد تا اطلاعات الکترونیکی شخصی او را در اختیار بگیرد، یک حمله فیشینگ رخ می‌دهد.

چه کنیم تا در تور ماهیگیران سایبری نیفتیم؟ همانگونه که پلیس فتا بارها و بارها اعلام کرده، اصلی‌ترین و مهم‌ترین راه برای مقابله با این موضوع این است که هیچ لینکی را در پیام‌های ارسال‌شده از افراد ناشناس باز نکنیم؛ حتی توصیه‌شده لینک‌های مشکوکی را هم که از طرف دوستان در پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی برای‌مان ارسال‌ می‌شود، تنها زمانی بازکنیم که مطمئن شویم، فرد ارسال‌کننده خودش هک نشده است.

فیشینگ

لینک های جعلی

در دنیای امروزی، یکی از چالش‌ها، کلاهبرداری پیامکی است که به عنوان یک روش متداول برای تقلب و سرقت پول و اطلاعات مردم شناخته می‌شود. شرکت امنیتی McAfee اخیرا مطالعه‌ای درباره پیام‌های کلاهبرداری در سراسر جهان منتشر کرده که حساب‌های میلیون‌ها کاربر را در معرض سرقت یا هک قرار می‌دهد.

در این مطالعه ۶ پیام خطرناک که کلاهبرداران از طریق پیامک یا واتس اپ برای هک کردن دستگاه‌هایشان یا سرقت پول ارسال می‌کنند، مطرح شده است.

  • «تو جایزه را بردی!»

این پیام ممکن است با تغییرات جزئی نیز همراه باشد، مانند مشخص کردن جایزه برنده شده، اما به احتمال ۹۹ درصد این پیام کلاهبرداری است و هدف آن سرقت پول افراد است.

  • اعلامیه‌ها یا پیشنهادهای شغلی جعلی:

به یاد داشته باشید که پیشنهادهای کاری هرگز از طریق واتس‌اپ یا پیامک ارائه نمی‌شود و هیچ شرکت حرفه‌ای با شما در این پلتفرم‌ها تماس نخواهد گرفت، بنابراین این پیام‌ها کلاهبرداری هستند.

  • پیام‌های هشدار بانکی با لینک:

پیام‌های هشدار بانکی دریافت‌شده از طریق پیامک یا واتس‌اپ که از کاربران می‌خواهند داده‌های خود را از طریق لینک موجود در پیام تکمیل یا به‌روزرسانی کنند، کلاهبرداری است و هدف آن سرقت پول شماست.

  • اطلاعات درباره عملیات خریدی که انجام نداده‌اید:

هرگونه پیام در مورد عملیات خریدی که انجام نداده‌اید کلاهبرداری محسوب می‌شود وهدف اصلی آن هک کردن گوشی موبایلتان است.​

  • به روز رسانی اشتراک:

با افزایش پلتفرم‌های الکترونیکی، کلاهبرداران با ارسال پیامک های جعلی درمورد به روزرسانی اشتراک این پلتفرم‌ها ازطریق لینک، سعی می‌کنند دستگاه شما را هک کنند.

  • هشدار امنیتی مربوط به به روز رسانی حساب:

پیام‌های هشدار امنیتی در مورد هر به‌روزرسانی حسابتان درآمازون یا هر شرکت تجارت الکترونیکی نیز تله هستند، لطفا توجه داشته باشید که هرگز این شرکت‌ها از طریق پیامک یا واتس‌اپ برای چنین هشدارهای مهمی با شما تماس نمی‌گیرند.

 

 

منبع: همشهری
آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
ارسال نظر: