خانه هنرمندان؛ فصل مشترک مطالبه جامعه هنری و خلاء تشکل صنفی

در شرایط فعلی جزیره کیش، مسئله توجه به صنوف به ویژه جامعه هنری، نه تنها یک نیاز اجتماعی بلکه پیش‌زمینه‌ای برای تحقق توسعه پایدار فرهنگی و حتی اقتصادی در منطقه محسوب می‌شود. نقطه قوت چنین فرآیندی، سازماندهی و سامان‌بخشی مؤثر صنوف مختلف بر پایه یک سازوکار هوشمند، نظام‌مند ‌و هدفمند است که از نتایج آن انگیزه‌آفرینی بصری و عملی در بدنه این جوامع منتج خواهد شد.
خانه هنرمندان؛ فصل مشترک مطالبه جامعه هنری و خلاء تشکل صنفی

به گزارش شماواقتصاد: مطالبه طولانی‌مدت جامعه هنری کیش، برای تحقق مرکزی به نام خانه هنرمندان، در طول سال‌ها در سطح شعار و وعده معطل مانده بود؛ موضوعی که بیش از هر چیز ریشه در عدم شناخت یا استفاده ناکافی از ظرفیت‌های بالفعل و بالقوه جزیره داشت.

واقعیت آن است که در غیاب مرکزی صنفی با سازوکار تخصصی، بسیاری از فرصت‌های فرهنگی و توسعه‌محور در حوزه‌های هنری حتی رسانه ای و  گردشگری تحت تاثیر شرایط موجود قرار گرفته بود.

دیگران چه می خوانند:

وجود انجمن‌های تخصصی و خانه هنرمندان نه تنها نقش واسط را میان اعضا و مسئولان ایفا می‌کند، بلکه صدای مشترک صنف، روح هم‌افزایی و بستر رشد جمعی را فراهم می‌کند. این انجمن‌ها می‌توانند نیازها، مطالبات و ظرفیت‌های جامعه هنری را شفاف، آینه‌داری کرده و در مسیر تعالی کیش، بازوی اجرایی و مشورتی منطقه آزاد شوند.

نقش هنرمندان بومی در فعالیت‌های هنری جزیره، حمایت و واگذاری امور هنری به متخصصان این حوزه به تاکید مسعود رهبری، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش خبر از آن می دهد که با انتصاب مدیریت هنری جدید و ایجاد هماهنگی و همدلی میان سطوح مدیریتی به طور حتم این تعامل و اعتماد متقابل به نحو شایسته و مطلوب زمینه رفع بخشی ازخلاء های گذشته را در مدیریت هنری جزیره ایجاد می کند و پیگیری عمده امور هنری می‌تواند از طریق خود مدیریت هنری انجام شود.

باید بر این مهم اذعان داشت که در سال های گذشته عدم تحقق وعده هایی در خصوص تشکیل خانه هنرمندان، علاوه بر تحت تاثیر قرار دادن پویایی و امید در صنوف هنری، هزینه‌های پنهان و آشکاری را به کل جامعه تحمیل می‌کند و باعث کاهش انگیزه جوانان هنرمند تا افول نقش اجتماعی هنر در مهندسی زیست فرهنگی منطقه خواهد شد.

خوشبختانه به گفته رهبری، با تمرکز بر ظرفیت های موجود جزیره کیش در تمام رویدادها، استفاده از ظرفیت‌های داخلی جزیره در اولویت قرار گرفته است و معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش از پیشنهادها و برنامه‌های هنرمندان برای بهره‌مندی بیشتر از امکانات فرهنگی استقبال می‌کند.

رویکرد کیش در ادامه می افزاید: اگر ظرفیت‌های موجود (اعم از نیروی انسانی، زیرساخت‌ها و…) در شکل‌دهی یک صنفی منسجم قرار گیرد، کیش ضمن ارتقاء سطح هنر و فرهنگ، الگویی کارآمد برای سایر مناطق آزاد کشور خواهد شد.

شکل‌گیری جامعه‌ای پویا، سالم و دارای همبستگی صنفی، نیازمند تدوین نقشه راه با مشارکت واقعی همه ذی‌نفعان و حمایت ملموس است.

در ادامه این گزارش با اشاره به سخنان مسعود رهبری که تاکید بر تقویت جایگاه انجمن‌های هنری و مشارکت در تصمیم‌سازی‌ها داشته است ظرفیت های موجود در فرهنگسراهای کیش؛ به عنوان محل تجمع  هنرمندان می تواند فعالیت تمام گروه‌های هنری باشد و سازمان منطقه آزاد کیش از تشکیل انجمن‌ها و پیشنهادهای سازنده هنرمندان حمایت می‌کند.

شایان ذکر است: تجربه کشورهای پیشرو و حتی شهرهای موفق در داخل ایران نشان داده که حتی کوچک‌ترین حرکت هدفمند صنفی می‌تواند زمینه‌ساز حیات اجتماعی، اقتصادی و گردشگری قدرتمندی شود.

حال، جامعه هنری کیش بیش از هر زمان به ساختار صنفی مستقل و خانه‌ای برای گفت‌وگو، پیگیری مطالبات و رشد حرفه‌ای نیازمند است؛ با تدبیر هوشمندانه رهبری برای بهره گیری از ظرفیت فرهنگسراهای کیش برای هنرمندان جزیره گامی ارزشمند به سوی محقق شدن  خانه‌ هنرمندان خواهد شد.






رویکرد کیش

خانه هنرمندان؛ فصل مشترک مطالبه جامعه هنری و خلاء تشکل صنفی

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟