ساعت کاری ادارات | تغییر ساعت کاری ادارات

فوری | تغییر ساعت کاری ادارات ‎تهران | آخرین اخبار تغییر ساعت کاری ادارات تهران در خرداد ۱۴۰۱

فوری | تغییر ساعت کاری ادارات ‎تهران | آخرین اخبار تغییر ساعت کاری ادارات تهران در خرداد ۱۴۰۱
کدخبر : 557275

با دستور استاندار تهران از دوشنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۱ ساعت کاری ادارات تهران تغییر می‌کند.

ساعات کاری ادارات تهران تغییر کرد. تغییر ساعات کاری ادارات دولتی و بانک ها با مصوبه هیات وزیران مشخص شد. معاون توسعه و منابع انسانی استانداری تهران درباره تغییر ساعت کاری ادارات تهران توضیحاتی داد. با مصوبه هیات وزیران، کارکنان دستگاه‌های اجرایی با تغییر ساعت کاری روبرو شدند و ساعت کاری ادارات تهران از دوشنبه هفته آینده ۶:۳۰ تا ۱۳:۳۰ خواهد بود.

تغییر ساعت کاری ادارات ‎تهران

ساعت کاری ادارات ‎تهران تغییر کرد و با دستور استاندار تهران از دوشنبه 16 خرداد 1401 ساعت کاری ادارات تهران تغییر می کند.

این اقدام در جهت صرفه جویی در مصرف ‎برق خواهد بود. ساعت کاری ادارات تهران از دوشنبه هفته آینده 6:30 تا 13:30 خواهد بود.

عیدی کارمندان

ساعت کاری چیست؟

 

ساعات کاری یعنی آن مقدار زمانی که کارگر یا کارمند، وقت و انرژی خود را در اختیار کارفرما قرار داده و به انجام کار مشغول می‌شود. در طی هر 24 ساعت، میزان ساعاتی که به کار اختصاص داده می‌شود، نباید از 8 ساعت بیشتر شود. ساعاتی که کارگر وقت صرف می‌کند تا برای انجام کار آماده شود، مثل تعویض لباس یا آماده کردن ماشین آلات مربوطه، شامل ساعات کاری می‌شود. اما زمانی که صرف خوردن ناهار، شام و صبحانه می‌شود، شامل ساعات کاری نمی‌شود مگر این که در یک کارگاه پیش از شروع فعالیت، قرارداد روند کار به نوعی دیگر باشد که در این صورت لازم است روندی که از پیش تعیین شده است، اجرا شود.

برخی از تبصره های موجود در قوانین کار:

در سال 1359 ساعات کاری و دیگر مقررات مربوط به کار، برای همه کارمندان و کارگرانی که شامل قوانین استخدام کشوری می‌شدند به صورت برابر، 44 ساعت کار در هفته تعیین گردید.

مقررات کار و مقررات ویژه استخدامی در مورد ساعت های کاری برای مشاغل دشوار و زیان آور هم چنان وجود دارد و به اجرا در می آید.

قوانین ویژه ای که در این لایحه (لایحه برابر شدن ساعات کاری برای مشاغل) وجود دارد، مشمول قوای نظامی و کارگران شامل کار کشاورزی نمی‌شود.

روز کاری، شب کاری و کار مختلط:

بر اساس ماده 53 قوانین کار، کار روز به کاری گفته می‌شود که مابین ساعات 6 بامداد الی 22 باشد و کار شب بین ساعات 22 الی 6 بامداد قرار گیرد. در ماده 58 قوانین کار برای هر ساعت شب کاری، به کارمندان غیر نوبتی 35 درصد بیشتر از مزد ساعت کار معمولی داده می‌شود. کار مختلط به کارهایی گفته می‌شود که ساعاتی از اشتغال به آن در روز و ساعاتی در شب قرار می‌گیرد.

اگر کارفرما آغاز کار را ساعت شش صبح و پایان را ساعت دو بعد از ظهر در نظر بگیرد تا 8 ساعت کار به اتمام رسد و در نوبت بعدی از ساعت دو بعد از ظهر تا ساعت ده شب یک سری کارگر برای اشتغال به کار گیرد، هر یک از این دو نوبت، روزانه به حساب می‌آیند و در این صورت لازم نیست به کارگرانی که نوبتی نیستند 35 درصد علاوه بر دستمزد (به عنوان اضافه شب کاری) پرداخت شود.

هنگامی که نوبت عصر برای کارگر از ساعت چهار بعد از ظهر آغاز شود و در ساعت دوازده شب تمام شود، این شیفت بر اساس قوانین موجود، مختلط به حساب می آید و کارفرما باید برای آن دو ساعت کار در شب (از ساعت ده شب تا دوازده شب) همراه با مزد معمولی، 35 درصد هم اضافه برای کار در شب به کارگر پرداخت کند.

اگر نوبت کاری یک کارگر هم در روز و هم در شب باشد، زمانی که شامل نوبت کاری نشود و در شب به انجام کار بپردازد، می‌بایست 35 درصد مازاد برای شب کاری دریافت کند.

کارگرانی که غیر نوبتی هستند و همیشه در هنگام شب به انجام کار می پردازند، اگر به جای جمعه شب که در هفته تعطیل است یک شب دیگر را به طور مداوم به عنوان تعطیلی برگزینند و جمعه شب ها را به انجام کار بپردازند، بر اساس ماده 62 قوانین کار و تبصره های مربوط به آن، نسبت به دیگر کارگران که در زمان های متفاوتی در شبانه روز مشغول به انجام کار هستند علاوه بر گرفتن 35 درصد اضافه برای شب کاری (ماده 58)، از 40 درصد اضافه دستمزد پیش بینی شده که در ماده 62 قوانین کار آمده است نیز برخوردار می‌شوند.

یک کارگر غیر نوبتی برای هر یک ساعت کار اضافی در شب در نهایت 75 درصد اضافه بریک ساعت دستمزد عادی، حقوق دریافت می‌کند.

حق و حقوق کارگران و نهاد رسیدگی به مشکلات کارگاه ها:

در خیلی از مواقع شاهد این موضوع می‌باشیم که در برخی کارگاه ها این دستمزدهای فوق العاده از طرف کارفرما رعایت نمی‌شود و این موارد در 70 درصد مواقع به دلیل عدم اطلاع کارفرما و 30 درصد مواقع به علت سوء استفاده مدیران از نیازمندی کارگران به کار می‌باشد.

در وضعیت فعلی که بسیاری از افراد نیازمند اشتغال هستند، پس از اعتراض نسبت به دریافت نکردن حق و حقوق قانونی خود در نوبت شب، از طرف کارفرما به برکناری از کار تهدید می‌شوند و همین قضیه باعث می‌شود در مقابل نا حقی سکوت کنند و از حق قانونی خود به شرط مشغول بودن به کار، بگذرند.

مسئولیتی که وزارت کار و دیگر نهاد های مرتبط بر عهده دارند بسیار مهم است. با توجه به وظیفه‌ واحد های بررسی وزارت کار، باید هر چند مدت از این کارگاه ها و شرکت ها بازدید شود تا در صورت مشاهده تخلف، کارفرما بر اساس قوانین کار مجازات شود و اگر حق و حقوقی از کارگران ضایع شده است، با رای مراجع حل اختلاف به آن ها پرداخته شود.

ساعت کاری ادارات

پرسش و پاسخ متداول در مورد انواع دارایی در حسابداری:

ساعت کاری چیست و چند ساعت می باشد؟

بر اساس ماده 52 قانون کار، مقدار زمانی که کارگر و یا کارمند وقت و انرژی خود را برای انجام کار کارفرما صرف می کند کاعت کاری می گویند و این ساعت کاری باید 8 ساعت از 24 ساعت شبانه روز باشد.

با توجه به قانون کار، روز کاری چه ساعتی از شبانه روز را شامل می شود؟

بر اساس ماده 53 قانون کار، کاری که بین ساعت 6 بامداد الی 22 باشد، البته 8 ساعت از این ساعات گفته شده باشد، روزکاری به حساب می آید.

با توجه به قانون کار، شب کاری چه ساعتی از شبانه روز را شامل می شود؟

بر اساس ماده 58 قانون کار، کاری که بین ساعات 22 الی 6 بامداد باشد، شب کاری به حساب می آید.

با توجه به قانون کار، ساعت کار مختلط به چه صورت می باشد؟

بر اساس قانون کار، کارهایی که ساعاتی از اشتغال آن در روز و ساعاتی در شب قرار می گیرد، ساعت کاری مختلط می گویند.

آیا کارمندی که در شب کار می کنند، از نظر میزان حقوق دریافتی با بقیه کارمندان یکسان می باشند؟

بله، کارگران و کارمندان شب کاری علاوه بر دریافت دستمزد معمولی خود، 35% هم اضافه بر آن دریافت می کنند.

اگر چنانچه شب کاری کارمندان و کارگران با روز جمعه مصادف شود، به چه صورت می باشد؟

بر اساس ماده 62 قانون کار و تبصره های مربوط به آن، اگر در روز جمعه مشغول به کار باشند، علاوه بر 35% اضافه بر دستمزد شب کاری، 40% هم اضافه دریافت می کنند. در واقع یک کارگر و یا کارمند که در روز جمعه و تعطیلی به صورت شب کاری کار کنند، 70% اضافه بر دستمزد دریافت می کنند.

حق و حقوق کارگران و نهاد رسیدگی به مشکلات آن ها به چه صورت می باشد؟

بسیاری از مواقع، این درصدها به دلیل عدم آگاهی کارفرما و یا سوء استفاده کارفرما، رعایت نمی شود و در صورت اعتراض از کار برکنار می شوند. به همین دلیل وزارت کار و دیگر نهادهای مربوط به آن وظیفه بازدید ازشرکت ها و کارگاه ها دارند و در صورت مشاهده تخلف کارفرما، وی را به مجازات محکوم می کنند.

فوری | تغییر ساعت کاری ادارات ‎تهران | آخرین اخبار تغییر ساعت کاری ادارات تهران در خرداد ۱۴۰۱ 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان

خبر داغ روز

ارسال نظر:

  • AliJDIW

    مگر در ادرات ما کسی کار میکند که ساعت کاراست هر اداره ای میرویم درکرمان یا مآموریت یا مرخصی ساعتیی تعین میکنند ساعت کاری برای ژاپن وکره جنوبی وچین است تهران من وزرات صمت کار داشتم چهار کارم بود که مسئول جنوب استان کرمان راببینم اکر کار می کردند ایران ژاپن وکره جنوبی شده بود