امیکرون | درمان امیکرون | پیشگیری از امیکرون

ببینید | امیکرون را چگونه مهار کنیم؟ | چند راهکار کاربردی برای مقابله با امیکرون

ببینید | امیکرون را چگونه مهار کنیم؟ | چند راهکار کاربردی برای مقابله با امیکرون
کدخبر : 553004

داشتن رژیم غذایی مناسب، ورزش کردن، خواب کافی و داشتن سبک زندگی فعال و پویاتر، بدن افراد را برای مقابله با این سویه مسری کروناویروس آماده می کند.

سویه امیکرون سارس کووید ۲ (انگلیسی: SARS-CoV-۲ Omicron variant)، که با نام lineage B.۱.۱.۵۲۹ نیز شناخته می‌شود، یک سویه از کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ است که باعث بیماری کووید ۱۹ می‌شود. ۹ نوامبر ۲۰۲۱ اولین مورد شناخته شده امیکرون در بوتسوانا شناسایی شد. در ۲۶ نوامبر ۲۰۲۱، سازمان جهانی بهداشت امیکرون را به عنوان سویه نگران‌کننده معرفی کرد و نام آن را از روی حرف یونانی امیکرون گذاشت. امیکرون جهش‌های زیادی داشته و یکی از تغییریافته‌ترین موارد جهش ویروس کروناست.

امیکرون

امیکرون را چگونه مهار کنیم؟

کارشناسان بهداشت عمومی آمریکا با تاکید بر اینکه با بروز سویه جدید ویروسی، اقدامات محافظتی در برابر انتقال ویروس تغییر نمی کند، اظهار کردند: همچنان می توان از اثربخشیِ پروتکل‌های تجربه شده در طول دوره پاندمی کرونا در مهار امیکرون نیز بهره‌مند شد و پیدایش سویه جدید، لزوما استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی را کم‌اثر نمی‌کند بلکه تاثیر این اقدامات مورد آزمایش قرار گرفته و در شرایط فعلی نیز مفید است.

همچنین با سردی هوا ضرورت دارد از حضور در فضاهایی با تهویه ضعیف و محیط‌های شلوغ و سرپوشیده پرهیز شود چرا که فرصت بیشتری را برای انتشار ویروس فراهم می کند.

علاوه بر این، تزریق دُز یادآور، مصونیت در برابر بیماری کووید-۱۹ را افزایش می دهد زیرا واکسن‌ها فقط یک قسمت از پروتئین سنبله را خنثی نمی‌کنند، بلکه قسمت‌های متعددی از آن را هدف قرار می‌دهند و بنابراین کاهش اثربخشی آنتی‌بادی‌ها در برابر یک قسمت از پروتئین سنبله به این مفهوم نیست که اثربخشی خود را علیه سایر قسمت‌ها از دست داده‌ و در عین حال تزریق دوز یادآور باعث افزایش اثربخشی آنتی بادی‌ها می‌شود.

کارشناسان تاکید دارند که با افزایش سطح آنتی بادی در کنار سایر فاکتورهای افزایش دهنده واکنش ایمنی می توان به این باور دست یافت که واکسن‌ها همچنان می‌توانند از ابتلای افراد به بیماری شدید ناشی از سویه اُمیکرون و انواع دیگر جلوگیری کنند.

برای آشنایی بیشتر با راه های کاربردی مقابله با امیکرون به فیلم زیر توجه کنید و آن را به کار ببرید:

اولین نشانه ابتلا به اُمیکرون چیست؟

تحقیقات پژوهشگران آفریقای جنوبی نشان می‌دهد که اُمیکرون باعث التهاب در ناحیه گلو می‌شود. در این مطالعه پیش از بروز علائم دیگر ابتلا به کرونا، تغییر در صدایی که شنیده می‌شود می تواند به عنوان اولین نشانه محسوب شود

به گفته پروفسور تیم اسپکتور از پروژه تحقیقاتی «زو»، علائمی از جمله خستگی، آبریزش بینی و تغییر صدا از علائم ابتلا به کرونا می‌باشد

در دوره نهفتگی بیماری کرونا که فرد از ابتلای خود به بیماری آگاه نیست،

تغییر صدا، می‌تواند دلیلی مهمی برای انجام تست کرونا باشد.

گروهی از محققان به منظور بررسی علائم گونه اومیکرون ویروس کرونا اطلاعات پزشکی مربوط به بیش از ۵۲ هزار فرد که تست کرونا انجام داده بودند را مورد ارزیابی قرار دادند. نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که افراد مبتلا به گونه جدید ویروس کرونا بر خلاف دیگر گونه‌ها علائمی مانند تب، سرفه و از دست دادن حس بویایی را به ندرت تجربه می‌کنند.

محققان به این نتیجه رسیدند که فقط ۵۰ درصد افراد مبتلا به گونه اومیکرون ویروس کرونا سه علائم ذکر شده کلاسیک را داشتند. با این حال، برخی از دست دادن اشتها و مه مغزی را به عنوان علائم رایج این گونه جهش یافته گزارش کرده بودند. متخصصان معتقدند که علائم گونه اومیکرون ویروس کرونا معمولاً خفیف است و شبیه به علائم سرماخوردگی است.

نتایج به دست آمده از این مطالعه با داده‌های ارائه شده توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا (CDC) مطابقت دارد. محققان ۴۳ فرد مبتلا به گونه اومیکرون را در بازه زمانی اول تا هشتم دسامبر مورد ارزیابی قرار دادند و به این نتیجه رسیدند که سرفه، خستگی، گرفتگی بینی یا آبریزش بینی جز علائم رایج بیشتر افراد بوده است. گروهی دیگر از پژوهشگران نیز اعلام کردند که خستگی به همراه سردرد، بدن درد و خارش گلو رایج‌ترین علائم مشاهده شده در میان افراد مبتلا به گونه اومیکرون است.

امیکرون

امیکرون چگونه از سیستم ایمنی میزبان فرار می‌کند؟

سیستم ایمنی بدن ما، به‌وسیلۀ سلول‌ها و پروتئین‌های مختلفی، از ما در برابر عوامل بیماری‌زا محافظت می‌کند. یکی از این موارد پادتن‌ها یا آنتی‌بادی‌ها هستند. این مولکول‌ها مانند یک گیرنده به مولکول‌های سطحی عوامل بیگانه متصل می‌شوند و انهدام آن‌ها را توسط سیستم ایمنی تسهیل می‌بخشند.

در کرونا امیکرون، توسط جهش‌هایی که ایجاد شده است، تغییراتی در مولکول‌های سطحی آن رخ داده است که باعث شده برای سیستم ایمنی قابل شناسایی نباشند؛ حتی در افرادی که قبلاً واکسن زده‌اند یا به سویه‌های دیگر کرونا مبتلا شده‌اند.

ابتلا به امیکرون چقدر احتمال بستری شدن را افزایش را می‌دهد؟

کاملاً نمی‌توان به این سؤال پاسخ داد؛ زیرا، ویژگی‌ها و رفتار سویه امیکرون هنوز کاملاً شناخته نشده است. بااین‌حال، شواهد اولیه دلایلی برای خوش‌بینی ارائه می‌دهد. به نظر تعداد موارد امیکرون در این مرحله به اندازۀ موارد مشابه آلفا یا انواع دیگر نیست.

ببینید | امیکرون را چگونه مهار کنیم؟ | چند راهکار کاربردی برای مقابله با امیکرون

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۱ نفر از بازدیدکنندگان

خبر داغ روز

ارسال نظر: