امیکرون | درمان امیکرون | پیشگیری از امیکرون

علائم امیکرون در کودکان | مدت زمان قرنطینه افراد مبتلا به اومیکرون

علائم امیکرون در کودکان  | مدت زمان قرنطینه افراد مبتلا به اومیکرون
کدخبر : 553067

علائم اولیه ابتلای کودکان به اُمیکرون مثل سرماخوردگی است و هر فردی که علائم سرما خوردگی داشت می‌تواند اُمیکرون باشد.

سویه امیکرون سارس کووید ۲ (انگلیسی: SARS-CoV-۲ Omicron variant)، که با نام lineage B.۱.۱.۵۲۹ نیز شناخته می‌شود، یک سویه از کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ است که باعث بیماری کووید ۱۹ می‌شود. ۹ نوامبر ۲۰۲۱ اولین مورد شناخته شده امیکرون در بوتسوانا شناسایی شد. در ۲۶ نوامبر ۲۰۲۱، سازمان جهانی بهداشت امیکرون را به عنوان سویه نگران‌کننده معرفی کرد و نام آن را از روی حرف یونانی امیکرون گذاشت. امیکرون جهش‌های زیادی داشته و یکی از تغییریافته‌ترین موارد جهش ویروس کروناست.

علائم امیکرون در کودکان 

شمس‌الله نوری‌پور با اشاره به افزایش میزان ابتلای کودکان به کرونا اظهار کرد: از ابتدای بهمن ماه و با شیوع سویه اومیکرون در کشور، میزان مراجعات بیمارانی که علائم منطبق بر اومیکرون دارند به بیمارستان مفید افزایش یافته است.

افزایش ۲ تا ۳ برابری مراجعه کودکان کرونایی به بیمارستان مفید

وی با بیان این‌که بیمارستان مفید پذیرش بیماران در بازه سنی نوزادان تا ۱۸ ساله‌ها را انجام می‌دهد، افزود: از دی ماه تاکنون میزان مراجعات بیماران (کودکان) به بیمارستان مفید دو تا سه برابر شده و در بخش‌های کرونا افزایش تعداد بستری‌ها را شاهد هستیم؛ تعداد بیماران سرپایی و بستری در اورژانس به ویژه اورژانس تنفسی افزایش پیدا کرده است.

کدام کودکان در معرض خطر مرگ ناشی از ابتلا به کرونا قرار دارند؟

نوری‌پور در پاسخ به سؤالی مبنی بر میزان مرگ و میر کودکان مبتلا به اومیکرون تصریح کرد: از ابتدای شیوع کرونا، مرگ و میر بیشتر در کودکانی رخ داده که دچار بیماری‌های زمینه‌ای بوده‌اند.

به گفته وی عمده مرگ‌ومیر‌های ناشی از کرونا در کودکانی رخ می‌دهد که دچار نقص ایمنی، مشکلات قلبی ـ ریوی ژنتیکی و مادرزادی، مشکلات عصبی تکاملی، نارسایی کلیه و دیابت هستند همچنین کودکانی که شیمی‌درمانی می‌شوند یا دارو‌هایی مصرف می‌کنند که تضعیف‌کننده سیستم ایمنی هستند، ممکن است در معرض خطر مرگ و میر قرار گیرند؛ در کودکانی که سیستم ایمنی سالم دارند مرگ و میر کمتر رخ می‌دهد.

 بیشتر بخوانید: رعایت نکردن قرنطینه در فرد مبتلا به اُمیکرون یعنی انتقال ویروس به صد‌ها نفر دیگر

علائم شایع اومیکرون در کودکان چیست؟

رئیس مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی مفید درباره علائم شایع اومیکرون در کودکان گفت: طیف علائم اومیکرون در کودکان می‌تواند از بی‌علامتی تا علائم تنفسی و گوارشی و ... باشد؛ اومیکرون سویه‌ای است که علائم شایع آن علائم تنفسی و مشابه سرماخوردگی است؛ گلودرد، سرفه، آبریزش بینی، اشک‌ریزش، عطسه و تب از این علائم است.

نیمی از کودکان کرونایی تب دارند

نوری‌پور ادامه داد: در ۴۰ تا ۵۰ درصد موارد کودکان مبتلا به کرونا، با تب به بیمارستان مراجعه می‌کنند؛ گاهی نیز علائم ابتلا به کرونا ممکن است شامل لرز و بدن‌درد، کوفتگی، بی‌حالی، ضعف عضلانی، بی‌اشتهایی، علائم گوارشی مانند اسهال و استفراغ و درد شکم و علائم عصبی مثل تشنج باشد.

رئیس بیمارستان کودکان مفید بر لزوم انجام واکسیناسیون کودکان تأکید و بیان کرد: طی ماه‌های گذشته و با روی کار آمدن دولت جدید و سیاست‌های وزارت بهداشت، شاهد افزایش تزریق واکسن کرونا و کاهش مرگ و میر بیماران بوده‌ایم؛ در حال حاضر نیز بر اساس تصمیم وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا کودکان ۵ تا ۱۲ ساله نیز جزو گروه هدف واکسیناسیون هستند و امیدواریم با تزریق واکسن کرونا به کودکان، میزان ابتلا و بستری در این گروه سنی نیز کاهش یابد.

مدت زمان قرنطینه افراد مبتلا به اومیکرون

بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت: سیاست ۵ روز قرنطینه برای امیکرون اشتباه است و در مناطق با شیوع بالا، قرنطینه باید چهارده روز باشد.

اگر فرد علامت نداشته باشد ، می‌تواند بعد از هفت روز با تست منفی و البته با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به محل کار برگردد.

اگر امکان گرفتن تست نیست، بیمار بعد از ده روز به شرط بی علامت بودن با رعایت کامل موارد بهداشتی مثل استفاده از دو ماسک، رعایت فاصله و در مکان سربسته با تهویه خوب و... در محل کار حاضر شود.

امیکرون را چگونه مهار کنیم؟

کارشناسان بهداشت عمومی آمریکا با تاکید بر اینکه با بروز سویه جدید ویروسی، اقدامات محافظتی در برابر انتقال ویروس تغییر نمی کند، اظهار کردند: همچنان می توان از اثربخشیِ پروتکل‌های تجربه شده در طول دوره پاندمی کرونا در مهار امیکرون نیز بهره‌مند شد و پیدایش سویه جدید، لزوما استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی را کم‌اثر نمی‌کند بلکه تاثیر این اقدامات مورد آزمایش قرار گرفته و در شرایط فعلی نیز مفید است.

همچنین با سردی هوا ضرورت دارد از حضور در فضاهایی با تهویه ضعیف و محیط‌های شلوغ و سرپوشیده پرهیز شود چرا که فرصت بیشتری را برای انتشار ویروس فراهم می کند.

علاوه بر این، تزریق دُز یادآور، مصونیت در برابر بیماری کووید-۱۹ را افزایش می دهد زیرا واکسن‌ها فقط یک قسمت از پروتئین سنبله را خنثی نمی‌کنند، بلکه قسمت‌های متعددی از آن را هدف قرار می‌دهند و بنابراین کاهش اثربخشی آنتی‌بادی‌ها در برابر یک قسمت از پروتئین سنبله به این مفهوم نیست که اثربخشی خود را علیه سایر قسمت‌ها از دست داده‌ و در عین حال تزریق دوز یادآور باعث افزایش اثربخشی آنتی بادی‌ها می‌شود.

کارشناسان تاکید دارند که با افزایش سطح آنتی بادی در کنار سایر فاکتورهای افزایش دهنده واکنش ایمنی می توان به این باور دست یافت که واکسن‌ها همچنان می‌توانند از ابتلای افراد به بیماری شدید ناشی از سویه اُمیکرون و انواع دیگر جلوگیری کنند.

علائم امیکرون در کودکان  | مدت زمان قرنطینه افراد مبتلا به اومیکرون

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان

خبر داغ روز

ارسال نظر: